Mamici de septembrie - octombrie 2007 (74)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by moldoveanca

Nu stie nimeni daca e grav cu circulara de cordon?

teo

Pai mai teo, daca doctorita a zis sa stai linistita.. de ce nu stai? Nu stiu cate saptamani ai, dar poate se mai poate misca si atunci sa se desfaca..

35+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

36+ si eu sper sa se mai intoarca el pe acolo

teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Fetelor, ma bag si eu ca musca-n lapte. :))
Nr. 1 - circumcizia, decalotarea: eu am mai pus acum ceva timp link la un articol care m-a convins total sa nu ma ating de obiectul muncii baietelului meu. Il pun din nou aici http://www.circumcizia.org/decalotarea.html

Nr. 2 - "nu stiu altii cum sunt", dar eu sigur vreau nastere 100% naturala. eu chiar imi faceam probleme ca bebele nu s-a intors si ca ce ma fac eu ca nu vreau operatie. Asta era in sapt. 32. Acum ma rog de bebe sa se intoarca, ca sa nu fie nevoie de cezariana. Cat priveste epiziotomia, alt cosmar. I-am si zis moasei de la cursul de pre-natal ca mie sa nu-mi faca nimic inainte sa-mi spuna, ca la dentist. "Acum ar trebui sa ... pentru a..." si eu sa-mi dau acordul sau sa ma pregatesc sufleteste, dupa cum e cazul. :)) Ideea e ca nu o sa fac niciodata nimic sa dauneze copilului, dar nici sa raman eu beteaga, ca atunci cum il ajut dupa nastere? Si eu sunt convinsa de un lucru: taietura tot taietura ramane si corpul tau nu va mai fi ca inainte. Dupa nasterea naturala, corpul are marea capacitate de a-si reveni. Tot ce pot acum face e sa sper si sa ma rog sa nu fie nevoie de nicio taietura, de niciun fel. Pana si gandul la epidurala ma ingrozeste: ceva in coloana mea? Daca suport durerea, nu, mersi! Daca vad ca oi muri de durere, cer atunci.

Nr. 3 - de circulara de cordon nu stiu mare lucru, inca nu m-am izbit de problema asta, asa ca nu m-am documentat. Scuze. Daca gasesc ceva, postez.

Si acum cateva cuvinte despre noi, in cazul in care intereseaza pe cineva: am facut azi curat in dormitorul mare, in debara si pe balcon. apoi tras un pui de somn de vreo 1/2 ora. Acum facem o cirbita si poate mai avem puterea de manichiura si curat in camera lui bebe.
Va pup pe toate.

Irina 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Da Teonu e super, dar e doar simpla circulara si atunci de ce sa te sperii. Doctorita stie bine ce zice. Stai linistita!!!
Cred ca m-am ambalat cam tare cu "pro-taietura" in Ro.

isabeluta36 +
bebita
AMR 24 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Bee draga mea, ai dreptate ca nu mai sunt depresiva. Se simte din ton.
Ma scutur si am revenit pe baricade. Dimineatza la servici, chiar hiperactiva (a ajuns la 12:30 sa ma intind pe jos in biroul meu, ca ma chinuia burtica)... No comment. Guilty as charged. (oficial sunt in concediu medical, 100%...)

Ma bucur sa citesc ca sunt medici (si mai coptzi!) care chiar au motive sa taie. Ma bucur ca-s medicii vostri!!!

Dar tot ma mira admirand listuza noastra ca negru pe alb din 22 mamici, doar 8 au nascut natural (mai sunt si unele ne-clarificate) si vreo 11 am numarat cezariene. Mult. Si cand aud ca in sapt 33 nu s-a intors BB si deja se discuta de cezariana...!

In fine, inchid cutia pandorei. Sper!
Oricum, tot ma simt nedrept avantajata nascand aici.
Daca nu plecam acum ceva ani din Bucuresti, probabil eram cot la cot cu voi - in sensul cu drii pe cap - si personal convinsa ca e mai sigur/usor cu cezariana. (de fapt asta avem in cap, mai fricoasa fiind si cu colegele cezarianate in serie acasa... Acuma-s mi-s viteaza tare!)

