Colectia de toamna - iarna 2005 (150)
Raspunsuri - Pagina 17
tania-z spune:
MARIA
Tania 36+ &
bebe Anna
& "Che" Stefan (17.12.2005) www.babysfirstsite.com/stefanmarcu" target="_blank">Nazdravan (site nou!!!)
Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura
corap spune:
revin si eu, dupa o zi jumate de "plecat putin"
si acum mi-e cam somn si nu mai stiu ce voiam sa spun, dar sunt alaturi de mamicile care se lupta cu adaptarea la gradinite.
ripley, dupa ce nasti o sa te trezesti tu, n-avea grija. bine-ai mai trecut pe-aici
miri, io arat tot ca o balena esuata, n-am slabit 1 g. poate m-am mai "compactat" nitel, ca vad ca in haine mai ramane un pic de loc.
leea, io zic sa te duci cu copilul in concediu, sa simta si el ca are ceva tata. cauti o apa mai putin termala ;)
lavi, noi ne-am convins de mult ca apartamentul e cel mai potrivit in plecarile cu plozii, ca trebuie si nitel confort. in plus, nu capata obiceiuri nasoale de la dormitul in pat cu parintii
pumba, sa stii ca eu si in clasa a 2-a o trezeam pe maica-mea noaptea si o trimiteam dupa apa mamaaaa, nu stiu cum ma suporta
un pupic pentru gravidute
"copiii" mei sunt tot raciti, si acum nici nu ma mai suporta, ca umblu cu aspiratorul dupa ei , dar zic eu ca sunt aproape reparati
gata, ma duc sa dorm si eu o tzara
noapte buna
a.... dati si voi un click, ca le fac padure si deocamdata e cam cheala http://andreianais.clicksospadurea.com/ . ajutati doi copii muciosi, va rog
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
pumba spune:
Multumesc fetelor pt sfaturi ,sper sa mearga.
tania - directoarea sta prost la capitolu diplomatie sau e dusa cu pluta, .....doar nu a stat ea cu ei sa stie exact ce a facut fiecare copil in parte .......cu educatoarea e mai bine sa vorbesti si cu tanti infirmiera care se ocupa de clasa(un pachet de cafea face minuni) ,asta in cazul in care il mai duci in continuare.
corap - ma simt deja mai bine cand mi-ai zis ca e posibil sa mai dureze vreo 5-7 ani.
problema e ca trebuie sa schimb covoru ca il tocesc tot dormind pe el.
leea- sa vezi ce bine te simti dupa atata apa termala ,nu tu reumatism ,nu dureri musculare
am renuntat la patut si acum fata mea emancipata doarme in pat normal.
parol ca pe covor ma gasiti pe la 1-2 noaptea ,dupa ce ii dau apa,se urca in pat si vine dupa mine daca ma vede plecand .....asa ca cea mai buna sol e pe covor sa nu ma simta cand o intind.
ina - felicitari pt adaptare.
pischi2003 spune:
Bun gasit, copii de colectie.
Mamaaa, da' ce a trecut timpul. Am constatat aceasta vazand saptamanile la gravidoasele colcetiei, pe care le pup. Si te felicit Dordia, pentru greturile care te fac atat de fericita. Hopa, si tie Maria-Alexia felicitari si sarcina usoara.
Noi suntem bine. Am inceput amandoi de luni serviciul, eu una deja sunt super obosita. Mai trebuia concediu asa cam vreo luna
Ina, ma bucur ca pufoasa s-a adaptat la cresa, s-o tineti tot asa.
Tania, sunt sigura ca si cu Stef e treaba buna, doar ca directoarea e cam suie.
Lavi, bine ai revenit , sa va fie de bine.
Leea, poate v-ar prinde bine timp petrecut in 3, mai ales Tudorelului.
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
www.dropshots.com/new.php?userid=109466&cdate=20061112&cimg=0" target="_blank">filmuletze Alexandra
dordia2000 spune:
BUna seara fetelor....
Tot tarziu am ajuns si azi la calculator...ca m-am tavalit cu fi-miu prin toata sufrageria...si ne-am jucat si am papat...un piure cu fripturica de ied...si...apoi iar joaca si acum nani cu lapticul de rigoare.
