Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (26)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

TEMPERATURA BAZALA
Alinushca,

si inca ceva,
Eu am asteptat cateva luni bune, aproape un an sa raman insarcinata, desi sansele erau apropae impsosibile, dar uite ca s-a intamplat.
O metoda care mie mi-a placut tare mult pentru a determina daca da sau nu eram insarcinata era temperatura bazala, adica temperatura vaginala luata inainte sa te dai jos din pat dimineata, imediat la trezire. Aceatsa metoda determina si ovulatia, eu am folosit-o pentru determinarea ovulatie, deorece testele de ovulatie (am folosit si teste) nu erau intotdeana concludente.

Dupa ovulatie temperatura ramane ridicata, in general de 37-37,1°C pana cu o zi inaintea ciclului sau pana in ziua in care iti vine ciclul. Apoi scade, mai intai la vro 36,8 sau direct pana la 36,6-36,5. Ramane apoi joasa pana la ovulatie, in ziua de dinaintea ovulatiei este in general chiar de vreo 36,3-36,4. O temperatura bazala care ramane ridicata timp de 18 zile minimum indica in general o sarcina! (adica in 99,9% din cazuri)

Tu nu vei putea determina de cate zile ai temperatura ridicata pentru luna asta, dar in urmatoarele trei zile cat mai ai poti incerca sa-ti iei temperatura. Poate ramane ridicata si atunci e semn bun.

Temperatura bazala poate fi luata si in sau chiar la subbrat, dar eu una nu am putut niciodata determina variatiile de temperatura, luandumi-o la subbrat, nu reusesc sa o iau bine asa.
Este esential sa nu-ti iei temperatura dupa ce te-ai dus la toaleta de exemplu, trebuie sa o iei inainte de a cobora din pat, la trezire.

Pupici,
Micsunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miutza spune:

nemary, multumesc pt incurajare
alinushca, mie mi-a fost greata tarziu, abia pe la 7-8 sapt parca, dar nu e o regula, dupa cum vezi. te asteptam cu vestea cea mare!

Miutza 18+
http://www.flickr.com/photos/miutza/
http://new.photos.yahoo.com/miutza77/album/576460762364256169

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Zuzici,

Vreau si eu sa va intreb ceva. Ma iertati ca ma bag. Ma roade o intrebare: cat de devreme v-au apucat gretzurile ?

Ca eu am avut o oprita in evolutie in Iunie anul asta (eram in odisee cu voi), am facut chiuretaj, si acum cred ca am ramas din nou. Spun asta pentru ca am facut test de ovulatie pozitiv si am prestat la timp (iar alte probleme nu am) iar de Duminica incepand m-au apucat treptat greturile, zi de zi. Ieri a fost mai rau si azi deja e o stare continua indiferent daca mananc ceva sau nu, ce mananc etc.

E prea devreme insa sa fac un test de sarcina. Am ovulat in ziua 16 din ciclu de 32-33. Iar acum sunt in ziua 29 si testul de sarcina a iesit ieri negativ.
Ori sunt greturi de la bebe, ori sunt probleme cu care sa ma duc la un doctor de maruntaie .

Si de asta va intreb: din experienta voastra, cat de devreme v-au luat greturile ?

:) Sanatate!

din propria experienta nu pot sa-ti zic nimic pt ca eu n-am avut greturi,dar o prietena de-a mea a avut inainte de-a sti ca e insarcinata.asa ca...eu iti tin pumnii.

iulia 21+ iris-maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Vesti noi

Morfologia fetala de trimestrul 2 : rezultat - un bebe strumf super ok

So : bebe de sex masculin, in greutate de 444 gr, de 21 de saptamani si 4 zile ecografic ( dupa UM : 20 si 6 zile), 20 cm, coloana vertebrala, craniu, torace, membre de aspect normal, rinichi normali, cord : 4 camere, BCF-132 b/min, vezica urinara normala si evacuata, placenta antero-laterala dreapta, gr 2, col uterin 4,4 cm , inchis.

Si bineinteles : valori crescute ale IR bilateral ( 0,64 si 0,77 )

Sunt super happy

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miutza spune:

Anca Diana, este primul site pe care am intrat dinainte sa fiu gravidutza, este super. (acolo am id-ul mayaro.) ma bucur ca-ti place. spor la citit!

Miutza 18+
http://www.flickr.com/photos/miutza/
http://new.photos.yahoo.com/miutza77/album/576460762364256169

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Alinushca iti doresc din suflet ca minunea sa se fi intamplat din nou si sa fii graviduta. Sa ai un bebe sanatos si sarcina usoara.
Mire79 bun venit printre zuzici. Te-asteptam cat de des poti, printre noi cu multe vesti bune.

Zuzici, eu tocmai mi-am facut programare la un cabinet aici, nemtesc, la doctorul la care mergeam inainte de-a ramane insarcinata.I-am zis ca vreau un ultrasound. Ne asteapta Marti, 4 Sept.E scump, dar... merita banii,caci mi-e dor sa-l vad pe bebe.
Trebuie sa-l conving pe acum sa stea cuminte, ca nenea doctorul nu-i face nimic rau,doar il admira.

www.genjerdan.com/private/9Months/" target="_blank">poze
bebe de Honey 15s2z
14s3z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella10 spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Zuzici,

Vreau si eu sa va intreb ceva. Ma iertati ca ma bag. Ma roade o intrebare: cat de devreme v-au apucat gretzurile ?

Ca eu am avut o oprita in evolutie in Iunie anul asta (eram in odisee cu voi), am facut chiuretaj, si acum cred ca am ramas din nou. Spun asta pentru ca am facut test de ovulatie pozitiv si am prestat la timp (iar alte probleme nu am) iar de Duminica incepand m-au apucat treptat greturile, zi de zi. Ieri a fost mai rau si azi deja e o stare continua indiferent daca mananc ceva sau nu, ce mananc etc.

E prea devreme insa sa fac un test de sarcina. Am ovulat in ziua 16 din ciclu de 32-33. Iar acum sunt in ziua 29 si testul de sarcina a iesit ieri negativ.
Ori sunt greturi de la bebe, ori sunt probleme cu care sa ma duc la un doctor de maruntaie .

Si de asta va intreb: din experienta voastra, cat de devreme v-au luat greturile ?

alinushca sincer imi pare rau pt pierderea sarcinii, acum cind am citit m-am regasit pe mine acum un an, pe 29 iulie 2006, mi s-a oprit si mie sarcina din evolutie, insa eu nu am ramas asa de repede graviduta ci dupa fix un an, despre greturi nu stiu ce sa zic de la o sarcina la alta difera, asteptam sa ne dai vesti bune.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kalosalina spune:

Lala felicitari pt bebe strumf! Ma bucur ca ai primit vesti bune!
Alinushca sa te ajute Dumnezeu sa fii gravida si de data asta sa fie bine, sa duci sarcina pana la capat!

A venit Bebica!!!

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

Alinushca, eu nu am avut greturi deloc inca am simtit ca e ceva in neregula cu mine inainte de a astepta sa-mi vina menstruatia. Cam la 1-2 saptamani dupa conceptie ma dureau rau sanii si aveam senzatia acuta ca imi va veni ciclul. De obicei nu ma dureau sanii inainte asa ca m-am hotarat sa iau un test de sarcina, care, desigur, a iesit pozitiv :)

Iti tin pumnii!

Anca D.

18+ Luca Alexandru
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Va multumesc mult tuturor! Daca aflu clar ce-i va spun!

si sarcini usoare pana la sfarsit!

Mergi la inceput