Acum as intreba de trei ori daca e chiar-chiar, ca Isabelutza! (Si chiar poate fi, ca la Sabina, Bee etc. si-atunci e OK. Nu ma crispez pe ideea de naturala / nu voi fi profund dezamagita sa-mi spuna ca nu merge - dar nu voi alege usor calea fermoarului.)
Si sa nu uitam exemplul lui Rox cea viteaza!

Moldoveanca, cu circulara simpla aici nu e bai, e si destul de frecventa. Nu stiu in Ro, deci nu ma bag. Da daca dr zice ca e OK, crede-o!

Piciulika 35+ Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Carpatina, vizita mea la medic s-a amanat pe maine intrucat eu tot nu am masina iar sotul nu m-a putut duce azi. Va fi dimineata si va povestesc dupa ce am facut. Sper ca si-a schimbat mititica mea pozitia si nu mai e in pelviana.
Cu cosmeticele eu as zice sa iei pt. prima faza un 2 in 1 (gel dus cu sampon) si o crema de dat la fundulet iritat. Apoi vezi tu ce ti se pare ca ti-ar trebui. Unele prefera uleiul, altele lotiunile, eu una nu-i dadeam cu nimic dupa baie, preferam sa las pielea sa respire.
Piciu, al meu e tanar (ginecologul, despre el vorbesc) si destul de destupat la minte, in pas cu noutatile oricum si cu toate astea nici nu vrea sa auda de naturala dupa ceza. Sunt medici la noi care te mint ca incearca sa te "nasca" natural, si eventual chiar te lasa sa te bucuri de cateva ore in travaliu, asa de pofta, dar apoi invoca "x" motiv si te baga oricum in operatie (a patit-o o mamica de la odiseea cealalta). Macar asta al meu mi-a spus-o pe fata si am apreciat. Eu am banuiala ca la noi nu au aparatura necesara ca sa masoare intensitatea contractiilor pe care le suporta un uter cicatriceal si temandu-se de o ruptura uterina prefera sa procedeze asa si sa nu riste, ca doar nu e uterul lor. De altfel e usor de inteles de ce ei prefera metoda asta, nu se deranjeaza in toiul noptii sau in we (majoritatea cezarienelor fiind programate in mod convenabil), banii sunt mai multi, riscurile mai mici, iar recuperarea nu e a lor.
Problema e ca, desi majoritatea stim toate astea prea bine si nu suntem de acord cu ele, nu putem face nimic intrucat nu le putem contesta decizia medicala. Daca ei evalueaza un anumit risc si ti-l spun nu-ti vine sa te pui contra si eventual sa risti viata copilului. Ce competenta am eu sa hotarasc ca el nu a gandit bine si sa ma incapatanez sa incerc natural? Chiar daca ai un feeling ca va fi totul bine nu te poti juca cu ceva atat de important ca ti-ai reprosa toata viata daca ceva merge rau. Gandeste-te de ex. ca ai auzi un "eu v-am expus riscurile, daca o faceti este pe riscul dumneavoastra, eu nu-mi asum raspunderea".
Cand ti se spune ca e in joc viata ta sau a copilului il cam crezi pe cuvant, mai ales in momentele alea. Iar in travaliu nu prea ai cum sa dai inapoi daca te baga in operatie "de urgenta". Si chiar cu cateva saptamani inainte de nastere sa zicem e greu sa schimbi medicul...
Cam asa sta treaba pe la noi, ti-am povestit cu exemple doar ca sa intelegi de ce nu ne putem pune cu sistemul.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
35+Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Dr. mea nu este adepta cezarienei, a fost imediat deacord cu epidurala, recunosc ca si eu am cochetat cu ideea cezarienei la inceput, nu de frica cat ma gandeam la varsta, dar dr m-a convins imediat ca nu e cazu.Acum sunt incantata ca nu o sa nasc prin cezariana, mai ales ca ma bate un gand sa-i fac o surioara lui bebe Cristian( in viitor, am depasit faza cu varsta)

Eu am in\ continuare contractii neregulate si dureri de spate, dar nu cred sa va fac vreo surpriza nici in noaptea asta.

Felicitari Mihuta pentru printesa Vera.

cecilia,39+ Cristian Matei
AMR 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

FELICITARI PROASPETELOR MAMICI! REFACERE RAPIDA SI BEBEI SANATOSI SI CUMINTI!

