Randunici martie-aprilie 2008 - (9)
Raspunsuri - Pagina 28
cory3maz spune:
Salutari la tot "poporul"!
Am venit de la analize...
1. Am facut doar o analiza a sangelui, din trei!
Ca am avut surpriza sa aflu ca toxoplasmoza nu se deconteaza de CSA si costa 760 lei. Asa ca o fac maine.
2. Pentru dozare anticorpi Rh (negativ) imi trebuia un bilet separat de trimitere...pe care nu-l aveam...asa ca analiza asta se face poimaine!
La clinica era o coada...INFIORATOR de mare...mosi si babe, egoisti si morocanosi...si stateau atat de inghesuiti, cot in cot....mi se parea un mare act de curaj sa ma strecor printre coatele lor...dar am reusit sa ajung in fata usii cabinetului...pret de un minut am indurat priviri oparite...si apoi, cand usa cabinetului s-a deschis am tasnit cu replica: "Sunt insarcinata, am sarcina cu risc...ma simt rau si nu as vrea sa va vomit peste umar". Si asistenta a fost o dulce: "Doamna are prioritate maxima".
A avut o mana foarte usoara asistenta, ca nu am simtit nimic la recoltare.
Acum bat taste si mananc...parca am avut usoare contractii ca nu am luat No-Spa-ul, dar acum e bine!
NATY, voiaj placut si memorabil!
Cory in "aventuri" la analize
cory3maz
Roxana Claudia spune:
Naty - iti confirm si eu ce ti-a zis Sovietica: mie chiar mi-a recomandat dr!!! La mine nu e prima oara cand fac acupunctura si pot sa-ti zic ca m-a ajutat de fiecare data!! Concediu placut, si bravos ca o-ntinzi din murdarul si stresantul nostru oras.
Sovietica - sa nu-ti fie teama sa faci copiii chiar si dupa 35. Este f dificil sa faci amandoi copiii apropiati ca varsta cand n-ai niciun ajutor. Eu m-am bagat in asta stiind perfect ce fac si bazandu-ma pe ajutor, macar partial, de la ambii bunici. Prietena mea are o fetita de 1 an si 3 luni si bate si ea insper 34 ani, insa nu l-a facut inca pe al doilea pt ca nu are ajutor. Asa ca a inceput serviciul pt 1 an si fata a dus-o la parinti, in afara orasului. Se gandeste ca atunci cand poate da fata la gradi sa il faca si pe al doilea chiar daca va depasi 35. Deci trebuie sa faci bine bine socotelile, mai ales ca parintii sunt departe si daca mai zici ca ai si sot ca al meu
Simo - asta e! Trebuie sa rezistam pe baricade si nici sa nu ne mai vaicarim. Iti dai seama ce distractie va fi la noi cu 2 bebei mici??
Roxana 15 sapt si Catalin (5 iunie 2006)
bitza037 spune:
Buna dimineata!!!!
Clau si Ioana si eu v-am vazut burticile si le-am admirat.
De abia astept sa se vada si la mine, ca de cand cu greata asta nu am pofta sa mananc nimic si am slabit.Nu foarte mult, dar in loc sa ma rotunjesc la burtica parca se aplatizeaza mai mult.
Si eu am facut analize si mi-au iesit bine si alea de secretie si de sange, cu exceptia uneia din care reise ca am lipsa de fier si mi-a dat dr. sa iau Tardiferon.
Mai feteleor care stiti raspundeti-mi si mie.Analiza de RH a sangelui trebuie facuta de catre medicul de familie la ambii parteneri????Si cam cand se face asta????
IRINA
+8
http://bd.lilypie.com/dWtmp3.
RalucasS spune:
Buna dimineata, si bine v-am gasit
naty-concediu cat mai placut si te asteptam sa revi cat mai repede
bitza037-eu stiu ca medicul de familie face trimitere pt ambii pariniti sa isi faca rh-ul si grupa sanguina, asa a patit o prietena a mea, la mine ginecologul m-a trimis numai pe mine, de fapt de tata nici nu a intrebat ceva...
