PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Multumesc mult pentru ajutor fetelor care mi-au raspuns.
Gudinde chiar iti meriti porecla. Sa o folosesti sanatoasa si sa ne mai ajuti, ca tare bine e cand intelege cineva despre ce vorbesti. Sa te odihnesti la munte.
Eu am fost la cativa medici in 2 orase (vreo 8 in total). Multi nu stiau ce e aia PCOS, altii stiau ca e ceva nou aparut, stiau de diagnostic, dar nu prea voiau sa se lanseze sa dea un tratament, altii ii dadeau inainte cu ACO (chiar nu pricep la ce folosesc in cazul nostru, trateaza doar efectul, poate fi bun pentru cele care vor sa tina simptomele sub control, dar nu atunci cand eu chiar imi doream un copil), unii m-au trimis la analize (de fapt unul singur, jos palaria pentru el), altii mi-au spus ca am aruncat banii degeaba si ca ce mi-e scris sa se intample se va intampla oricum... Asa ca sunt un pic dezorientata. De citit am citit mult, ma ajuta mult si cartea despre nutritie in PCOS pe care am downloadat-o tot la indrumarea unora dintre voi, am incercat cu acupunctura, dar n-am rezistat decat vreo 5 sedinte (stiu ca fac bine, dar trebuie si persoana respectiva sa stie despre ce e vorba, ca sa vada unde infige acele alea). Una peste alta cred ca fiecare dintre noi se simte mai bine fiind informata, stiind ce ne face bine si ce nu.

Am sa incerc sa ma programez si la endocrinolog. Am vazut cateva nume scrise de voi pe aici, o sa merg la mai multi (doar m-am invatat acum) pentru a vedea care mi se potriveste, care imi raspunde la intrebari si ma face sa simt ca nu vorbesc sigura.

VA PUP PE TOATE
GABI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Korrinna79 spune:

Neata incerc sa fac saptamana asta update de materiale. Saptamana asta e cam nebuna, avem cununia religioasa. Raspund de la servici.
Va pupic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Bine v-am regasit fetelor!
Sper sa avem o saptamana plina de realizari si sa reusim sa gasim partea plina a paharului, frumosul, utilul si lectia de viata in toate obstacolele, neajunsurile si nedreptatile pe care viata ni le scoate in cale.
Va doresc sa fiti pline de optimism si sa radiati de fericire caci oricat ne-ar fi de greu, unora le este cu mult mai greu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gaby77

Multumesc mult pentru ajutor fetelor care mi-au raspuns.
Gudinde chiar iti meriti porecla. Sa o folosesti sanatoasa si sa ne mai ajuti, ca tare bine e cand intelege cineva despre ce vorbesti. Sa te odihnesti la munte.
Eu am fost la cativa medici in 2 orase (vreo 8 in total). Multi nu stiau ce e aia PCOS, altii stiau ca e ceva nou aparut, stiau de diagnostic, dar nu prea voiau sa se lanseze sa dea un tratament, altii ii dadeau inainte cu ACO (chiar nu pricep la ce folosesc in cazul nostru, trateaza doar efectul, poate fi bun pentru cele care vor sa tina simptomele sub control, dar nu atunci cand eu chiar imi doream un copil), unii m-au trimis la analize (de fapt unul singur, jos palaria pentru el), altii mi-au spus ca am aruncat banii degeaba si ca ce mi-e scris sa se intample se va intampla oricum... Asa ca sunt un pic dezorientata. De citit am citit mult, ma ajuta mult si cartea despre nutritie in PCOS pe care am downloadat-o tot la indrumarea unora dintre voi, am incercat cu acupunctura, dar n-am rezistat decat vreo 5 sedinte (stiu ca fac bine, dar trebuie si persoana respectiva sa stie despre ce e vorba, ca sa vada unde infige acele alea). Una peste alta cred ca fiecare dintre noi se simte mai bine fiind informata, stiind ce ne face bine si ce nu.

Am sa incerc sa ma programez si la endocrinolog. Am vazut cateva nume scrise de voi pe aici, o sa merg la mai multi (doar m-am invatat acum) pentru a vedea care mi se potriveste, care imi raspunde la intrebari si ma face sa simt ca nu vorbesc sigura.

VA PUP PE TOATE
GABI.

Gabi,

Din pacate asa este: nu multi dr. stiu exact ce este PCOS-ul, care-i sunt implicatiile, care este tratamentul actual la nivel mondial si care sunt schemele de tratament. Eu tin muuult la scheme pt ca un medicament dat asa pur si simplu poate face mult, mult rau daca nu se aplica intreaga procedura. La metformin trebuiesc urmarite transaminazele periodic, trebuie dat si un hepatoprotector, un drenor biliar pt ca pe langa efectele secundare ale metforminului asupra ficatului (daca metforminul se asociaza cu progesteron in faza luteala efectele sunt si mai si) se mai adauga si influenta pe care o are insulina asupra ficatului (noi avem, in general, datorita insulinei un ficat gras, bine "capitonat"). La stimulari de asemenea este o procedura f importanta pt a se reduce riscul hiperstimularii. am tot vorbit de ea.

Despre medici ... pot sa-ti dau nume doar pt Bucuresti. Daca te decizi sa vi si pe aici, cu cea mai mare placere iti spun unde si cum sa mergi.

Edit: Gabiiiiiiii, eu cartea de nutritie in PCOS nu o am. Would you like to share it?
Eu stiu ca regimul in PCOS este un regim care se aseamana mult cu cel al diabeticilor. Adica se mananca putin si des: o data la 3 ore pentre a mentine insulina scazuta. Fara dulciuri, in general fara alimente cu indice glicemic mare.