Bineinteles ca nu am descarcat poze de la nunta...cred ca abia pe vineri o sa reusesc sa stau seara mai mult in ideea ca a doua zi voi avea parte de somnul de la pranz cu Stefan.
Ina esti o dulce...si ti-am ramas datoare cu un raspuns...Stefan cand zice "base" inseamna bratze...adica...cand vrea in bratze.
Lavi ms mult de modificarea in listutza !!! si cele 2 printzese mici!!!
Corap sanatate multa copilasilor...si taticului bolnavior!!!
Tania eu cred ca intram un pic in directoare...cu riscul sa nu mai imi accepte copilul. Pai cum mai sa vb asa de copil??? Pai...chiar daca ar fi asa...macar sa o spuna frumos, sub forma de sugestie sau sfat nu asa pe ton de "voi sunteti prosti iar copilul e Denis-pericol public"....Eu sigur luam foc si...cred ca...iesea nasol...desi sunt convinsa ca nu rezolvam nik. Dar...asa sunt eu mai impulsiva. Lasa ca se rezolva si o sa fie ok.
Stop ca ma duc la nani!!!
Diana 5+ mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
lavi02 spune:
Revin in forta
Corap la noi a devenit imposibil sa dormim in 2 paturi duble cu cele 2 mandre. Pt ca fac ce fac, se invart si se sucesc si ajung sa doarma perpendicular, iar noi ... sufletu'. Pe cand daca le culc impreuna n-au treaba, isi gasesc ele loc una de alta, dorm bustean toata noaptea.
Dezmucizare rapida!
Ina succes la cresa!
Tania nu te stresa cu directoarea, asa sunt unii: cred ca foloseste "motivarea negativa" .
Tantile de pe la crese sunt asistente medicale (unele) si infirmiere, ingrijitoare, celelalte. La o grupa sunt mai multe si sunt in ture, la cresa unde a fost Silvia unele erau in tura 6-14, altele 10-18. La masa de pranz, culcat, etc, sunt mai multe.
Mie mi se pare un semn f f bun ca Stefan mananca nepasat
(Si Nati vrea sa o mangai pe picioruse in masina - o descaltam daca mergem in afara localitatii - ba chiar mai zice si pupa! Da' asa e ea, mai alintata )
Bafta in continuare puilor care incep cresa/gradi!
leea chiar ca esti tare cu baile termale! Eu m-as duce sau nu in acest concediu in fct de relatiile tale cu tatal lui T. Daca sunteti separati sau aveti vreunul din voi pe altcineva, nu mi se pare sanatos un concediu impreuna. Daca exista cale de impacare - atunci da.
Maria deci asaaam, de-asta nu pareai prea in apele tale. Eu zic sa mergeti voi intai in concediu si mai incolo mai e timp sa anunti sefii
Ina869 spune:
Vai Tania, sint socata, cita lipsa de tact si profesionalism din partea directoarei…si sa-ti arunce astea in fata, in conditiile in care esti intr-o stare delicata…
Ea ar fi trebuit ( avind in vedere ca este cadru de conducere, de!) sa se abtina de la compentarii negative , sa stie ca aceasta perioada este fragila si decisiva pentru Che ( daca ei stiu sa-l faca sa se acomodeze, se va integra repejor, fiindca o sa-i placa compania celor din jur)
Acuzatia cu rasfatul mi se pare mai mult o jignire ,suna ca un repros la adresa voastra, ca si cind nu v-ati educat copilul si acum il dati altcuiva sa o faca . Total nefondat si eronat; citeva zile la cresa nu pot reflecta comportamentul unui copil.
Sincer, nu cred ca un copil este inadaptabil, ci ca educatorii nu reusesc sa gaseasca metodele de a-l face sa fie asa.
Pai cum altfel sa-si exprime un copil ( care inca nu vorbeste) frustrarea, nelinistea , daca nu prin plans si prin tavalit pe jos? Asta-i modul lor de a spune “ nu stiu sa vorbesc, fac mareee zarva, poate cineva ma va vedea/auzi si se vor lua masuri” Este greu si pentru noi, adultii, daramite pentru ei, saracutii. Si ca dovada, ti s-a confirmat de alte persoane ca Stefan este cu totul altfel decit ti l-a descris idioata aceea.
