Tremor al miinilor
Socrul meu avea un tremor al ambelor miini de la virsta de 4-5 ani.Cind era emotionat, se accentua putin,de ex daca incerca sa bea o supa sau cafea,se mai varsa din continut.Altfel,a fost sanatos tun.
Cumnatul meu (fratele sotului) are acum aceeasi problema,cu diferenta ca i-a aparut dupa virsta de 45 de ani.Nu ne-a spus nimic niciodata (secretomania e boala de familie ), cind ne-am revazut am observat ca prezenta exact acelasi simptom ca si tatal lui...
Ma intreb daca e cazul sa ma ingrijorez pt sot sau chiar pt. baietii mei,daca e ceva ereditar...mi se pare ca e.
Nu este Parkinson (tatal meu a avut Parkinson, sint la curent cu simptome si evolutie) si-din cite stiu-nici unul din ei nu a fost la medic pt. a fi diagnosticat (sau cel putin eu nu am aflat nimic in sensul acesta).
Amindoi sint (socrul a fost) 2 persoane inteligente,realizati profesional (cumnatul in mod exceptional chiar).
Ma intreb ce ar putea fi si daca cineva a intilnit o astfel de maladie.
Ingrijorata, Aprilie
Raspunsuri
betiana spune:
Daca nu este Parkinson, atunci s-ar putea sa fie doar efectul motor al unor trairi emotionale puternice sau al stressului acumulat.In general tremurul mainilor - fara o cauza neurologica- poate aparea la oamenii foarte timizi, dar si la perfectionisti. Oricum e bine ca sa fie consultat un neurolog.
Aprilie spune:
betiana,
Nu cred ca e rezultatul stressului acumulat, din moment ce socrul avea asta din copilarie. Miinile ii tremurau tot timpul .Foarte vizibil, nu era ceva ce abia se observa.Era destul de rau...
Daca era emotionat ( cind avea musafiri mai deosebiti, la o nunta sau oricind era in centrul atentiei generale, de ex)tremorul se accentua putin.Era si mai puternic.
Acuma, cumnatul e la fel. De cind se trezeste pina cind adoarme, ii tremura destul de puternic miinile.
Nu are legatura cu stressul,era un om f. calculat si echilibrat,o fire rece .
De aceea ma intreb ce poate fi ; daca era ereditar, si la cumnat aparea in prima copilarie. Totusi, manifestindu-se in mod absolut identic,cred ca exista o "legatura" intre problema unuia si a celuilalt.
Cumnatul are doar 50 de ani.
Pe de alta parte, ma gindesc ca la el ar putea fi Parkinson (virsta de debut).
Intrebarea incuietoare este cu privire la socru, care a avut asta cit a trait; nu i s-a accentuat dar nici n-a disparut de-a lungul intregii vieti.
Daca stie cineva un caz similar (diagnosticat), mi-ar fi de folos.Multumesc.