Parasire de domiciliu...Drepturi?

Parasire de domiciliu...Drepturi? | Autor: cmirela35

Link direct la acest mesaj

Sotul meu a parasit in urma cu 2 luni domiciliul conjugal,iar eu am ramas cu 2 copii mici,unul de 1,11 luni si celalalt de 4 ani.
Problema e mai incurcata...
Si eu,si el,am avut cate un apartament inainte de casatorie,le-am vandut si am construit o casa.Ma voi muta in casa in 15 luna viitoare.
Diferenta de pret intre apartamente a fost de 10000 euro,al meu fiind mai scump.
La partaj,dat fiind faptul ca a parasit domiciliul,si preturile apartamentelor,care ar fi partea lui?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mirela, la partaj nu are importanta ca el a parasit domiciliul.

Amandoi puteti proba sursa banilor, iar intrucat tu ai contribuit mai mult, vei primi mai mult decat cei 50% ce ti s-ar cuveni in mod normal.
In acelasi timp, vei fi obligata sa-i achiti partea lui, deci trebuie sa dispui de ceva lichiditati cand solicitati partajul.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cmirela35 spune:

Exista vreo sansa sa ii platesc in rate?Dat fiind ca nu vreau sa vindem casa,nu dispun nici de lichiditati...

Mergi la inceput

Mai e o varianta: sa nu solicitati nici unul din voi partajul la divort.
Astfel, casa va ramane amandurora, chiar daca sunteti divortati.
Partajul se poate face oricand dupa divort, si peste cativa ani.

Partea proasta in afacerea asta este ca odata cu trecerea timpului el va vrea sa-si recupereze partea lui, asa ca te poti trezi ulterior ca cere el partajul.

Nu am idee daca se poate plati in rate...trebuie de intrebat un avocat. Insa poate sa-ti ceara el sa faci credit garantand cu casa si sa-i achiti partea lui.

Mergi la inceput

Am sa vorbesc cu un avocat,chiar dimineata....
Domnul a fost de acord cu anumitelucruri,dar s-a schimbat....De pe o zi pe alta e altfel...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cmirela35
Domnul a fost de acord cu anumitelucruri,dar s-a schimbat....De pe o zi pe alta e altfel...

Toata viata e o continua speranta...
Mirela

Uff, Mirela, era de asteptat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Tu nu poti lua un imprumut care sa fie de valoarea partii lui, pe care apoi sa il platesti, in rate?
Nicoleta

Mergi la inceput

80000 euro???
Nici gand...
Dar acum ma indrept spre un avocat,sa vad daca nu au si copiii parte,si daca suntem obligati sa iesim din casa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Pai nu despre asta vorbeai si mai sus? Sa ii inapoiezi in rate partea lui? Eu iti dadusem o solutie mai practica si mai rapida, adica platesti rata la banca, nu la el, in plus vei primi alocatie de la el, pentru copii, poti adauga si asta la ajutorul pentru plata ratelor.
Nicoleta

Mergi la inceput

Pe salar de bugetar,si cu 2 copii in intretinere,nu pot scoate mai mult de 20000...As vrea eu sa fie simplu...
Acum incerc sa imi infiintez o firma,dar mai dureaza pana voi avea si beneficiu.
Am sa incerc sa o lungesc cat pot,in fond,anunturile pentru casa sunt cu nr.meu,eu raspund la tel.,eu arat casa eventualilor cumparatori...
Si cand vin,le arat mai mult defectele.Si asa,o s-o vindem cand voi crede eu...
Dar m-am saturat de tel. de genul..."Nu ai gasit cumparator?", "Isi merita banii","m-am saturat sa stau in chirie"..etc,etc...
A plecat singur,nimieni nu l-a scos din casa...Si copiii vor suferi oricum,in final.Nu pot scoate atat de multi bani din banca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Buna Mirela. Sa vindeti casa acum si sa impartiti banii e totusi o solutie buna. Pentru ca in urma hotararii de partaj, probabil vei primi casa cu obligatia de a-i plati fostului sot o sulta. Daca nu va vrea sa primeasca banii in rate (si citindu-ti povestea si din experienta mea, nu va vrea), se poate adresa unui executor judecatoresc ca sa-i recupereze banii. Iar executorul probabil iti va scoate el casa la vanzare. Sunt niste termene stabilite de lege, in fine, nu intru in amanunte, ideea e ca dureaza un timp, cam vreo trei luni, dar cred ca iti dai seama ca nu e ceva placut. Asa ca incearca sa iei in considerare varianta unei vanzari directe, inaintea partajului, sau daca nu, incearca sa rezolvi cu un credit. Mult succes.

mamica

Mergi la inceput