Si eu sint de parere ca este un progres faptul ca a papat nepasat. Incet-incet, o sa vezi cite o schimbare in bine, sint sigura. Succes!
Leea, Maria, Pumba, Pischi, Lavi,Dordiuta - merci ptr. raspuns - Corapino .
Eh, cu adaptarea asta rapida,ce sa zic, nu ma culc pe-o ureche, am mai auzit de cazuri cind copiii au fost fericiti in primele zile si apoi au inceput sa se tavaleasca prin fata cresei in semn de rezistenta. O sa vad cum decurg lucurile dupa doua saptamani.
Mai, fii-mea a papat astazi acasa cit ar manca in doua zile. Era hamesita, fratilor, nu se mai uita la ce-i dau ( de regula eu aveam doua-trei-patru feluri de papa - just in case -fiindca ea mi-a prins slabiciunea si ma freca bine , facind nazuri la mancare )
Corapino, sanatate familionului si tu tin'-te tare sa ai grija de ei!
Feli, ai disparut de tot de cind cu tunsoarea aia tinereasca ... mai spune-ne despre chiti, cum ii este?
Meems, cum mai este Rianna la culcare?
Mada, pupam Miruniciul mamos. Eu cred ca-i doar o faza. Si Rachel vroia cu mine intr-un timp, insa la noi a tinut cu frecatul pe spate, cu gulu-gulu si am scapat.
pupicei, zilele astea am o gramada de trebi' care ma asteapta ( acum nu mai am scuza cu copilul..) si vreau sa intru la jumuleala cu ceara, sa-mi pun o masca, la vopsit parul, pensat, sprincenat,ehe, sint pusa pe fapte mari!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
meems spune:
Vad ca experientele cu cresa sunt diferite de la copil la copil. Citind fiecare poveste in parte, ma consider o norocoasa prin faptul ca Riannei i-a placut din prima zi de cand am dus-o si inca nu am avut nici o problema cu ea, ba chiar ii place foarte mult si e extrem de incantata cand e cu copiii acolo. E-adevarat ca ea merge deja de 1 an de zile si banuiesc ca intr-un fel n-a simtit atat de mult despartirea de mine ca era prea mica sa constientizeze exact ce se intampla.
Va multumesc de intrebari si de sfaturi, noi suntem oarecum mai bine. De doua seri Rianna adoarme singura in patutul ei, cu plansetele de rigoare la inceput, care insa devin tot mai slabe si mai scurte. Ritualul de seara e putin altfel, in sensul ca o pregatesc dinainte si ii spun ca e noapte, e timpul sa facem nani cu iepurasul ca toata lumea face nani acum. In timp ce ii schimb scutecul si o imbrac in pijama, cantam, ne pupam, o asigur ca mami o iubeste si dimineata ne vedem din nou si o vom lua de la capat cu iubitul si jucatul. Apoi o tin in brate pana bea laptele, dupa care o mut in patut si stau putin acolo langa, asigurand-o din nou ca ea nu e singura dar ca mami merge dincolo ca Rianna sa poata sa faca nani in liniste cu iepurasul. Sper ca metoda asta sa tina si sa reusim sa ne intram din nou in normal.
Peste zi inca nu am reusit s-o pun singura la culcare, mi-a zis tipa de la gradi ca si la ea a plans azi vreo 3 minute, dar apoi a adormit linistita in patut.
Ioana, ai dreptate, fetele noastre sunt tare cuminti si le e permis cate o "scapare" din-asta.
Lavi, bine v-ati intors din vacanta! Ma bucur ca v-a priit.
Pumba, zic si eu ca fetele... incearca sa-i lasi acolo sticluta cu apa, poate asa nu va mai veni dupa tine sa te caute in toiul noptii. Asta e unul din motivele pt care insist s-o mai culc pe Rianna in patutul ei, ca stiu ca de-acolo nu se poate da jos sa vina sa ne caute prin casa.
Leea, inclin sa cred ca o vacanta in 3 v-ar prinde bine. Sper sa nu gresesc.
Cami, vazut pozele de la petrecere si admirat Daria dulce-foc!
Madau, nu am nici o sugestie pt tine acum, dar cred ca e doar o faza asta cu tinutul de mana si probabil in curand Miru se va plictisi si de asta.
