Viata in Germania (46)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

azi am vorbit cu o prietena despre asta si mi-a spus ca asa e ,nu mai trebuie sa renunt la cetatenia romana si costurile sunt de pana in 300 de euro,numai pt nemti si ca,bineinteles dureaza mult mai putin!!! Sunt asa de fericita,inseamna ca pot sa-mi iau masinutza cu vreo 6 luni mai devreme
cam asa mi-a scris prietena mea,care si-a facut cetatenia anul trecut :
"Anca, tu poti depune pentru cetatenia germana si o
primesti rapid. Pentru ca vei primi destul de repede
Einbürgerungszusicherung, adica ca te vor si la cea
romana NU mai trebuie sa renunti. Legea s-a schimbat
la 1 ian 2007, am 2 prietene care in timp ce le mergea
renuntarea au primit scrisoare de la nemti ca nu mai
tb sa renunte la cet. rom. Ai noroc. Eu nu am avut :((
Partea romana a fost la mine cam 800 cu acte cu tot +
100, cele 2 drumuri la Bonn. Nemtii sunt mai ieftini,
am platit cred ca 30 pe actele necesare + 250 primirea
cetateniei. Merge repede acum ptr romani.
Deci tu ai costurile decat la nemti acum, aproape 300
eur iar pasaportul rom il poti face candva in tara,
daca mai vrea muschiul tau ;)

Sper ca foloseste cuiva informatia asta,mie sigur mi-a picat bine.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

mamica dulce, felicitari pentru joburi si pentru viitoarea a doua cetatenie .

Si eu stiam ca nu mai trebuie sa renunti la cetatenia romana.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Lucia, ma bucur ptr tine ca ai gasit o dr buna. Tin pumnii sa ti se implineasca dorinta.

Si daca tot ati vorbit de Femibion 400 (cu iod si tot soiul de vitamine), asta am luat si eu timp de 2 ani pina acum 1 luna. Dupa ce am citit ce ati scris voi mi-am dat seama de ce am pus pe mine in 2 ani 3kg. De o luna iau Folio (are numai iod) si e mult mai rentabil la pret, ca asa mi se duceau la tot 3 luni 40€, asa platesc ptr 120 pastile in jur de 8,60€. Daca va fi sa fiu insarcinata, atunci o sa iau din nou Femibion.

Alina, concediu placut.

Fabya, adaugat pe prima pagina linkul dat de tine. Am adaugat si eu mai 2 linkuri, unul ptr impozite iar celalalt ptr scrisori de intentie, C.V.

Mamica dulce, felicitari ptr job, dar mai ales ca ai inceput sa conduci.

Eu ptr renuntare la cetatenie am platit doar 500 € (asta cu toate taxele, actele si drumul la München). La partea germana am platit 255€+25€ (sotul). Daca stiam ca de la 1. Januarie se obtine mai usor cetatenia germana, atunci as fi mai asteptat si eu, ca trebuie sa depui in ambele parti o gramada de hartii.

Va doresc success fetelor la obtinerea cetateniei germane.

Va salut pe toate si sa aveti parte de un weekend placut si fara ploaie,
Him

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Salut fetelor, doresc sa va impartasesc si eu ceva interesant...

Apropo ingrasat, eu nu stiu daca de la Femibion mi se trage, sau poate de la pilulele (Cerazette)pe care a trebuit sa le iau timp de 3 luni, dupa OP....cert e ca am facut o burtica frumusica si ma simteam mai tot timpul plina, indiferent daca mancam mai mult sau mai putin.As fi zis ca sunt gravida (he!he!ce imi doresc eu!)

Am gasit insa solutia la aceasta problema : ALERGATUL!O prietena de aici m-a convins, incetul cu incetul.Desi vedeam clar ce efecte are acest sport asupra ei, nu imi venea de nicicum sa ma apuc...pt.mine joggingul insemna sa alerg de nebuna de sa-mi iasa limba de un cot....deci plictisitor, stresant si neinteresant.M-am apucat la un mom.dat dar am cedat usor, nestiind exact cum se procedeaza.
Am gasit de curand intr-o carticica despre alergat pe care o cumparasem eu mai demult un "program", dureaza 8 saptamani iar autoarea cartii iti garanteaza ca daca te tii de el la sfarsit reusesti sa alergi 30 minute! Asa ca m-am pus si eu pe treaba, dupa prima saptamana deja rezultatul e incredibil! Dupa 3 saptamani am slabit vizibil la picioare, "aripioarele" au disparut in mare parte, nu mai zic de burtica,pantalonii flutura pe mine!Ma simt fit, merg in paralel si la sala, cand-cum am chef, fantastic insa este ca insasi corpul imi spune "scoate-ma afara!!!".Daca nu alerg o data din varii motive (ciclu, nu am chef, etc)nu ma simt bine dupa aceea.
Programul in sine e usor, se alearga de 3x pe sapt., deci cu pauze de o zi intre alergari si cu program scurt de streching la sfarsit.Se incepe cu 1Minut alergare, 2 Minute mers repetate de 3x. Urmatoarea data aceeasi secventa repetata de 4 x, apoi 5x(desigur ca se poate incepe si cu 30 secunde alergat, pt.cine nu face fata la 1 minut).
Apoi se extinde la 2 minute Laufen,2 minute Gehen repetate 3 ori, etc...In prezent alerg 3-4minute, cu 2 Gehen, fara sa fac un efort sustinut...respiratia imi e absolut normala (fantastic!), adica nu gafui, pulsul e crescut dar stabil, as zice mai degraba ca picioarele nu fac fata.As putea chiar mai mult , dar nu vreau sa ma fortez, ideea de baza fiind sa ii dai timp corpului sa se refaca si sa se adapteze la un ritm din ce in ce mai sustinut. Azi de ex am putut sa alerg 6 minute in continuu! Stiu, pare poate amuzant, dar credeti-ma pt.un incepator 3 minute e enorm!Prietena mea de care va povesteam a inceput si ea cu 10 minute pe zi(alergat si mers),mai mult nu putea nici ea la inceput,dupa 8 luni de antrenament alerga deja 1 ora ...intre timp a participat la Stadtlauf de 10 km , apoi la Semimaratonul din Hamburg, acum alearga constant 2 ore si se pregateste pt.maratonul de la anul (42km).Mananca ORICE si oricat, arata super!,a slabit 2 marimi la pantaloni si se simte excelent!
Daca sunteti interesate as putea sa scriu programul si sa vi-l dau.Ideea de baza e ca nu e musai sa se alerge dupa un program, dar eu am nevoie de asa ceva ca sa ma motiveze, ca sa ma tin de el, mai mult ca un ajutor moral...Important e stretckingul de dupa si sa o luati incetisor, sa aveti rabdare si desigur sa va tineti de treaba.Mai bine incetisor dar constant decat in salturi si cu eforturi mari.

Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, dar sunt super-incantata si doresc sa va impartasesc si voua din bucuria mea...

va pupic pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bravo panseluta! Si mie-mi place joggingul, e mai greut la inceput, dar si in cazul meu a facut minuni dupa prima sarcina. Dupa alergat 30 de min stateam cu fundul la malul marii pt un masaj anticelulitic, daca nu era apa chiar insuportabil de rece intram scurt in apa. Streching si revenire treptata dupa. De ex eu alergam vreo 30 de minute, si mai lejer si alert, apoi cind nu mai puteam faceam vreo 10 min de relaxare, o baie de se putea, si reveneam din punctul de unde plecasem de pe plaja, mergind mai hotarit, cu picioarele in apa, asa pina la glezne. Imi luam mobilul, setat pe radio ori MP3, cu muzica in casti la maxim Si trecea timpul foarte repede si placut.In vreo 3-4 luni si-a revenit corpul meu f bine! Celulita deloc, burta s-a retras, picioarele suple. Eu nu am vazut nici un jogger dolofan:) Doar incepatori.Eu le-am incercat pe toate, si cred ca joggingul e cel mai complet sport. Si facut un program bun e si sanatos, nu solicita inima exagerat. Sunt pusi in miscare cam toti muschii si aproape la aceesi intensitate. Plus aerul curat!Cind vad turistii ce trag la steppere din sali de jooging cu vedere la mare ma apuca risu:)) Acum probez si noric walking, pe plaja, distante mari, in ritm sustinut, cred ca nu e rau deloc. Problema e vremea tare instabila, unde sa ma duc numa eu cu betele vreo 10 km? Ma prinde vreo furtuna, direct la pat ajung:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Ah Vikinga,

nu-mi spune mie de aerul curat de pe Sylt! m-a innebunit, pur si simplu! as zice ca e un pacat sa ajunga omul acolo si sa nu profite de el, prin plimbari lungi, Fahrradfahren si de ce nu....jogging!Termenul "cura de aer" se potriveste cel mai bine acolo!Oh, ce trai!Am fost o data pe insula, da n-am sa uit niciodata aerul ala!si pestele!yam!yam!

As mai veni oricand cu drag dar sotul meu nu prea e fan Sylt.I se trage din copilarie, cand mergea an de an cu parintii...asa ca i s-a cam luat.Dar mie nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Panseluta, eu am luat Cerazette vreo 10 luni, dupa ce am nascut, si cand am terminat cu ele m-am ingrasat foarte mult. Eu am slabit insa cu dieta si f. mult inot, mie mi se pare cel mai complex sport si deloc plictisitor. Daca as alege sa alerg, cred c-as face-o-n casa, la ploile fara de sfarsit care sunt pe-aici.
Mamica dulce, felicitari pentru joburi si soferie !

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Panseluta, eu sunt interesata de programul de alergat.
Am de invatat si cam intru in dulciuri si nu fac sport. Asa ca m-am procopsit cu cateva kilograme in plus. Si nu vreau sa-mi reinnoiesc garderoba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Fetelor cum e cu legea noua pt mamicile cu copii acasa,parca auzisem ca din ianuarie 2007 se plateste altfel dar cred ca numai pt persoanele care muncesc ,sau???.Poate stiti un seit despre acesta lege...mi-ar fi de folos pt niste informatii.
O duminica placuta va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

neatza la
panseluta, e interesant ce spui tu, mai ales ca e gratis:) Dar cat de des alergi tu sau prietena ta? zilnic, 1 data pe sapt.?

fetele, am nevoie de o parere. A folosit cineva asa ceva?
http://www.norma-online.de/_de_/_angebote_/_ab-montag-17.09._/_detailansicht-070917-21880_

E buna de ceva? si in general cam cat ar costa una buna? merita sa-i spun mamei sa-mi aduca una din Ro?

thx!

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput