Prieteni acvatici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Draga Vali, trebuie sa ai grija cu melcii ca, pe langa ca sunt mancatori de plante, se si inmultesc destul de repede... Cat despre plante, nu-ti fa griji ca-si revin repede, avand in vedere ca doar anubias-ul este o planta cu crestere lenta... La celelalte vei avea de cosit (cel putin vallisneria...) La fel si cu pestii: guppi si xipho sunt specii vivipare, care se inmultesc destul de repede, de aceea va trebuie sa nu cedezi tentatiei de a-ti suprapopula acvariul (mai ales cand intri in magazin si vezi cate specii sunt si cat de frumoase, parca vrei si din aia si din cealalta )... La sanitari, daca vrei sa nu creasca mai mari decat xipho, ia-ti corydoras paleatus (am 3 albinosi), care nu se fac mai lungi de 7 cm, in timp ce hoplosternum toracatum (din astia am eu) depasesc 10-12 cm la maturitate (eu am in acvariu un mascul de hoplo care are 15 cm).
Cat despre pet shop, eu imi cumpar cele trebuincioase de la un singur magazin, si anume cel din piata Moghioros; pestii sunt sanatosi, mancare gasesti de toate neamurile, iar baietii de acolo chiar sunt specialisti in acvaristica, deci te poti baza pe sfaturile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

acvariul nostru
Pun si eu cateva pozici cu acvariul.
Il avem de mai bine de 6 ani, dar a ramas in grija mea de 2 luni de zile si nu stiu daca ma descurc ...
Vreau sa va intreb de cate x le dati mancare / zi ???
Daca e ok sa curat in fiecare we cate 10 l macar cu pompita ce absoarbe mizeriile ? (acvariul are cam 120 l)
Au murit vreo 5 pesti in 4 zile, asa ca pe unul, care mi se parea ca are ceva albicios pe lateral l-am aruncat, asa l-am cumparat, poate o fi avut vreo boala ?! Sau poate le-am dat prea multa mancare :(((
Nu vreau sa moaraaa ...
Am mai rarit din plante carora le merge f bine.
Deocamdata avem: vreo 6 neoni, 6 tetrazona (negri cu bot rosu, cu dungi negre, dungi portocalii), 2 pleco pe care nu prea-i vad, 1 ghibiceps batran, 3 gurami, doar 2 sanitari.



Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Draga Daria, eu imi hranesc pestii de doua ori pe zi, dimineata si seara, cate putin, cam cat mananca in 2-3 minute, sa nu ramana mancare, ca se impute apa. Ce fel de simptome au avut pestii care au murit? Ce inseamna pete albe? Erau mici, pe operculi? Daca e asa, e posibil sa fie gris... Cat despre schimbul de apa, se face saptamanal; scoti 20-25% din apa cu aspiratorul special si completezi... Ar trebuie sa-mi spui si ce specii erau raposatii, poate-mi dau seama si asa, pentru ca unii pesti nu suporta un ph ridicat al apei (de exemplu). Pana acum i-ai tratat cu ceva? Sare, verde de malachit etc.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

Akella, sar'na de sfaturi...am dat cei doi melci maro, mi-am oprit decat pe cel galben, ca am vazut ca nu prea e vegetarian...am facut teste la apa,era ok, maine fac primul schimb, asa ca sapt. viitoare, dupa ce fac un nou schimb,merg dupa pesti.Doar ca unde mergi tu e ffff departe de mine, si burtica mea nu ma lasa sa fac atata drum...iar sotul meu nu vrea sa-i aleaga singurel...o sa vad cum fac, mai e pana atunci.
Daria, si eu cred ca era gris, dupa descriere (asta din ce am citit pe site-uri de specialitate, ca eu sunt incepatoare)

Valentina 31+ Cristina Stefania
noi doi
printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Si noi avem in casa acvariu. Sunt ai sotului. Am si eu o intrebare? Nu dauneaza bebelusului?Am auzit ca nu stiu ce ciuperca pot avea , sau asha ceva.

Lore, mamicutza lui David
http://good-times.webshots.com/album/560900464EBTcPL?vhost=good-times&start=108

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Vali, n-am fost atenta la semnatura si n-am bagat de seama ca esti burticoasa... Nu-i nimic daca nu poti ajunge in Moghioros; trebuie doar sa fii atenta sa nu iei pesti din acvarii neingrijite, unde vezi ca sunt morti. De asemenea uita-te cu atentie la cei pe care vrei sa-i iei, sa fie vioi, sa nu aibe pete/puncte/semne/rani vizibile. Apoi sa le faci poze, sa-ti vedem si noi acvariul .
Redai, nu iti inteleg intrebarea. Cum sa-i dauneze bebelusului? Cu ce anume intra copilul in contact? Baga mana in apa sau bea apa din acvariu? Atata vreme cat acvariul este corect ingrijit iar pestii sunt sanatosi, nimeni nu are de ce si cum sa se imbolnaveasca; din aer nu se ia nimic si chiar si din apa, sunt destul de putine afectiuni ce pot fi contactate dintr-un acvariu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Hrana pt pesti (cea pulbere) este un puternic alergen, asta poate dauna unui bb alergic. Daca nu e alergic, nu e niciun pericol, adica sper

Akella - mi-au murit 2 gurami, 1 tetra neagra, vreo 3 neoni.
Am pus in apa o solutie din dulap, ceva medicament dar nu retin denumirea, verde de malachit nu am pus, ca am mai pus albastru de metil. Pun azi verde de malachit.

Orium i-am tot admirat si de dimineata, pareau ok, am facut niste super fotografii, am prins ambii pleco la inghesuiala pt mancare
Mi-au inflorit anubiasii




Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Hrana pulbere - daca te referi la dafnii uscate, purici uscati - nu are nici un continut caloric, este ca pufuletii pentru om... Mancarea trebuie sa fie speciala pentru fiece specie in parte. Nu este sanatos sa-ti lasi copilul sa umble cu mancarea pentru pesti, indiferent ce hrana este (uscata sau vie). Eu ma spal pe maini dupa ce hranesc pestii.
Daria, verdele de malachit poate fi folosit si ca dezinfectant si ca tratament. Daca pestii sunt bolnavi de gris, mai ai o alternativa la verde: poti sa scapi de boala asta punand sare si ridicand temperatura apei. Sarea se pune 1 lingura la 10 litri de apa, dar trebuie avut grija la unele specii sensibile la sare (cory si pleco). Exista si antibiotice speciale, insa trebuie sa fii sigura ca sunt necesare, pentru ca risti sa-ti deciclezi acvariul (antibioticul omoara bacteriile din filtru)... Uite un link catre un articol detaliat despre aceasta boala si tratamentul ei:

http://www.acvarist.ro/forum/viewtopic.php?t=425

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io cre`ca era muscat pestele, ca restul nu au avut pete, probabil au mancat pana au crapat. De cateva zile le dau papa doar diminetile. Sper sa nu-mi moara de foame ... Am dat pulbere si o pastila ce au halit-o cu totii de pe fundul acvariului. Ce ospat
Vreau sa-mi mai cumpar 2 pesti: boesmani parca le zice, portoclaiu-albastrui, tare frumosi ...

VOI ce specii aveti ???


Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Dariaaa! Unde esti? Ce-ti fac pestisorii? Pune, te rog, poze cu anubiasii infloriti, sa ne delectam si noi... Am si eu o anubias nana, dar nu mi-a inflorit inca... Nici nu stiu daca va putea inflori vreodata, pentru ca este in acvariul cu carasi - si se stie ca astia sunt mari mancatori de plante... De fapt, putine plante rezista intr-un acvariu cu carasi, anubias este una dintre ele, atata doar ca ramana fara muguri...

Mergi la inceput