Viata in Germania (46)
Raspunsuri - Pagina 18
anushca spune:
Panseluta, am facut initial doua luni in Heidelberg de germana pentru a trece de la nestiutori la... incepatori. M-as grabi sa invat mai mult dar... lipsesc sponsorii. O sa incerc varianta tandem. Multumesc
babirusa spune:
helbi, mersi, nici macar nu am vazut ce data este, asa zapacita n-am fost niciodata
fetelor, mai stati careva in Paderborn sau imprejurimi?
numai bine!
zuzi.simona spune:
buna fetelor,
acu m-am mai linistit si eu pe "acasa" adica la vapor...am fost in concediu si in ro si in turcia si de cand m-am intors de vreo 2 apt tot pe drumuri stau, le-am instalat pe mama si fiica-mea la noua locuinta, in Udersdorf, la scoala, am mai luat ce mai trebuia prin casa dar mai am inca nevoie de multe, normal, am si o prietena in vizita si am plimbat-o dupa mine peste tot, i-a placut, ca doar nu se putea altfel, ea nu a mai iesit din ro pana acum!
cu turcia ce sa va zic, poate ma asteptam eu la mai multe, am cam fost dezamagita, mi-au placut mult intradevar marea, plaja si soarele (in sfarsit mi-am incalzit oasele ca pe aici nu ai nici o sansa!) doar ca masa a lasat de dorit si faptul ca daca ieseai din complex te lovea realitatea, saraci mai sunt!
antonia s-a acomodat cu noua scoala, ar fi a 3-a scoala pe anul asta, vad ca n-a clacat! acum e clasa a 3-a, doar ca e mai greu cu lectiile, la internat o ajutau pedagogii, acu nu mai are cine, se mai duce la vecina, pana cand se va satura si doamna repectiva ca ea de fapt o ajuta, fiica-sa care e a 4-a mai putin! mama a inceput si ea sa invete germana singurica, sta toata ziua cu cartea in mana, macar cu vecinii sa poata schimba 2 vorbe, eu ajung pe la ele cam o data pe sapt, depinde pe unde mai suntem cu vaporul, ca ne plimbam rau de tot, acum mergem sa incarcam in rotterdam pentru franta...
cam astea ar fi noutatile
in rest mama ar vrea sa vada si ea programele romanesti, poate mai spuneti inca o data sa nu caut in urma cum procedati voi, am facut si abonamentul acela de fix cu happy international, sunt tare multumita, doar ca eu nu l-am mai prins cu 15 euro cum auzisem la voi, ci cu 30(+5 cel de mobil fara de care nu-l puteam face pe cel fix), dar eu zic ca se merita, cu internetul acolo e mai prost, ar trebui sa fac alt abonament de fix si inca 35 de euro, o las moarta deocamdata...
inca nu am ajuns sa o anmelduiesc si pe mama, cine stie ce hartii mi-o mai trebui si acolo, oare ma trimit la bonn pt. viza? asig de sanatate i-am facut in ro pana la sf anului, apoi vom mai vedea, as vrea totusi aici, cat o mai fi si aia?
poze cu cat m-am facut de grasa la turci data viitoare!
va pup
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
mamica dulce spune:
Buna fetele,cum v-a priit weekendul? La noi a fost asa frumos si cald si vad ca si azi e la fel...sper sa mai tina ca m-am saturat de ploi.Plus ca eu n-am fost in nicii un concediu de nu stiu cand ,ca au tot venit ai mei,pe rand sau impreuna si,desi a fost fain mi s-au lungit urechile.Vreau la mare!!!!
Pe unde se poate face baie/plaja prin decembrie,inainte de Craciun,sau poate in ianuarie-februarie? Daca se poate in emisfera noastra...
Cine intreba de taxe pe animalutze? Pe matza nu se plateste nimic,nici pe animale mici in general(iepuri,soareci,purcelusi de guineea sau pasari). Ionica,cat e de mare "catelul" tau de platesti 150/an? Vreun doberman ceva de mananca un vitel odata?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
misha-germ spune:
Amonar- m-am interesat cum sta cu angajatul romanilor aici. Am intrebat la fortele de munca si se pare ca nu se acorda drept de munca 7 ani de la intrarea in Eu romanilor, cu exceptia celor din agricultura. Am ramas socata ca stiam de 3 ani, nu de 7. Deci imi iau adio sa-i fac carte de munca lui tata. Legile nemtesti cred ca sunt cele mai severe din Eu. Sunt f multi someri in Germania si cica trebuie sa se acopere rata lor si abia atunci angajeaza din afara. Veste proasta!
Macar voi sa aveti vesti mai bune
miki
Irinusha spune:
Salutare!
Un sfat:
Daca aveti nevoie de acte, apelati cu incredere la Ambasada Romaniei din Berlin ... chiar de-i Consulatul din München mai aproape, merita drumul la Berlin.
Vinerea trecuta i-am facut acolo fetitei certificatul de nastere. A mers struna, fara nervi si ore de asteptari. La 9.30 am ajuns, dupa 15 min. ne-a venit randul si am depus actele (certificat de nastere german cu apostila, certificat de casatorie german cu apostila, certificatele de nastere ale parintilor, pasaportul parintelui roman, cartea galbena a copilului si 70 euro), la 11.30 ridicam certificatul. Nu am stat sa asteptam la ambasada, ne-au rugat sa revenim la 11.30.. D.na Andreea Mihalache ne-a luat actele, am fost tratati cu amabilitate si profesionalism.
Nu fac reclama, sunt doar patita cu consulatul din München si mi-a parut bine sa vad ca se poate si altfel ...
Numai bine!
Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">Albumul lui Cris * * * Albumul lui Amélie
tinatache spune:
hai mai ca si noi am fauct pasapoartele la consulat si de data asta n-am avut nimic de comentat. E drept ca a durat 1 luna jumate dar initial ne spusesera 3 luni!! si le-au trimis prin posta acasa.
mami dulce, se duce caldura, de maine vin ploile:(((((((((((
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
Amonar spune:
Misha
Mersi pt informatie, insa tu nu trebuie sa te sperii de regula asta pt ca se poate "ocolii". Daca angajezi personalul tau in Romania pe firma Romaneasca poti sa lucrezi in orice tara din EU cu firma Romaneasca. Atata doar ca trebuie sa te conformezi legislatiei Romane si sa tii acolo administratia. Se mai poate daca-l faci pt tatal tau "independent fara personal" (nu stiu cum se numeste in Germana)/.El va putea lucra in Germania sub acest regim doar ca sunt anumite restrictii si reguli pe care el trebuie sa le respecte cum ar fi: sa aiba mai multi clienti decat unul si sa nu existe nici o relatie de sef-angajat intre el si clienti (adica sa nu fie ierarhic supus). Este cel mai simplu. Au facut-o mii de Polonezi si o fac si Romanii acum in Olanda/ Pt Germania este acelasi lucru.
Te pup
Carmi spune:
Fetele, lamuriti-ma si pe mine, pls, exista vreo diferenta intre
´Einbürgerung´ si ´Staatsangehörigkeit´, adica intre naturalizare si cetatenie?
Danke!
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)