Va pup pe toate, vorbim mai pe dupa-amiaza, pt ca trebuie sa plec acum
12+
eco 6 sapt eco 7 sapt eco 12 sapt
bitza037 spune:
RalucaS saru mana de raspuns.PAi da, mis e pare noraml ce zici tu, ca degeaba facem numai noi, ca trebuie sa se vada compatibilitatea RH-ului la ambii parinti.Mi-e imi spusese ceva dr. ginecolog, dar cate mi-a zis in ziua aia la control, am plecat buimaca de acolo.
IRINA
+8
http://bd.lilypie.com/dWtmp3.
clauclau spune:
Neata dragelor, tot harnicute sunteti!
Am fost de dimineata la medicul de familie sa-mi citeasca toate analizele si se pare ca sunt in regula. Si nu am infectie urinara, cum imi spusese soacra mea la telefon...Asa ca sunt bucuroasa ca nu o sa iau nici-un fel de medicamente. Si fierul mi-a spus sa-l iau din alimente natural decat sa iau pastile. Chiar a fost in asentimentul meu ca nu mi-a dat nimic sa iau, ci doar mi-a spus cum sa le asimilez natural din mancarica.
Naty, concediu placut, sa va simtiti super!
Bitza, analiza de RH se face impreuna cu celelalte analize, face parte din analizele compensate care se fac la medicul de familie. Cel putin la mine asa a fost.
Numeioana, si mie mi-e putin teama cu pozele postate pe net, de aceea o sa pun linkul cu poze doar cand vreau sa va mai arat cate ceva nou. Am auzit si eu tot felul de povesti urate, exact cum ai zis si tu.
Roxana, am vazut ca nu ai avut somn noaptea trecuta, cred ca e tare neplacut sa nu poti dormi. Incearca seara cu lapte caldut, poate merge.
CLAU 14+
mamica de Razvanel si acum de bebe 2
Clabuc spune:
Neata burticutelor,
Bitza, eu, din cate stiu, conteaza, in principal ce RH are mama. Daca mama are RH pozitiv, n-are nici o importanta daca tatal are RH negativ sau pozitiv. In schimb, daca mama are RH negativ, ar fi bine ca si tatal sa aiba RH negativ; numai daca mama are RH negativ si tatal RH pozitiv, e o situatie mai delicata si medicul trebuie neaparat sa stie pentru a lua niste masuri (nu stiu exact despre ce e vorba). In rest, nu conteaza combinatiile de RH. Stiu chestiile astea pentru ca soacra-mea are RH negativ si socru-meu pozitiv si a trebuit sa urmeze nu-stiu-ce tratament cand a fost insarcinata cu sotul meu.
Cam asta stiu eu. Nu stiu daca te ajuta ceea ce am scris sau daca stiai deja asta, dar ... am zis sa-ti spun.
Laly 11+
zozela spune:
Se pare ca eu sunt una din burticile puturoaseM-am trezit la 10.00,am baut un lapte batut si abia acum am ajuns la butonul magic
Clau si Ioana aveti suuuperburtici!Clau m-ai dat pe spate-sigur e doar un BB acolo?!
Si mie mi-a crescut burtica-insa ma enerveaza ca se cam vede si aia de susNu stiu de ce..dar pe langa burtica lui BB mi s-a format inca o galmutza de burtica mai sus-deasupra taliei(asta inca se mai vede)
Naty concediu placut!!
Ela.. in 11+!!
Varsta mogaldetzei
Nunta(cine doreste sa le vada-sa strige!)
sovietica spune:
Cory, toxo costa 760 ron?! Sper ca e o greseala, ca si eu tre sa mai fac niste analize pe bani, inclusiv toxo.
Roxana , ma gandeam ca la bb2 poate o sa ne permitem sa angajam menajera de vreo 3 ori pe saptamana, care poate va si gati. As vrea sa fie cat mai apropiati de varsta ca sa aibe nivele de gandire apropiate, sa se joace impreuna. Eu am suferit ca sora mea era asa mare.
sovi 6+
cory3maz spune:
Laly. are perfecta dreptate cu Rh-ul. Conteaza daca Rh-ul mamei e negativ si daca al sotului e pozitiv ( sunt incompatibili). In situatia asta suntem eu si sotul meu. Eu cu Rh negativ.
E important sa se efectueze dozarea anticorpilor cat mai devreme si periodic!
Dar pentru lamuriri suplimentare cititi capitolul "Rh negativ" din sectiunea SARCINA, de pe DC.
Cu drag,
cory3maz