Aspirator cu filtru hepa?
Tot aud de aspiratoare cu filtru hepa si nu stiu ce este filtru hepa? Sunt mai bune decat aspiratoarele cu filtrare in apa?
Vreau sa-mi iau unul si nu ma pot hotara.Care sunt mai eficiente?
Multumesc!
Raspunsuri
doloris spune:
Buna!
HEPA-Filter (High Efficiency-Particulate Airfilter)se zice ca sunt indicate pentru cei care sunt alergici (praf, anumite bacterii). Tot ce se poate, eu am un aspirator cu filtru hepa si nu sint multumita de loc:
1. nu aspira bine
2. curatarea filtrului e o teroare!!! Inhalezi tot praful care este in el (adica si bacterile)!!!
3. si sunt si scumpe!!!
ana06 spune:
Multumesc pentru raspuns,tocmai asta vreau sa evit,inhalarea prafului, fiind alergica.
Din punctul asta de vedere cred ca sunt mai bune cele cu filtrare in apa dar am auzit si despre acelea ca n-ar trage prea bine praful...
Medeea76 spune:
Sunt bune cele cu apa, dar sunt foarte mari! (si in general au si filtru hepa).
Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (14+)
gehas spune:
Eu sunt multumita de aspiratorul meu Miele cu filtru HEPA. Intr-adevar e scump, dar isi face foarte bine treaba. Parerea mea - merita.
G.
adrianam spune:
Gehas, eu inteleg ca esti multumita de Miele pentru ca trage bine praful.
Totusi, curatarea filtrului cum se face?
Nu se rascoleste tot [praful atunci cand cureti filtrul?
annablue spune:
Eu am un Philips cu filtru HEPA si sunt multumita cum trage.
E drept ca il curat des (la maxim 2 curatenii in toata casa) dar il spal in apa direct si nu lasa praf prea mult in aer.
Cred ca trage bine numai cand e curat (adica spalat) si isi face treaba).
Aspiratorul meu este cu rezervor de praf (si eu am vrut cu spalare in apa dar am aflat ca nu au asa o putere mare de absorbtie ca cele cu rezervor/sac).
Nu mai stiu exact modelul pe care il am eu, dar e la freo 550 lei si e mov cu rezervor transparent.
Il recomand cu incredere.
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
gehas spune:
quote:
Originally posted by adrianam
Gehas, eu inteleg ca esti multumita de Miele pentru ca trage bine praful.
Totusi, curatarea filtrului cum se face?
Nu se rascoleste tot [praful atunci cand cureti filtrul?
E noutz aspiratorul, deci n-am curatat filtru niciodata. Sper totusi sa nu fie o problema asta.
G.