Lipsa de aer
Raspunsuri - Pagina 2
cornelia_laura spune:
quote:
Initial creeata de diadaniela
. ,dar aseara a cazut traznetul. nu putam respira ,am plans in hohote si imi venea sa tip si sa ma tavalesc pe jos. sotul s-a ocupat de copil si eu am stat 2 ore cu mama la telefon si am reusit sa ma linistesec.
.
Am patit eu asta acum vreo 2 luni. Dar eu am plans asa cateva zile si in final am mers la un psihiatru. Bine, starile proaste, lipsa de aer, grija exagerata pt probleme obisnuite, panica, se intalasera de ceva vreme. Le pusesem insa numai pe seama unor dereglari ale glandei tiroide si pe seama oboselii. Diagnosticul pus de psihiatru: tulburare afectiv depresiva si anxietate generalizata. Fac tratament si ma simt mult mai bine. Am facut o perioada si psihoterapie.
Eu te sfatuiesc sa mergi la un psiholog cat mai curand, ajuta enorm de mult. Si la un endocrinolog. Dar daca starea ta se inrautateste cel mai indicat ar fi totusi psihiatrul.
Sanatate multa iti doresc si ai grija de tine!

Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)
cornelia_laura spune:
quote:
Originally posted by diadaniela
multumesc si tie ,Erer,pt raspuns.
sper sa imi revin repede pt ca am senzatia ca o sa innebunesc.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
Asta simteam si eu atunci dar crede-ma ca nu innebunesti! Anxietatea e de vina!
cornelia_laura spune:
Uite subiectul deschis de mine:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102911. Poate te ajuta cu ceva.
madau spune:
Ptr mine e clar ce ai...atacuri de panica. La fel am patit si eu, aveam senzatia ca am un nod in gat si parca nu-mi ajungea aerul. Ma panicam si mai rau faceam. Din pacate nu exista un tratament ptr asta, totul e in mintea ta, pe mine m-a ajutat foarte mult tratamentul cu magneB6 cate 3/zi si spirulina. Cand simteam ca ma apuca panica, dadeam drumul la AC..si imi trecea imediat. Poti incerca si faza cu respiratul intr-o punga..incet pana cand simti ca-ti revii. Poti merge la un psihoterapeut daca nu te poti calma singura, eu am reusit, incet..dar merge. Daca ai nevoie de sfaturi te ajut cu mare placere.
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
diadaniela spune:
multumesc inca o data pt ca sunteti atat de dragute.
acum as vrea sa va intreb cui sa ma adresez. unui psiholog,unui psihiatru ,unui psihoterapeut? sincera sa fiu nu-mi prea dau seama ce face fiecare.
Cornelia ,o sa merg sa citesc subiectul tau.Rall,le voi citi si pe cele date de tine.
simt cum ma cuprinde iar disperarea.incerc sa ma tin tare si sa nu cedez .a venit si sora mea la mine.asta ma ajuta enorm.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
madau spune:
Dana ia-o usor...cand simti ca te apuca panica, respira incet si in timp ce inspiri incordeaza-ti muschii de la picioare, tine-i asa, odata ce-ti tii putin respiratia si apoi cand expiri te relaxezi. Reiei de cateva ori, pana simti ca te-ai calmat. Incearca, garantez ca te vei simti mult mai bine. Eu am vb cu un psihoterapeut care mi-a spus sa fac asta, sa-mi impun sa ma gandesc la altceva, ai sa razi poate, mi-a spus sa spun o poezioara in gand, sau tabla inmultirii..orice ma ajuta sa nu ma mai gandesc ca mi-e rau. Si sa stii ca merge.
Fa o cura cu MagneB6, si ai incredere in tine, nimic rau nu se poate intampla.
Edit: si odihneste-te cat de mult poti
Madau si
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
diadaniela spune:
Madau ,multumesc mult!
am incercat sa respir in punga ,dar nu prea m-a ajutat. o sa dau drumul la aer conditionat sa vedem poate reusesc sa-mi revin.
eu doar noaptea pot respira bine ,in rest tot timpul zile e un chin.
ma gandesc ca noaptea dorm bine si de la anxioliticul acela.
Dana
diadaniela spune:
Madau,asa o sa fac.
multumesc din suflet pt sfaturi. astazi mi-am cumparat Magne b6. farmacista mi-a recomandat cate 4 pe zi. 2 dimineata si 2 seara.
Dana
madau spune:
Ce anxiolitic iei? Ai grija sa nu dea dependenta, daca nu fizica, sa devi dependenta mental de el, adica sa ai senzatia ca daca nu-l iei, nu poti respira. Eu am patit-o..si tare greu am scapat de asta, desi luam ceva usor, de plante...Sedocalm. Pe mine ma ajuta mult daca dau drumul la AC si-l indrept spre mine... E groaznic, stiu cum e, nu poti pleca nicaieri..
. Eu am facut toate analizele, inclusiv cele ptr tiroida, au iesit ok, am si slabit foarte mult ptr ca facusem o mini depresie, si nu mai puteam manca, vedeam ca nu pot face nimic ptr ca aveam senzatia ca ma sufoc, mi-era teama sa ies din casa sa nu mi se faca rau. Numai tu te poti calma, daca te ajuta..iti dau o adresa unde poti suna si te programezi, e o psihoterapeuta foarte buna, care m-a ajutat si pe mine...doar prin telefon ptr inceput, urma sa merg la ea in continuare, dar mi-a spus sa fac exact cum ti-am spus..treaba cu tabla inmultirii si respiratul asa cum trebuie...si uite ca de mai bine de 2 sapt ma simt super.
Madau si
diadaniela spune:
Madau,anxioliticul se numeste Tranxene.dr mi-a spus sa-l i-au doar zece zile pentru ca da dependenta.asa o sa fac.
daca vrei sa-mi dai adresa respectiva si telefonul ar fi minunat. eu incerc din toate puterile sa-mi revin singura,dar daca nu se poate o sa merg la psihoterapeut.
Dana