Amenajari casa
Fetelor sunt cam intr-o luna preluam casa si ne apucam (cat ne permitem financiar) de finisari. Am o multime de intrebari poate cineva dintre voi are experienta mai mare si poate sa ne ajute:
- pt mobila de bucatarie culoare vanilla este f sensibila?
- sotul meu a vazut un tip de gresie care imita f bine parchetul? sau podelele? se preteaza asta(in cazul in care-mi place cum arata)si pt living? Nu avem perete despartitor intre bucatarie si living, noi in bucatarie nu vrem nici cum parchet si ne gandeam la ideea sa punem gresie si in living fiind mult mai usor de intretinut.
-camera copilului are dimensiuni mai ciudate un pic, in sensul ca e 5.47lungime/3 m latine asta insemnand ca e cam lunguiata. M-am gandit la construirea unui perete de max 1 m cam pe la jumatatea camerei care sa imparta functional camera in 2 parti: prima la intrare spatiul de joaca, ulterior invatat si dupa perete spatiul de dormit. Eventual as putea folosi o culoare de baza (sa zic verde)si alte culori de combinatie pt cele doua spatii (portocaliu, respectiv albastru)?
- mobila noastra de dormitor este deja achizitionata e wenge. Eu intotdeauna mi-am dorit dormitor mov. Oare merge mai bine sa fac peretii mov (o nuanta deschisa)sau peretii sa fie crem si perdelele si draperiile mov?
Ma chinuie pe mine mai multe intrebari dar astea sunt primele care-mi trec acum prin mintea obosita.
Raspunsuri
ladyJ spune:
Adela,am sa-ti raspund din punctul meu de vedere.Asa,pe etape
Bucataria: culoarea vaniliei este foarte frumoasa.Daca nu doresti parchet in bucatarie,acesta mobila se va asorta foarte bine si cu gresia care imita parchetul cu conditia sa fie o culoare mai inchisa.
living:daca nu ti-e clar delimitata bucataria de living,printr-un perete,bar,etc... eu ti-as sugera sa o ´´delimitezi´´ prin podea.
Adica nu folosi acelasi tip de gresie si in living ca in bucatarie.Daca tii neaparat sa nu folosesti parchet sau laminat nici in living,incerca o gresie pe o singura culoare(culoarea nisipului de exemplu)Dupa care poti delimita spatiile din living prin covoare(zona de relaxare,zona de luat masa)
camera copilului: eu nu as imparti camera.Lasa-i copilului propriul spatiu,´´camera lui´´ locul lui,intimitatea lui,nu-l obliga sa se joace intr-o parte si sa doarma in alta.E camera lui,se joaca,dorme,invata....este a lui.
In privinta culorilor,conteaza daca e baietel sau fetita.
In dormitor eu prsonal as prefera peretii crem si draperiile mov.Si as adauga diferite accente mov prin camera(covoras,o vaza mai mare sau veiozele de pe noptiere...)
Daca pui draperii mov,renunti la perdele mov.Incerca perdele crem.
Acesta este parerea mea.Daca te-am ajutat,ma bucur mult.Sa ne spui si noua cum ti-ai decorat casuta!
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
AdelaP spune:
Si mie imi place tare mult culoare vaniliei pt mobila de bucatarie dar am auzit ca se vede pe ea orice urma chiar si dupa curatare. Noi avem acuma in sufragerie o mobila fag cu negru si ma bucur ca am vandut apartamentul mobilat. Pe partea neagra oricat insist nu e asa cum vreau eu.
Am inteles ideea de a folosi gresie diferita pt bucatarie si living dar ma intreb nu arata , nici nu stiu cum sa zic, rece, impersonal gresia in living?
Uite daca ai timp si chef si nervi: http://www.moretticompact.com/prodotti.php . E in galeria de imagini la prima sectiune, mobila cu rosu a 5 pe de prima coloana.Eu cam asa m-am gandit pt Tudor dar peretele despartitor sa nu fie chiar asa lat. Ce zici?
In dormitor asa cred si eu ca e mai bine. Am vazut la Gecor ceva draperii mov si perdeluta asortata. Culoarea mov e odihnitoare?
Intre timp ne-am hoatrat la bai: cea mica portocalie, cea mare rosie.
In max 2 sapt trebuie sa hotarasc mobila de bucatarie si a lui Tudor pt ca o facem la comanda si ia putin timp.
LadyJ ma ajuata f mult sa vad si alta parere.
ladyJ spune:
Adela,nu inseamna ca daca ai bucataria in culoarea vaniliei e greu de curatat.Eu o am alba,deci iti imaginezi...
Depinde de materialul din care e facuta.Eu o curat cu o laveta umeda cu putin detergent de vase,sau daca nu e foarte murdara doar cu spray de geamuri.Si iese super.
Nu stiu exact din ce e facut-a,e un material mai lucitor,putin oglinda...
Stai linistita ca orice se poate curata.
