Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Desi raspunsul nu este documentat, eu presupun ca ei pot sa angajeze in locul tau dupa ce intri in crestere copil.
Ceea ce stiu sigur este ca sunt obligati sa te reprimeasca dupa cei 2 ani, insa nu sunt obligati sa iti ofere acelasi job.
Dar de ce nu angajeaza pe cineva fara sa fie considerata inlocuire? La noi la firma sunt cate 2-3 persoane care ocupa aceeasi pozitie (exceptand pozitiile de top si middle management).

quote:
Originally posted by pufulet74

Cami, foarte frumoasa camera !!
Fetelor, am o intrebare mai juridica pentru voi, cei la locul meu de munca vor sa angajeze pe altcineva in locul meu, si intrebarea e de cind pot sa faca asta, acum ca sunt in concediu medical pot, sau pot daca sunt in prenatal, sau doar dupa ce nasc ...?
Asta in ideea sa nu ma afecteze pe mine si contracutl meu cu ei si sa pot primi alocatia de ingrijire a copilului

------------------------
Flory 30+ Joshua Raphael
AMR 10 saptamini !!

Is it really true ... ?

Homepage: www.almarl.tk

Roxxy 26+Rares Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Lala, din cate mi-aduc eu aminte, una dintre prevederile codului muncii pt a angaja pe perioada determinata este inlocuirea unei persoane care are contractul suspendat. Deci, ei pot angaja doar cand Pufu intra in concediul de 2 ani de crestere copil (atunci i se suspenda contractul), dupa indeplinirea celor 126 de zile de pre si postnatal.

quote:
Originally posted by Lala_D

pufulet74 pot angaja de acum o persoana care sa te inlocuiasca dar cu contract de munca pe perioada determinata.
Tie nu are cum sa iti fie afectata indemnizatia deoarece in prima faza esti in medical / prenatal/ postnatal iar apoi vei avea contractul de munca suspendat pe perioada CIC -ului.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Roxxy 26+Rares Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany2007 spune:

Puff, uite ce am gasit pe un forum de contabilitate

"In prenatal si postnatal se ia 85% din media ultimelor 6 luni lucrate.Cei 85% sunt platiti de angajator.In postnatal esti obligata sa intri pentru minim 42 zile.Dupa cele 42 de zile intri in concediu de maternitate pana copilul implineste 2 ani.Concediu de maternitate este platit de primarie."

Dana 25+ Luca-Rares

www.flickr.com/photos/11543857@N07/" target="_blank">Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Aha, va multumesc, cu modul de calcul al concediului m-am lamurit, insa cu angajarea altcuiva in locul meu inainte de a naste se pare ca sunt dileme :(
Pe de o parte mi se pare normal sa vrea sa ia pe altcineva pentru ca stiu ca au nevoie, pe de alta parte nu as vrea sa imi fie cumva afectate drepturile mele

------------------------
Flory 30+ Joshua Raphael
AMR 10 saptamini !!

Is it really true ... ?

Homepage: www.almarl.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany2007 spune:

puf- din cate stiu dupa 2 ani te vei intoarce pe acelasi post cu aceleasi drepturi,nu au voie sa iti desfinteze postul.In schimb pot angaja temporar pe cineva in locul tau.

Dana 25+ Luca-Rares

www.flickr.com/photos/11543857@N07/" target="_blank">Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

pufu in locul meu au angajat alta persoana d e cand le-am zis ca o sa stau toata sarcina in medical... ca atributii, ca post nu e tot acelasi...si n-am avut niciun dezavantaj pana acum!

PUSSI 25+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA

BURTICA ROZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu cand ma refeream la contract cu perioada determinata aveam in cap in prima faza un contract pe 3 luni ( pt a acoperi medical/ prenatal etc ) si apoi inca unul pe 2 ani .
Asa stiu ca au procedat multi angajatori , contractul pe 3 luni fiind considerat perioada de proba .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Pufulet, Ramonella, felicitari pt noile saptamani!
Cami, a iesit foarte draguta camera!

Eu am fost o saptamana la socrii mei in Teleorman (stau la curte) si am innotat aproape zilnic (doar 2 zile nu mi-a permis vremea). Am luat 2 kg rapid, cred ca numai de la cati struguri am mancat. Au tamaioasa neagra in curte, sunt extraordinari de parfumati si dulci - am mancat cat pt 5 ani.

Ancuta, eu nasc la Giulesti, in cazul in care dr mea nu are contract cu alta clinica privata. O sa discut data viitoare cu ea.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx spune:

neata, burtici!
si noi ne-am trezit dar mai devreme si tot incerc sa citesc din urma si nu reusesc. am tot vb pe mess.
la noi cred ca o sa ploua. s-a innorat si ebine ca e racoare.
azi merg la dr sa vad ce face dnu' bb ca tare nelinistit e. toata ziua se misca de zici ca vrea sa rupa burtica.
raportam mai tarziu datele de la dr.
o zi frumoasa va doresc.

vine Luca Teodor
Roxana 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Ah, si buna dimineata tuturor! O saptamana cat mai frumoasa!

31+

Mergi la inceput