Gravidute&mamici de Timisoara (4)
Raspunsuri - Pagina 20
Ank83 spune:
am vorbit azi cu Clau si e ok si ea si bebe doar ca nu poate sta in fund.. bebe e un mancacios... ii da laptic de la san.. si a zis ca orice durere si efort merita din plin .
Apropo bebele lui Clau nu a incaput in Pampers New born 1, a intrat direct in 2
Va transmite salutari la toate
Mi-am luat azi cosmetice Bübchen pt bebe.Am fost f incantata cand am citit eticheta si am vazut ca sunt de fabricatie nemteasca sunt doar importate in ro si cel mai mult mi-a placut ca sunt din plante... fapt care de obicei ma da pe spate.Am luat samponel, gel de dus, ulei si o crema care e buna pt orice iritaie de pe piele.Am gasit la Billa , si dupa intrand intr-o farmacie am vazut diferenta de pret de 60 de mii la crema care am cumparat-o (mai mult).In seara asta vreau sa imi termin bagajul.
Am uitat sa scriu la bagaj de o paturica pt bebe si cearceaf pe care sa il asezi.
Ank 34+
Raul
Mai avem 6 saptamani pana ne vedem !!!
pussi spune:
salutiiiiiiii,
noi am fost la dr.( dureri de burtica fara contractii) si fetele sunt bine: Ana are 917 gr., Elena 1.170 gr. Colul lung si inchis... o sa mai merg odata saptamana asta si in principiu sambata-duminica fac injectiile de maturare a plamanilor! S-a reconfirmat data nasterii .. 1-2 noiembrie!
ank deja e gata bagajul??? ce putin mai ai!
PUSSI 27+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
MAI AVEM 10 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
Ank83 spune:
pussi cand ma bucuram ca e gata bagajul... a trebuit sa schimb geanta ca nu mai incapeau.Am zis ca nu pun multe, dar chiar e strictul necesar si trebuie o geanta de voiaj mai mare ca pampersul, servetelele umede ,cana mea si tacamurile nu mai au loc
Ank 35
Raul
Mai avem maxim 5 saptamani pana la marea intalnire !!!
Ank83 spune:
ce grasane sunt tititele
are mami ce cara in burtan
Ank 35
Raul
catal_ina spune:
Pussi, pompa pare super ok din descriere parca e mai faina decit "batista" de care zic eu. Interesant este sa aibe cit mai multe "capete" de schimb, mai ales ca tu vei avea doua bebelushe. Acu'ma rog, doctorii recomanda la kestiile astea cite o bucata pt fiecare nara, ochi, sau ureche (dupa caz, in fctie de ce cureti) in ideea ca daca exista o infectie sa nu o imprastii peste tot. Si apropos de asta este bine sa aveti in casa, dupa intoarcerea de la maternitate fiole de ser fiziologic pt spalarea pe ochi. A mea a facut conjunctivita in primele zile acasa si mi-a zis dr.itza ca a luat-o din maternitate pt ca-s neglijente asistentele si se transmite foarte usor de la unul la altul.
Iar vis-a-vis de produsele de alaptat, eu personal am folosit nuk. Am avut citeva suzete pe care le-am donat(ca nu i-au trebuit) si biberoane, tetine din care n-a baut pt ca n-a vrut plastic deloc in guritza. Cind trebuia sa plec undeva si ma mulgeam sa las la sticluta, pina la urma minca din lingurita pt ca refuza tetina. Ideea este ca tetina ce o folosesti sa aibe un orificiu cit mai mic (pt inceput)...nu de alta dar s-ar putea sa fie bebe comod si sa simta ca vine usor din sticla si sa refuze sanul ulterior. Iar legat de cani speciale si alte cele, nici de alea n-am folosit pt ca la 9 luni a inceput sa bea din cana normala si la 1 an din sticla..asa ca nu stiu ce sa zic..poate stiu fetele de aici mai multe ca mine.
Ah1 ce-am folosit si mi-au fost de mare folos au fost tampoanele de san de unica folosinta ca sa nu-mi ud hainele:)
cata
Ank83 spune:
catalina pana la cate luni ai reusit sa alaptezi? Ai intmpinat ceva probleme la inceput cu sanii?
Ank 35
Raul
catal_ina spune:
Ank inca mai alaptez si fata mea are in curind 1 an si 5 luni. Da, am avut mari probleme la inceput. Cind a inceput sa suga si s-a declansat "productia" a fost prea mult pt cit papa ea.
Asa ca am facut furia laptelui, temperatura..a trebuit sa ma mulg continu..a fost groaznic..De aceea spun inca o data, cu riscul de a ma repeta(am vb cu multe mamici si dr. despre asta) mulsul cel mai bun este cel MANUAL pt ca toate pompele irita si modifica forma sfircului si ajungi sa ti-l refuze bb.
Si cu mulsul am continuat 3 luni de zile dupa fiecare masa goleam sanul respectiv pina nu mai iesea nimic. Am alaptat intodeauna alternativ, sanul si masa si n-am dat amindoi sanii la o singura masa(decit tirziu cind a crescut haplea). Desi parerile sint impartite, am optat pt varianta asta pt ca prima parte a laptelui este apoasa(si tine de sete) si abia apoi vine partea consistenta care tine de foame. Asa ca daca dai amindoi sanii la o masa bb nu se satura si apoi nu stii de ce plinge, de ce-i e foame, de ce nu-i "bun" laptele tau..etc..Si asa am alaptat excusiv (fara alta mancare si fara apa) pina la 5 luni implinite.
Cam asta-i povestea cu lapticul si mai continua inca:)
cata
Ank83 spune:
mersi mult catalina ... eu chiar imi doresc din tot sufletul sa pot sa il alaptez pe bebe.Te-a invatat cineva in maternitate sa te mulgi manual?
Ank 35
Raul
catal_ina spune:
Da Ank..am gasit in maternitate o doamna draguta care m-a invatat.Sa-i dea Dzeu sanatate!Nu este o tehnica extraordinar de dificila, insa la inceput doare si atunci inevitabil, daca faci tu, nu faci corect pt a nu te durea.
cata
pussi spune:
spor la scris : Aici
PUSSI 27+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
MAI AVEM 10 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!