Mergi la inceput

Korrinna,

In primul si-n primul rand iti doresc casa de piata, o nunta ca-n povesti, multa sanatate, fericire si sa fi tarrrrreeee iubita.

In legatura cu medicii ... daca vei veni cumva prin Bucuresti am recomandari. In Iasi nu cunosc pe nimeni.

Sunt convinsa ca tot puhoiul de medicamente pe care le-ai luat nu le-ai visat noaptea si au fost niste medici care ti le-au recomandat. Din pacate asa cum scriam mai sus nu toti medicii stiu exact ce este PCOS-ul si cum se trateaza.

Sa stii ca si eu si cam toate fetele de aici am trecut prin experiente diplomatic spus neplacute, chiar tragice unele dintre ele, prin tratamente gresite (eu sunt posesoarea unei corticoterapii) si am tot fost pe la medici unul si unul. Asa am invatat tot ce-am invatat:DIN DISPERARE! Am fost pe la "greii" Spitalului de Endocrinologie Parhon, am intalnit mult neprofesionalism, multa nepasare, multe egouri de dr. cu multe trese care le "stie" pe toate si nu mai are nevoie sa invete (ultimele noutati medicale) si nici chef sa asculte pacientul si sa-l creada, sa ia in serios ceea ce spune.

M-am apucat sa invat mult, sa citesc materiale si studii medicale, sa ma documentez din dorinta de a lupta, de a ma ajuta, de a merge mai departe.
Ma duc la medic bine documentata si stiu si ce sa intreb si ce sa cer si mai mult decat atat am invatat sa nu fiu impresionata de titluri mari si multe. De altfel ma cam feresc de dr cu multe titluri caci sunt cam inflexibili si foarte ocupati. Ori de la o fusireala rapida a cazului datorata lipsei de timp pana la superficialitate nu mai e decat un pas, iar pretul unei astfel de superficialitati il platesc eu; si aici nu ma refer la banii dati efectiv, ci la sanatatea mea pe care nu mi-o mai da nimeni inapoi. Prefer medicii tineri, bine pregatiti, care stiu sa asculte si au si timpul si bunavointa de a ma asculta si de a ma lua in serios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Buna fetelor!
Gudinde, ti-am trimis un PM. Sper sa-ti ajunga, deoarece eu n-am mai trimis nici unul pana acum. Nici nu sunt sigura ca eu le am activate. Please help cu un pic de "asistenta tehnica".

Va pup
Gabi

Mergi la inceput

Gudindeiti multumesc mult. Stiu ca se va rezolva. :)
Ma bucur sa vad ca nu sunt singura ce se duce cu lectiile facute la medici.
Vorbeam cu medicul meu gineco i-am spus ca m-am informat un pic si vreau ca orice consult sa fie o discutie nu un monolog. Am noroc ca dumneaei comunica.
Va pup dulce pe toate, o sa rasara soarele si pe straduta noastra.

Mergi la inceput

Korrinna,
Sa ne spui cum a fost nunta.

Gabi,
Ce asistenta tehnica ... mey, te-ai descurcat perfect.

psj,
Te rog intra si pe la naturiste. Poate tu reusesti sa-i explici mai bine lui elly ce risca daca se apuca sa faca stimulare cand ea are deja chisturi.

Mergi la inceput

Gudinde la mine azi e ziua a 15-a zi in care am inceput tratamentul cu uterogestan. Maine e prima zi de ovulatie(conform testelor facute pe intreaga luna august). E normal sa ma supere ovarele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca78 spune:

Salut fetelor cucuietelor.
Stiam de threadul asta, am citit si eu acum citeva luni si de aceea ma si intorc sa va scriu experienta mea pentru ca poate ii este de ajutor cuiva.Si eu am PCOS de cind ma stiu (am avut mereu ciclu neregulat). Nu sunt obeza (na, acum nici trasa print-un inel :-) ) adica la 1,65 mereu ma balansez pe undeva pe la 56-58 kg. Acum sunt insarcinata si il astept pe bebeu. Am, of course, diabet de sarcina desi am luat Metformin in perioada in care incercam sa ramin gravi si apoi primele luni pt fixarea sarcinii + progesteron. Am ramas gravi cu tratament hormonal (gonal-f deci FSH) + monitorizare + dostinex pt scaderea prolactinei. Ca orice PCOS tipic am si hipotiroidism si iar tiroxina dar acum valorile sunt bune. Ca simptome eu am caderea parului (chiar si acum in sarcina ! si si inainte) si un pic acnee (de fapt ten fff dificil si sensibil.
Planuiesc sa intru iar pe tratament hormonal dupa ce se vine bebe.
Pe mine Diane m-au ajutat, am ovarele marite si pline de chisturi daca nu iau, dupa 3 luni de Diane ovarele au aspect normal. Nu am avut nici un efect secundar. Pt par o sa vb cu endocrinologul sa vedem ce antiandrogen o sa mai asocieze pe linga Diane.
Eu citesc si am citit fff mult legat de pcos, in special pe un forum specializat soulcysters ii zice (totul NUMAI despre pcos, nu este legat de copii sau alte cele asa ca sper ca nu se considera reclama - eu vreau doar sa va ajut). Acolo se poate vedea cume tratat PCOS-ul in America in principal, dar scriu fete din toata lumea pe forum.
va pup si va urez mult succes si va urmaresc din umbra poate pot sa ajut vreodata cu vreun sfat si eu din cit ma pricep. Ce mai buna solutie este intradevar sa invatam si sa invatam si iar sa invatam cit putem despre afectiunea asta ca sa indreptam cit de mult se poate.

Mergi la inceput