PCOS (2)
Raspunsuri - Pagina 12
gudinde spune:
psj
,
Ai mare dreptate cu hiperstimularea. De asta ma gandesc ca povestea ta ar trebui pusa ca link caci din pacate exista destule fete care au impresia ca daca se duc la prof. univ. sau mai stiu eu ce medic care a aparut pe la TV totul e super bine si o sa te trateze la fel ca pe vedete si o sa-si dea la fel de mult interesul. Ete ca nu-i asa si poate ar fi inca un mesaj sa deschida ochii ca daca nu platesc cu sanatatea si un ovar inapoi nu ti-l da nimeni si marele dr. ce-a avut si cea pierdut sau binecunoscuta formula "materialul clientului" - asa a raspuns la stimulare, astea sunt riscurile; da uita ca pt a preveni aceste riscuri exista niste scheme, niste protocoale internationale.
Uff ca de fiecare data ma enervez!
Stii pe mine o data cineva m-a luat la rost cum imipermit sa verific eu un medic si sa cer atatea explicatii. Pai daca ar fi facut ca mine corticoterapie (prescrisa TOTAL GRESIT) si ar trebui sa traga toata viata ci efectele secundare ar invata sa ceara explicatii si sa cineasca si despre aspirina inainte de a o baga in gura!
Gaby sa stii ca uca are dreptate. Testul de toleranta la glucoza si insulina se face pt determinarea PCOS-ului, iar in sarcina (in special la fetele cu PCOS) este analiza determinanta pt diabetul gestational pt ca doar glicemia a jeune poate sa fie buna, dar curba glicemica sa nu fie si astfel bb sa fie afectat.
Va
pe toate
fara exceptie!
carissma spune:
Va salut dragele mele!
Uca 78 bine ai venit si sarcina usoara!
Korinna casa de piatra si distractie placuta la nunta! Sper sa ai o zi insorita si totul sa iasa cum iti doresti!
Gudinde, psj, Gabi77, Gabrieluta, Winter

.
Ce ma bucur ca ati scris asa mult! Eu v-am citit din umbra ca pana ieri cand mi-am facut insulina nu prea am avut noutati.
Dupa cum m-ati sfatuit si voi m-am hotarat sa renunt la stimulare si sa incep cu Metforminul. Doar ca aseara cand am luat rezultatele de la insulina, surpiza!!! Am insulina in limite normale (5.8 microuU/ml iar valorile normale sunt intre 3-17 microU/ml). Nici nu ma gandeam ca ar putea sa imi iasa bine iar acum dr spune ca daca nu am hiperinsulimie nu are niciun rost sa-mi dea Metformin ca nu are acelasi efect. Simt ca isi bate cineva joc de mine. Am ajuns sa imi doresc sa am insulina mare
. Am intrebat dr ce altceva ar putea fi de vina pt acest sindrom daca insulina e ok si a ridicat din umeri. A spus ca o sa mai studieze pana peste o saptamana cand merg din nou.
Am sa fac si glicemia provocata si rezistenta la iod pt glanda tiroida dar chiar nu stiu ce sa mai spun daca si astea imi iasa bune care ar putea fi motivul pt anovulatia asta cronica

.
Va pup pe toate!

uca78 spune:
Salut dragelor!
carissma (ce nick frumos ai!) e bun Metforminul CHIAR daca nu ai rezistenta la insulina. Mie spre ex. aici nu mi-au facut niciodata insulina (cred ca e greu de facut, trebuie facuta IMEDIAT, nu trebuie asteptat, adica proba de singe trebuie procesata pe loc). Mie mi-au facut decit glicemia provocata care a iesit la limite si mi-au dat Metformin.
Uite aici un link in engleza unde spune ca Metfominul e bun chiar daca nu ai rezistenta la insulina si daca nu esti supraponderala.
Va pup !!
http://www.docguide.com/news/content.nsf/news/8525697700573E1885256BDE0053F917?OpenDocument&id=48DDE4A73E09A969852568880078C249&count=10&highlight=0
Citat de acolo:
"
Treatment with insulin-sensitizing medications such as metformin (Glucophage®) promotes ovulation and reduces testosterone levels in women with polycystic ovary syndrome (PCOS), even if they are relatively lean and insulin-responsive.
These findings, reported at ENDO 2002, the 84th Annual Meeting of the Endocrine Society, indicate that physicians may want to use insulin-sensitizing therapy in all women with PCOS, rather than relying on clinical assessments of insulin sensitivity, according to the investigators.