Am vazut multe case cu gesie in sufragerie.Nu arata impersonal deloc.
Pentru ca,exista si covoare,exista draperii,diferite decoratiuni menite sa ´´imblanzeasca´´ camera.E foarte usor de intretinut.
Doar sa fii atenta la modelul gresiei,la culoare.Ia o culoare calda,fara ´´inflorituri´´.Simpla.Poti recompensa prin draperii mai pretentioase.Depinde mult si de mobila,de canapele.
Ia intreaba-l pe Tudor ce culoare ii place
Si pune-i in camera culorile preferate.Este el mic,dar drept la opinie trebuie sa aiba
(spun asta pentru ca mie mama mi-a impanzit camera cu albastru si eu vroiam roz...)
Cred ca Tudoras se va simti bine daca-i ceri parerea.
In legatua cu peretele despartitor,eu nu as face,as lasa spatiul mai mare,asa cum este.Dar bineinteles ca e o obtiune proprie.
Si eu as fi vrut mov-lila-lavanda in dormitor.Dar nu am putut sa-mi conving sotul.Asa ca am ramas la albastru petrol cu crem si auriu.Imi place si asa.
Nu stiu cat de odihnitor e movul,dar mie imi place!Mai ales in dormitor.E foarte...intim si sofisticat.Eu asa vad.
Baia rosie e antrenanta.Dar nu abuza de rosu,foloseste o combinatie de rosu-alb.
Te-ai gandit la rosu deschis sau mai spre grena?
Iar portocaliul e foarte vesel.Merge in combinatie cu albasru deschis(am vazut o ast fel de combinatie,arata super.Era gresie portocaliu mai inchis si faianta portocaliu mai deschis cu albastru.Prosoape albastre.Masca de la ghiuveta portocalie..)
Spor la treaba!
ladyJ
vladis spune:
draga adela, noi doar ce am terminat de amenajat apartamentul si eu mi-am dorit intotdeauna un dormitor mov: deci am vosit peretii lila, mochetele sunt lila, ca si corpul de iluminat, iar cuvertura este o combinatie lila/mar verde, deasemenea am ales ca perdelele, rulourile de la geam si baldachinul sa fie tot culoarea mar verde, mi se pare o combinatie placuta, culoarea mobilei (deocamdata patul, urmeaza o comoda si o noptiera) fiind wenge; ca sa iti faci o idee te poti uita www.dropshots.com/vladis#albums/dormitor" target="_blank"> aici, unele poze sunt mai luminoase, unele mai intunecate, sper sa iti fie de folos.
in living am ales si noi varianta cu gresie din motive practice, deoarece se intretine mai usor decat parchetul, insa am ales o gresie care imita parchetul, am stat si eu cu emotii, nu stiam daca o sa se vada bine in living, insa suntem multumiti de rezultat, poti vedea www.dropshots.com/vladis#albums/living" target="_blank"> aici , iar ca sa mai "indulcim" un pic atmosfera, am ales sa pun totusi si covor, spre disperarea sotului (in pozele din living o sa vezi dressing-ul , noi am optat insa pt aceasta varianta din motive de spatiu f redus al dormitorului nostru, care este ingust si lung, cam cum descriai tu camera copilului).
pentru camera copiilor am ales si noi www.dropshots.com/vladis#albums/camera%20copii" target="_blank"> combinatia portocaliu/albastru pt a impaca si capra si varza (adica fetita si baietelul), insa la tine fiind deocamdata unul singur , in functie si de gusturile lui, poti folosi si alte combinatii, am vazut in link-ul tau camere super.
daca nu v-ati hotarat inca la vopsele, iti recomand cu toata increderea sa folosesti www.miccarom.ro" target="_blank">produsele astea , sunt superlavabile , tocmai bune pt micii pictori.
spor la treaba si muuuulta rabdare, o sa se termine pana la urma!
mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)
www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE
ladyJ spune:
Vladis,arata foarte bine gresia ta din sufragerie.
Adela,uite un model super de gresie care imita parchetul.
Dar sa nu pui in bucatarie la fel...doar putin mai altfel,pe alta nuanta sa-ti delimiteze cumva spatiul.
ladyJ
AdelaP spune:
Fetelor despre gresia asta vorbeam, in sfarsit am ajuns si eu in supermarket si am vazut-o. Ii super faina, pe mine una ma incanta tare mult. Aveau 3 nuante o sa ne decidem exact care o s-o folosim. Ne-am gandit sa facem combinatie din 2 nuante in living (care e maaaare 40 mp)sau sa montam diferit gresia.
Mamica de Miruna si Vlad felicitari pt apartament. Ii foarte aproape de ceea ce am gandit eu pt casa. Multumesc frumos pt poze.
Am gasit si gresia (striata)pt bai suuuper. Cea rosie e de fapt grena, ii mai inchisa si portocaliul s-a transformat la fata locului in galben.
Mai revin pe masuara ce inaintam cu solutiile pt casuta.