NASTERE USOARA PROXIMELOR MAMICI !

afibebe vazut si eu mandrete de flacau...sa va traisca frumos si sanatos si sa va aduca muuuulte bucurii.

1. nastere naturala 100% - la prima nastere tot natural am nascut si nu regret nici o secunda chiar daca ajunsesem sa ma rog de dr , sa-l im[plor sa-mi usureze durerile si sa facem cezariana. refacerea e uluitoare si laptele vine repede-repede. faotul ca te poti da imediat dupa nastere jos de pe capra spune multe....faptul ca esti constienta de tot ce se intampla in jurul tau, ca-l auzi pe pitic, ca-l simti cum iese si face cunostinta cu LUMEA e FANTASTIC.

2. epizitomie - 100% . mai bine previi decat sa ajungi franjuri. dr stie ce face, el apreciaza cat este copilul de mare. trebuie sa avem mare incredere in dr cu care nastem. refacerea dupa epiziotomie este rapida. este o perioada cam de o luna f stanjenitoare...nu prea poti sa stai in...bip, dar...consecintele pot fii chiar si mai bune decat inainte de nastere ( cine stie cunoaste ce spun ).

3. circumcizie - no way! eu l-am decalotat pe sebi dupa primele baite f bine si nu am avut probleme...este adevarat ca o neglijare a acestei probleme poate duce la o problema mai mare, dar ...ca sa ii faci circumcizie pentru a preintampina eventuale probleme, mai bine zic pass.

am facut si noi poze la echo 3d cu bebe la 38 saptamani. o sa le descarc sa vedeti ce mandrete de baiat are mama. de-abia astept sa-l miros, sa-l pupicesc si sa-l musc de fundulet. cu colicii om vedea noi ce facem....sa trecem noi de hopul asta.

poze si filmulete cu ingerasul nostru

bumbita mami de eduard ( 38 + ) si de sebastian(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

Piciulika oricum astept saptamana viitoare cand se intoarce dr (asta daca nu ne face bebe vreo surpriza si vine saptamana asta )... poate totusi situatia se schimba iar, si nasc normal . Pentru ca acum o saptamana si ceva nu s-a pus problema de cezariana. Numai ieri la control a iesit col inchis si lung de aproape 5 cm (cam cum a fost toata sarcina), bebe marisor si inca destul de sus si faptul ca saptamana viitoare daca ajungem suntem cu termenul depasit.
Si din pacate am vazut si eu ca pe listuta noastra sunt cam multe cezariene si putine nasteri normale (iar din ele cateva sunt in afara Romaniei).

Mad cu Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Isabeluta, mie nu mi s-a parut ca te-ai ambalat cu subiectul, ba chiar ai sesizat f. bine. Intr-adevar sunt si mamici, destule, care asta isi doresc, pe unul care sa le taie uterul si-l si roaga eventual. Am auzit de cateva ori si faza cu "nascutul ca o doamna" si faza cu largitul "dansei" care sunt de no comment dupa parerea mea. Si culmea chiar pe la prietene de la care aveam pretentii. Pe undeva e si o moda cred, li se pare ca asa sunt in "trend".
Plus toate nevestele lor, ale ginecologilor sau dr-itele care nasc cu sarg in grup numai prin cezariana.
Iar daca te vad ca nu ti-o doresti, ca nu faci parte din categoria "moderna" reusesc ei sa te convinga cu argumente medicale ca e necesara. Fireste ca nu toti ginecologii sunt asa, dar foarte multi si asta o releva clar numarul urias de cezariene de la odisee in general.
Or fi si probleme, nu contest, dar nu chiar atatea si toate de nerezolvat sau care sa se rezolve numai prin cezariana. Ca doar nu or fi toate relele numai pe capul gravidelor din Ro.
Stiti vorba aia cu toate bubele rele in babei mele . Se alege calea mai comoda si mai banoasa in general. Din pacate...
Bee, iti inteleg asa de bine frustrarea. Daca vrei dupa a doua ceza aminteste-mi sa stam de vorba despre cicatrice, o sa-ti dau un PM.
Alehiam, ai facut foarte bine ca ai deschis subiectul. De altfel chiar ma mir ca parem toate de acord.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
35+Maria

Mergi la inceput