PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carissma spune:

Multumesc Psj!
Am salvat mesajul tau si voi tine cont de valoarea estradiolului cand/daca voi face stimulare.
Doamne ajuta sa fie bine in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GABRIELUTA spune:

Buna fetitzele mele dragi
A aparut stresu'ce credeati ca scapati de mine?gata concediul ...ce bine a fost dar ca orice lucru frumos trece repede.
Raportez:z2 (CM la 23 zile).Valoarea DHEA-S f. mare 501 si max. e 300 si ceva ...deci rau .
Sambata ma duc sa fac din nou LH si FSH SI APOI PROGRAMARE LA GINECOLOG SI ENDOCRINOLOG...
V-am citit fetele.Poate apare soarele si pe straduta noastra.
Voi ce parere aveti de val.asta a DHEA-S?
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Gabrieluta,

Bine ai revenit! Maine plec eu in concediu la munte.

Valoarea DHEA-S-ului este f mare. Nu as putea sa-ti zic exact de ce ti-a iesit asa de mare, mai ales ca tu insulina o ai ok. Intreab-o pe dr Bajenaru ce si cum. Sunt convinsa ca va sta sa-ti explice ca-i o scumpa si f buna profesionista.
Altfel eu as avea niste idei dar nu-mi place sa-mi dau cu presupusul. Eu daca stiu ceva cu siguranta spun si o spun vehement, dar daca nu sunt sigura prefer sa zic nu stiu decat sa incep sa fabulez.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gudinde
gudinde
concediu placut iti doresc, sa te odihnesti!
In privinta DHEA-S marit am citit o sumedenie de pareri medicale.Cel mai mult ma sperie o eventuala tumora suprarenala secretanta de androgeni.O sa ma lamuresc dupa ce ma duc la dr. Bajenaru.
Asa mi se pare ca pierd timpul cu o groaya de investigatii.Ce e rau ca nu am timp sa ma duc la analize, etc.
Pupici

Bine ai revenit! Maine plec eu in concediu la munte.

Valoarea DHEA-S-ului este f mare. Nu as putea sa-ti zic exact de ce ti-a iesit asa de mare, mai ales ca tu insulina o ai ok. Intreab-o pe dr Bajenaru ce si cum. Sunt convinsa ca va sta sa-ti explice ca-i o scumpa si f buna profesionista.
Altfel eu as avea niste idei dar nu-mi place sa-mi dau cu presupusul. Eu daca stiu ceva cu siguranta spun si o spun vehement, dar daca nu sunt sigura prefer sa zic nu stiu decat sa incep sa fabulez.

gudinde

Mergi la inceput

gudinde
concediu placut iti doresc, sa te odihnesti!
In privinta DHEA-S marit am citit o sumedenie de pareri medicale.Cel mai mult ma sperie o eventuala tumora suprarenala secretanta de androgeni.O sa ma lamuresc dupa ce ma duc la dr. Bajenaru.
Asa mi se pare ca pierd timpul cu o groaya de investigatii.Ce e rau ca nu am timp sa ma duc la analize, etc.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Korrinna79 spune:

Hai sa va spun si de PCOS-UL meu. L-am tratat normal, am urmat ce mi-au spus medicii endocrini si ginecologi. Era relativ ok dureri menstruale - ma obisnuisem, menstruatii neregulate, mici zone depigmentate sub sani, par pe corp, luare in greutate.

In timp am luat:

-Spironolactona pilule,
-Spironolactona pilule asociate cu microginon,
-Rigevidon
-Diane 35
-Clomifen
-diane 35
-Duphastone
-Tratament naturist lemn dulce
-Utrogestan

Acum fac tratament cu Utrogestan. Am avut o perioada indelungata cand imi mergea binisor cu Diane35. Tratamentele am le-am pe la 12 ani. Am aproape 16-17 de cand fac tratament. Acum la control au depistat chistii(obisnuitii chisti) un pic mai mari ca ovarele si 3 chisti pe colul uterin.
Dupa duphastone luat in doza de soc 5 pastile pe zi timp de 3 zile mi-a revenit menstruatia.