Dordia, esti figura tare! Eu n-am avut greturi deloc in sarcina, dar nici nu cred ca mi le-as dori Esti o graviduta tare entuziasmata, sa ramai la fel pana la capat.
Bic "vecina", bine ati venit inapoi!
Ina, ura pentru adaptarea usoara a Rachelinei. Tinem pumnii sa continue la fel.
tania-z spune:
Neatza, fetelor, la mine numai buna nu e! . Stefan a avut o noapte in care s-a trezit plangand de "n" ori, ne striga cand pe mami, cand pe tati, iar dimineatza abia l-am trezit sa plecam la cresa. Azi am avut circ acolo, de cand a vazut curtea a zis ingrozit "copiii - NU NU NU!!!" si a inceput sa se opuna. Tot imbracatul si schimbatul s-a patrecut in plansete, Stefan repeta intr-una "Acata! Acata!!!" (sa-l luam acasa). A venit si directoarea sa ne intrebe cum e acasa cu el, i-am spus ca nu mai vrea sa doarma la pranz, a zis ca nu e bine, ca mai mergem o perioada pe 4 ore.
Circumstante atenuante in ce o priveste pe directoare (nu am inebunit, dar asa vad eu lucrurile):
- lucreaza de 30 de ani in meseria asta, numai asta a facut si a prin o buna bucata din vremurile comuniste. De atunci, nu si-a reinoit metoda, asta stie ea sa faca si asa stie sa se exprime
- nu o face la modul personal, de toti parintii fara copii "dresati" se leaga, e stilul "dur", care se baga si supravegheaza ce se intampla cu copiii noi - desi prea multe masuri/caldura nu apar in urma implicarii
- nu in ultimul rand, nu are si nu a avut niciodata copii, ea ii percepe dintr-un alt punct de vedere, nu cred ca stie ce simte o mamica - dar asta nu e vina ei.
Astea fiind zise, l-am last pe Stefan urland si intinzand manutzele dupa noi. Ce ma sperie este faptul ca multi copii plang cand ajung acolo (plang, nu urla), dar cand ajung in camera de joaca se linistesc sau sunt linistiti cumva. Numai Stefan se mai auzea cu "Acasa, acasa!!" si iar ragusise de la zbierat. Din curte ne-am uitat si eu si tati pe geam, si am plecat si mai daramati: toti copiii faceau cate ceva, Stefan se zbatea agatat de usa, urland "acata, acata!", cu fata desfigurata de plans.
De cand m-am suit in masina si am venit acasa plang intr-una, mi-e o mila de el de mi se rupe sufletul! Nu ma pot opri...pur si simplu nu pot, mai ales ca SIMT cand nu-i e bine. Ieri am fost muuuult mai linistita, stiam ca e mai bine, era alt plans, azi, in schimb, a fost dureros.
va rog sa ma iertati daca ocup atata spatiu cu problemele noastre de cresa, nu stiu cui altcuiva sa ma plang si cine ar intelege...ma bucur ca existati!
Tania 36+ &
bebe Anna
& "Che" Stefan (17.12.2005) www.babysfirstsite.com/stefanmarcu" target="_blank">Nazdravan (site nou!!!)
Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura
camelia_daniela spune:
Of, Tania, te inteleg ca iti este foarte greu ! Imi pare rau ca treceti prin momentele astea, si sunt convinsa ca si Daria ar reactiona la fel ca Stefan! Nu stiu, din pacate, ce sfat sa-ti dau , doar ca va doresc sa treceti repede peste aceste episoade si Stefan sa se obisnuiasca la gradi! E cumplit pentru o mama sa treaca prin astfel de momente!
Ina, felicitari pentru Rachelina cea frumoasa foc sociabila!
Meems, ma bucur ca sunteti mai bine si ca v-ati format deja un ritual de seara! Multumim mult pentru aprecieri!
Leea, si eu tind sa cred ca v-ar prinde bine un concediu in 3, in special lui T cred ca i-ar placea! Tin pumnii sa iei cea mai buna decizie!
Feli, tu ce mai zici?? Cum e Chiti? Ati facut canapeaua???
Cu noua tunsoare n-ai mai aparut pe "sticla"!
Cami mami & Daria (02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit