Exista vreo viitoare mamica diabetica?

Exista vreo viitoare mamica diabetica? | Autor: natynic

Link direct la acest mesaj

Fac parte din specia mai rara de care se tem toti ginecologii, pentru ca diabetul (si implicit tratamentul cu insulina) inseamna automat sarcina la risc. Fac apel, daca exista "colege" in aceasta situatie, de orice varsta a sarcinii, sa scrie aici un mesaj. Daca mai exista cineva, cred ca ne-ar fi tare util si suportiv sa facem schimb de experienta. Multumesc.

naty

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Natynic,

Eu nu sunt insarcinata (deh, am PCOS) dar am prediabet. Ca o persoana care se indreapta din pacate cu pasi mici si repezi spre diabet pot spune ca ma in fata curajului tau si chiar daca nu te pot ajuta cu informatii "tehnice" despre cum se simte sau ce trebuie sa faca o gravida cu diabet, cu sigurata iti pot oferi un , un gand bun, o rugaciune si o incurajare in momentele mai dificile.

Cu siguranta bb-le tau este un bb special, puternic si cu un destin deosebit si atunci Dumnezeu nu putea alege decat o mamica deosebita, la fel de puternica si care sa-l iubeasca tare, tare mult pt. a-l vedea bine, sanatos in bratele ei.

Gudinde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Scumpa mea randunica! cauta la zuze, adica la mamici de ianuarie februarie! Acolo este o mamica gravidutza in 19 saptamani care isi administreaza insulina! Mai are un baietel de 1 an su jumatate! Miri-mik este nik-ul ei! Pup si succes!

Simonette, mamica de Luca si 14+

PozeLuca

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Multumesc MULT, Gudinde pentru gandul tau frumos, aproape mi-au dat lacrimile...Astept sa-mi trimiti PM cu interbarile despre trombofilie
Simonette, saritoare si folositoare ca intotdeauna! Uite, o sa caut la zuze. Va pup!!

naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

natynic, acum vad si eu subiectul. ti-am raspuns la mamici d eianuarie-februarie. a, si ca mi-am amintit, intreaba si de carpatina pe mamici de septembrie-octombrie. asta asa, ca sa aduni cat mai multe experiente. si mai stiu ca mamagiuliei mi-a dat sfaturi foarte utile. daca cauti in arhive, vei gasi mult despre diabetul gestational. si in plus, daca ai rabdare inca o saptamana, doua, cand merg sa-mi vad medicul diabetolog pot sa-l intreb toate nelamuririle care le-ai avea.
pusici si curaj!

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna !
Sunt o mamica de iul-aug 2007. Maine bebe face o luna.
Eu, toata sarcina avand in vedere ca parintii sunt diabetici, si primul copil a fost macrosom (4.650 kg), mi-au dat sa fac testul cu incarcarea la glucoza. In mod normal la analizele obisnuite valorile glicemiei erau normale, insa la incarcarea cu glucoza mi-au iesit valori urate. Astfel toata sarcina am avut grija ce mananc, mi-am monitorizat glicemia. Am discutat mult cu medicul de diabet despre sarcina si diabet. Mi-a zis clar ca nu exista riscuri pt bebe, si asa a fost. Sai linistita, si ai grija de tine si bebe ! Pupici multi si sarcina usoara in continuare !

Mergi la inceput

Multumesc mult! Ei, la mine e un pic mai complicat, am diabet si fac insulina dinaintea sarcinii, dar n-am nici un fel de complicatii, diabetologul meu se asteapta sa mearga totul bine dar cred ca e de inteles ca am nevoie sa-mi scrie fete care sunt bine si bebeii lor sunt bine. Asa ca multumesc mult pentru raspunsuri si daca ma mai "gaseste" cineva pe aici astept schimb de experienta...

naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

naty, iti urez o sarcina usora si un bebe sanatos. Si eu am fost suspecta de diabet in timpul sarcinii si trebuia sa-mi masor glicemia de trei ori pe zi. O data la doua saptamani mergeam la medic unde intalneam alte viitoare mamici cu diabet sau suspecte de diabet. Erau mamici cu diabet, insarcinate a doua oara. La prima sarcina facusera insulina si bebe era sanatos si voios. Si il faceau si pe-al doilea. Ai grija de tine si de bebita si totul o sa fie bine.

Mergi la inceput

Chiar nu mai e nimeni in situatia mea pe aici? Ma apuca si panica, sunt asa o raritate? Din ce spune Liliana, nu...

naty 8+

Mergi la inceput