Noi vrem un bebe chiar de pcosul face nazuri. Fsh-ul, Lh-ul au iesit bine, progesteronul e valoare mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Ce ciudat e pcos-ul asta, nu sunt doua cazuri la fel.
Si eu mi-am facut dhea-s, shbg si testosteron. Primele 2 mi-au iesit bine, dhea-s cam la limita, nu mai stiu valoarea exact dar testosteron clar peste limite. Si am mai facut o chestie hemoglobina glicozilata
care ar putea arata riscul de diabet.
Vad ca la Korinna LH-ul e bine, la mine e vreo 5 ori mai mare decat fsh-ul in z3 de ex.
Korinna, tu de ce faci tratament de la 12 ani, atunci ai avut primul ciclu?
Eu tratamente am inceput abia pe la 24 de ani cand am vrut sa raman
insarcinata, atunci am aflat si ca am pcos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Korrinna79 spune:

Eu am avut primul ciclu la 10 ani jumate(ciclu endocrin). Aveam dureri mari. Initial primul diagnostic era virilism pilar, apoi a fost depistat PCOS-ul la echo. Pot spune ca am aflat de multa vreme am citit multe materiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Buna seara fetelor!

Ma bucur mult ca ne tinem la curent cu noutatile. Cred ca fiecare are probleme specifice, dar impreuna putem sa ne incurajam si sa ne ajutam cu informatii. Cat despre mine, mi-au venit rezultatele analizelor, care au evoluat destul de ciudat dupa tratamentul homeopat, adica:
- DHEAS mi-a iesit usor marit, adica 387 fata de 340 limita maxima, in conditiile in care inainte de tratament era normal (am citit ca e ceva obisnuit in PCOS, in cazul in care e peste 500 poate fi ingrijorator)
- INSULINA mi-a iesit in limite normale, adica exact la mijlocul intervalului, in conditiile in care data trecuta era depasita
- raportul LH/FSH mi-a iesit sub 2, in conditiile in care anterior era cam 2.7
- TESTOSTERONUL mi-a iesit peste limita si atunci si acum

Din cate am inteles metforminul tine testosteronul si insulina sub control. Cum la mine de fapt testosteronul e problema, credeti ca e suficient un tratament cu metformin? E posibila obtinerea ovulatiei fara stimulare?

Doctorita la care m-am programat tocmai m-a anuntat ca maine nu e la cabinet (in conditiile in care ma programasem cu 3 luni inainte), asa ca trebuie sa mai astept cca 2 saptamani pana ajung la ea.

Cred ca ar fi foarte util sa trecem fiecare medicul la care mergem. Eu inca nu am ajuns la nici un endocrinolog, doar la ginecolog. Din experienta voastra trebuie mers si si? Sau un ginecolog bun (specializat in infertilitate) poate suplini ambele specializari?

va multumesc si va doresc multa sanatate
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

cred ca e mai bine un endocrinolog dar unul care sa se priceapa la pcos, pentru ca nu toti endocrinologii stiu despre ce este vorba. Unul imi daduse sa iau ceva de tiroida fara analize(n-am luat!). N-am probleme cu tiroida dar pe atunci nu prea stiam multe, tot e bine ca mi-am facut analizele cu ocazia aia din proprie initiativa.
Eu am fost la multi ginecologi specializati in infertilitate si de ex. Niculescu de la Giulesti, in conditiile in care m-am dus cu toate analizele, i-am explicat ca am cicluri lungi, anovulatorii mi-a zis ca neaparat trebuie facut HSG ca sa verificam trompele. In cond. in care mai facusem si erau ok, dar cica era prea veche.
Nu m-am mai dus a 2-a oara.

Mergi la inceput