Even if a woman with PCOS doesn't have obesity or other symptoms that would lead the physician to suspect insulin resistance, insulin-sensitizing drugs are effective," lead investigator Jean-Patrice Baillargeon, MD, said. "It was a surprising outcome to see that relatively lean women will have lower insulin levels, begin to ovulate, and have lower testosterone levels"
Eu zic sa mai vorbesti inca o data cu doctorul legat de Metformin, macar doza mica, cum am luat eu (eu am luat f. putin, doar 500 mg /zi si poate si asta a contribut pe undeva la succes.)
GABRIELUTA spune:
quote:
Originally posted by uca78
Salut dragelor!
carissma (ce nick frumos ai!) e bun Metforminul CHIAR daca nu ai rezistenta la insulina. Mie spre ex. aici nu mi-au facut niciodata insulina (cred ca e greu de facut, trebuie facuta IMEDIAT, nu trebuie asteptat, adica proba de singe trebuie procesata pe loc). Mie mi-au facut decit glicemia provocata care a iesit la limite si mi-au dat Metformin.
Uite aici un link in engleza unde spune ca Metfominul e bun chiar daca nu ai rezistenta la insulina si daca nu esti supraponderala.
Va pup !!
http://www.docguide.com/news/content.nsf/news/8525697700573E1885256BDE0053F917?OpenDocument&id=48DDE4A73E09A969852568880078C249&count=10&highlight=0
Citat de acolo:
"
Treatment with insulin-sensitizing medications such as metformin (Glucophage®) promotes ovulation and reduces testosterone levels in women with polycystic ovary syndrome (PCOS), even if they are relatively lean and insulin-responsive.
These findings, reported at ENDO 2002, the 84th Annual Meeting of the Endocrine Society, indicate that physicians may want to use insulin-sensitizing therapy in all women with PCOS, rather than relying on clinical assessments of insulin sensitivity, according to the investigators.
Even if a woman with PCOS doesn't have obesity or other symptoms that would lead the physician to suspect insulin resistance, insulin-sensitizing drugs are effective," lead investigator Jean-Patrice Baillargeon, MD, said. "It was a surprising outcome to see that relatively lean women will have lower insulin levels, begin to ovulate, and have lower testosterone levels"
Eu zic sa mai vorbesti inca o data cu doctorul legat de Metformin, macar doza mica, cum am luat eu (eu am luat f. putin, doar 500 mg /zi si poate si asta a contribut pe undeva la succes.)
Buna fetitele!

va pup pe toate.Bun venit fetelor noi si gravidutze si sa dea DD sa fim si noi celelelte la fel .am revenit...in sfarsit.Acum dupa concediu am gasit maldare pe birou de chestii de rezolvat
Si eu am insulina in limite normale , sunt normoponderala si iau metformin .A inceput a 2a luna .
gudinde
am vb. cu dr. noastra la telefon ca nu am gasit loc la programarim si mi+a yis ca e ceva obisnuit la cele cu PCOS sa aiba DHEAS marit si o sa mai merg cu Siofor in continuare inca 3 luni iar daca ma grabesc cu bebicul sa intrerup si sa incepenm stimularea.Sincer acum nu ma mai grabesc pt. ca sotiorul meu pleaca pt. un timp si chiar daca as vrea nu se poate bebic.carissmapupicei si pt. tine, eu zic ca e bun metforminul si pt. tine , chiar daca ai insulina in limite normale, dar e musai sa ti-l prescrie medicul ca sa ai schema sa nu patesti alte belele cu ficatelul.
Va pup
GABRIELUTA spune:
uca78
te rog spune-ne si noua povestea obtinerii sarcinii. Poate ne dai curaj.Sau poate ai postat+o si nu am citit eu?
uca78 spune:
Gabrieluta,
La pagina 9, ultimul mesaj am povestit.
Ca o incurajare in plus, fetelor va spun ca endo al meu de fertilitate mi-a spus ca la PCOS TREBUIE sa se obtina sarcina, singura pb. e cind. Adica PCOS-ul fiind un dezechilibru hormonal este mult mai "manageable" ca sa zic asa decit multe alte afectiuni din cauza carora nu se ramine gravi. La PCOS e numai o chestie de timp pina se gaseste dozarea hormonala corespunzatoare pt corpul fiecareia si medicamentul de stimulare potrivit. 
gudinde spune:
carissma
e foarte bine ca insulina este normala. este nu un stres in minus este un MARE stres in minus. Este EXCEPTIONAL ca e buna! Ce e aia cu ti-ai dori sa fie mare. Pai vin si te
. Eu ma chinui aici si ma lupt pe baricade sa mi-o scad si tu ....
