concediu prenatal

concediu prenatal | Autor: micutasb

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu acordarea concediului prenatal. DPN este 23 noiembrie si ma intereseaza daca pot intra in concediu din data de 17 septembrie. Lucrez in invatamant si nu m-as duce deloc.Cine imi da acest concediu? Trebuie luat in fiecare luna pana nasc? peste tot unde am intrebat am obtinut diferite raspunsuri.
Va multumesc anticipat
Carmen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

Ai dreptul la 126 de zile( 84 pre+42pos).Asadar poti intra in prenatal.
Vezi la medicul de familie, sau medicul ginecolog.

Bucuria vine din lucruri marunte...
Liana&Luana(17.sept.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Carmen, eu am dnp-ul in 7 noiembrie si am intrat in prenatal incepand cu 3 sept, asta pt ca mi-am lasat o marja de 2 sapt peste cele 42 de zile obligatorii, asta in caz ca bebe se naste mai tarziu. cum a zis si lulu ai dreptul la 126 de zile (84 prenatal+42 postnatal) dar ar fi bine sa iti lasi o marja de cateva zile macar peste cele 42 de zile. concediu prenatal il iei lunar de la dr de familie sau dr ginecolog (vezi ca daca il iei de la dr gineco trebuie parafat de dr de fam, deci e mai simplu sa iei direct de la dr de fam) si dus la lucru in fiecare luna. cele 126 de zile, sunt zile calendaristice, nu lucratoare.
e ok daca iti iei din 17 sept (desi poti chiar mai repede) si iti ramane o marja de 17 zile peste cele 42 obligatorii.
sper ca ti-am fost de folos.
sarcina usoara in continuare

Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

viitoare mami 31+ de bubulina IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">

bubulina noastra

AMR maxim 9 sapt!!!!

Mergi la inceput