Mamici de septembrie - octombrie 2007 (73)
Raspunsuri - Pagina 10
Sabina spune:
pai la orice fel de nastere durerile de contractare ale uterului sunt MULT mai mari cand esti dupa bb 2..Stiu de la mama, de la prietene, de la matusi, de la cumnata, de la , de la....
:))
e ceva fiziologic.
cat despre icter, eu asa am patit la Sofia, ea a luat grupa tatalui, asta e problema.
furia laptelui: cand incepe sa vina laptele, sanii se umflka si se inrosesc.La inceput organismul nu stie exact decat lapte are bb nevoie.Asa ca produce muuuult.
In perioada asta, bb trebuie pus de multe ori la san, ca sa ajute la golire.
pe parcursul primelor 3, 4 luni, episoade de lapte infuriat exista f multe si corespund puseului decrestere al copilului.
ele altereneaza cu intervale de "sani moi", si de obicei mamele mor de frica atunci.Toatecred cali s-a terminat laptele. De fapt, e doar etapa mai linistita, in care organismul s-a adaptat cererii bebelusului, si nu mai produce in excces.
Dupa care, bb iar vrea din ora in ora la san, ca deh, creste mult zilele alea.Si iar se umfla sanii...se mai inrosesc, mai faci o febra 37.5, 38....
toate astea sunt absolut normale.Numai la febra peste 39 e pericol, e adevarata mastita.Mastita inseamna stagnearea laptelui in canale , deci sanii f rosii, umflati, f f tari...si cu febra mare.
toaate simptomele astea, dar farafebra mare, nu sunt "patologice", sunt firesti.
n-am zis niciodata ca e simplu cu alaptatul asta......:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by Sabina
pai la orice fel de nastere durerile de contractare ale uterului sunt MULT mai mari cand esti dupa bb 2..Stiu de la mama, de la prietene, de la matusi, de la cumnata, de la , de la....
:))
e ceva fiziologic.
Uf, eu speram sa fie doar povesti. Mie nici la prima nu mi-a fost usor. Cum imi aducea bb la supt, cum se ducea efectul anesteziei. Spre dimineata chiar le-am zis sa ma sara o masa ca nu mai puteam (mama rea :((( ).
Cat priveste furia laptelui, exista un procent mic-mic de mamici care nu o fac. Eu n-am facut-o, dar am si plans ca n-am cu ce sa hranesc copilul. Din fericire lucrurile s-au reglat fara pic de febra, dar cu ceva supliment de lapte praf la inceput (la care am renuntat ulterior).
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
andre_ea spune:
Sabina, merci mult de raspunsuri! Iti urez de pe acum un baietel sanatos, refacere rapida si laptic mult!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
Sabina spune:
multam:))
Danuta, rugaciunea de 8 zile nu are legatura cu iesitul din casa, in opinia mea.
una e traditia bisericeasca, si alta e traditia de babe.
sa vina irina sa ne zica mai multe(daca reuseste sa mai stea dreapta dupa suta de drumuri de azi)
PS .mie nu-mi merge bine space la tastatura, dar cred ca v-ati prins de mult
edit.Mai ce le ploua.
Fi-mea e in tricou si fustita....sper sa apara sotul in timp util sa o ia de la gradi cu masina.(gradi e la 10 -165 minute de mers pe jos, dar....)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
isabeluta spune:
Andreeatinem pumnii pentru nastere usoara si uite si niste !!!
Eu una dupa vreo juma` de o ora de plimbare nu mai pot. Mi se intareste burtica si bebe se agita. A inceput sa se ma loveasca mai tare jos cu toate astea pe bebe il simt fff sus. Parca nu mai are loc de .
Azi mergem la dr sa vedem ce si cum... analizele sunt ok. Cel mai rau stau la capitolul bagaj de spital. Dar mi-am propus sa-l dau gata saptamana asta!
isabeluta36 +
bebita
AMR 25 zile
Sabina spune:
iabeluta, eu nasc Joi, si tot n-am bagajul pus in rucsac
ba mai mult, abia acum sunt in masina de spalat hainele de bb, prosoapele....
sim_stoian spune:
Sabina, sa inteleg ca si bb Stefan e unul din bebelusii care nu dorm asa mult. Bine ca doarme noaptea. Cu statul la tzitzi, si-a facut o pasiune. Nimic nu e mai bine decat sa stea agatat de mine...Da' mie imi e drag si il las in pace, ca o sa creasca el.
Carpatina, proaspatul tatic a inceput sa tremure cand am ajuns acasa si i l-am plasat pe bb in brate ca trebuia sa ii asez ceva la patut . Acum s-a mai obisnuit, dar inca e temator. Mama e la mine, noroc de ea. Din pacate sta pana joi, dupa aia suntem de capul nostru.
Intre timp s-a trezit si bb, sta atarnat de tzitzi si papa cu pofta. Vad ca e nasol afara, sper sa se indrepte vremea mai incolo.
Andreea
Ma retrag, apar mai incolo.
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
RGE spune:
..fetelor va rog din suflet sa-mi spuneti si mie cam cat au avut puiutzii vostrii la 32 de saptamani??...al meu are 1.904 grame si mi s-a spus ca e micutz..
ROXANA 32+ "ursuletz" GEORGE IONUTZ
AMR 8 saptamani!!
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
carpatina spune:
quote:
Originally posted by Sabina
furia laptelui: cand incepe sa vina laptele, sanii se umflka si se inrosesc.La inceput organismul nu stie exact decat lapte are bb nevoie.Asa ca produce muuuult.
In perioada asta, bb trebuie pus de multe ori la san, ca sa ajute la golire.
Si daca bb nu te ajuta la golirea sanilor.. poti apela la pompa (sau ma rog, muls manual pentru cine stie) sau daca faci asta organismul nu mai stie sa regleze necesarul de lapte?
35+ cu Ioana
carpatina spune:
Carmenita, la multi ani pentru aniversarile pe care le-ai avut in ultimele zile!
Nana, oi fi tu in concediu.. dar treci sa faci prezenta!
Mai, daca naste Anaist azi.. cum fac eu sa-mi prezica si mie doctorul ei data precisa a nasterii? Sa-i trimit o poza o fi suficient?
Anaist
35+ cu Ioana