Inseamna ca ai non-obese PCOS ca si Gabrieluta. Eu am mai scris despre asta. vezi in pag. anterioare.
Gabrieluta
bine ai revenit din concediu.
uca
partea cu in PCOS trebuie sa se obtina sarcina .... depinde: de medic, de tara etc. Nu vezi ca noi aici ne luptam si ne trimitem una pe alta la medici care stim ca aplica tratamentul corect. Ca inca multi o dau cu ACO si alte altea.![]()
uca78 spune:
gudinde 
sa stii ca si aici cum m-am dus pt. tratament de fertilitate mi-au dat Diane ca sa mi se retraga chisturile si pt. ca erau ovarele marite. Eu care eram chitita sa incep cu stimulare direct, ca ma saturasem.....pac...stai pe bara...Au zis ca ei nu incep nici o stimulare si nici un tratament pina nu se "linistesc" ovarele. Si mi-au facut o gramada de analize: anticorpii pt tiroida..anticorpii pt varicela. Cum eu nu aveam anticorpi contra varicelei mi-au facut vaccin si asta oricum amina cu 3 luni incepera tratamentului.Aici nu incep nici un tratament pina nu ai anticorpi contra varicelei. Culmea e ca dupa alea 3 luni de la vaccin cind au verificat iar anticorpii la mine, tot nu erau valorile bune asa ca m.au incadrat la non-responder la vaccin si am inceput asa tratamentul (m-au avetizat asupra riscurilor de a face varicela in sarcina, cit de grav e pt. fat).
Eu am reactinat bine la Diane, dupa 3 luni chisturile se retrasesera si ovarele nu mai erau inflamate. Si eu am luat cortizon : dexametazona 0,25 mg / zi pe linga Metformin. Mi se umflase fata rau de tot de la retentie de apa, ingrozitor a fost...dar a trecut...
Tu tot cu dexa ai facut terapia atunci?
Pe mine m-a incurajat mult ca mi-a spus ca la PCOS TREBUIE sa obtinem sarcina, m-am incurajat eu pe mine si mi-am tot spus ca e doar e chestiune de tip pina vine bebe.
carissma spune:
Dragele mele
ce m-as face fara voi! Va multumesc din suflet! Acum mi-a mai venit inima la loc. Chiar nu stiu ce sa zic. Dr a spus ca mai studiaza problema, mi-a promis ca citeste ultimele tratate in domeniu, isi da silinta dar... Insista sa incercam numai o singura luna cu Closti, doza cea mai mica, sa vada daca macar in conditiile astea as putea sa ovulez. De sarcina nu se pune problema. Ieri in z30 aveam endometrul 5mm. De astazi am inceput sa iau si Maca sper sa mai creasca endometrul in timp.
Uca am listat articolul si data viitoare merg cu el la cabinet. Multumesc din suflet mamica fercita! 
Gudinde
mai da-mi si mie din insulina ta ca daca tot iau Metformin macar sa nu il iau degeaba.
Am citit, am citit din urma, tot. Acusi o sa incep sa dau citate din tine
.
Gabrieluta
ma bucur ca te-ai linistit! Ti-am spus sa nu te gandesti la tot ce e mai rau.
winter spune:
Psj
din pacate nu am facut monitorizare ca nu mi-a spus doctorul nimic despre asta. Mi-a dat 2 pastile pe zi intre z5-z9 si din z16 duphaston. Am luat 2 luni iar a treia luna nu am mai putut lua ca imi era foarte rau.Am schimbat doctorul iar la ecografie mi-a descoperit 2 chisturi :unul pe ov drept -5cm si unul pe stangul -2cm. Am facut 2 luni trat. cu yasmine si dostinex(am prolactina usor marita) si nici un rezultat. Apoi am facut trat. cu antibiotic injectabil si urmeaza iar anticonceptionale diane 35. Sper ca organismul sa reactioneze acum si sa scap de chisturile astea ca altfel nu am nici o sansa sa raman insarcinata.
Aveti grija de voi si nu faceti stimulare fara o MONITORIZARE atenta!