Discutii despre clasa I
Raspunsuri - Pagina 4
dora78 spune:
Melina, exact la asta ma gandeam si eu, o pereche de raiati frumosi si o bluzita moderna... ceva dragut in care sa se simta copilul bine.
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
mihmir spune:
Filofteia sa stii ca eu baiatului meu i-am luat costumul intreg inclusiv si vesta fiindca ma gandesc eu ca ii va tine spatele acoperit cat de cat in caz ca ii iese camasa din patalonasi.Noi am reusit sa cumparam si unele rechizite scolare(stilou penar creioane colorate carioci acuarele pensule plastilina ... si nu in ultimul rand vestitul ghiozdanel).In prima zi de scoala imi iau liber si voi fi alaturi de el la serbare ,sa facem poze si speram sa incepem destul de bine noul an scolar.Am mai aflat ca vom fi in clasa cu 3 copii cu care am fost si la gradi.si speram sa ne obisnuim mai usor cu viata de scolar.MULT SUCCES BOBOCEILOR SI VOUA MAMICILOR VA MULTUMESC CA ATI FOST RECEPTIVE LA MESAJUL MEU SI PUTEM PURTA DISCUTII DESPRE COPILASII NOSTRI CARE DIN TOAMNA MERG LA SCOALA.
alintaroma spune:
Hop si noi.... dupa o saptamina de clasa I , ca abia acum am descoperit subiectul
. Bianca are 6 ani si 8 luni.
Noi am mers cu 3 zile inainte de prima zi de scoala la "open house" si am cunoscut invatatoarea si ni s-a prezentat ce urmeaza sa faca anul asta la lb en si math.
E foarte incintata pina acum, e doar putin obosita pina se va obisnui cu programul (incepe la 8:40 - 3:40, zilnic)desi la 9 deja sforaie. Eu ma bucur ca , comunica bine cu teacherul iar in rest nu-mi fac probleme ca e tare prietenoasa, deschisa si comunicativa.
Mi-a povestit ca ieri a pus-o teacherul sa citeasca in fata clasei o carticica din Step 1 (aici cititul e pe stepuri) si a citit-o fara probleme doamna spunindu-i "Excelent" la final ![]()
Noi am practicat cititul toata vara citind cite 3 povestiaore scurte seara la culcare. Initial el citeam apoi a vrut sa citeasca ea ... la inceput cu ajutorul meu si apoi a citit din ce in ce mai bine (chiar a facut o pasiune din asta, si nu am vrut sa-i tai elanul)ca am trecut si la alte carticele indiferent de Step.
In prima zi de scoala am fost cu ea sa se obisnuiasca cu traseul pina in clasa si la lockerul din hol .... ca de anul asta au locker in hol
, si asta a fost o noutate pentru ea ca anul trecut (in kundergarden)nu a avut in hol ci doar in clasa.
Cam atit pentru acum, vom mai veni cu vesti pe masura evenimentelor.
Succese copilasilor din alte parti care urmeaza sa inceapa scoala de acum ...
PS si pentru primele 2 saptamini nu avem teme 
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
preda_vicky spune:
, mamica de bobocel. Dani implineste 7 ani in nov, asa ca l-am inscris de anul acesta in cls. I. Avem mare noroc, scoala e chiar in spatele blocului. Ieri am fost la cumparaturi, am cumparat raiati negri si o camasa alba cu papion negru pt. prima zi de scoala, pantofi negri. Uniforma nu am cumparat, se pare ca le va face scoala pe comanda. Ghiozdan avem de acum o luna
, rechizite la fel, caiete asteptam sa vedem ce ne cere d-na invatatoare. Mai avem de luat adidasi si un trening, dar mai asteptam.
Iar de emotii, nu va mai spun
!
Mult succes boboceilor urez si eu!
http://community.webshots.com/user/viki39
simonaflo spune:
Din moment ce in prima zi de scoala va fi o sedinta cu parintii nu cred ca are ce teme sa le dea inca ,vor primi doar cartile si noi lista cu ce rechizite tb sa cumparam si nu cred ca toti vor avea a 2a zi toate rechizitele pregatite .Din cate stiu eu vor primi o foaie sa deseneze ceva pe care o vor primi cand vor termina clasa a 4a pastrata la invatatoarea.Nu va faceti griji se vor descurca ei cel mai important este sa le placa.Apoi va urma vizita la toaleta cu invatatoarea.La scoala Oanei deschiderea va fi la ora 12 deoarece va fi si inaugurarea scolii unde vor participa multe oficialitati pt ca scoala a fost renovata complet.Abia de a 2a zi vor incepe initierea in viata de scolar.Simona
roxanal spune:
si noi in clasa I cu Maria care are 6,8 ani...si emotiile sunt destul de puternice...eu nu-mi pot lua liber deloc sa stau cu ea acasa...abia am reusit sa-mi iau in prima zi
...am luat doar ghiozdanel, si penar, restul rechizitelor ne-a spus d-na invatatoare ca ni le da la sedinta cu parintii..aa si uniforma..am luat unele frumusele, din BBc 100% ...
violeta69 spune:
si noi am luat o uniforma,dar dintr-un material prost si destul de urat croita...
am mai vazut la Unirea un costum super dar f scump ...2 mil....
nu i-am luat inca ca ma gandesc ca or fi uniforme personalizate si dau banii degeba!
am luat trening ,adidasi,pantofi,camasi si ghiozdat...
la rechizite si caiete asteptam sa vedem ce spune doamna....
apropos de romb,vad ca-l face,nu-i iese perfect,dar macar stie care e acela ![]()
acum suntem cu socotitul,a invatat semnul mai mare si mai mic si cum e cu numerele mai mari sau mai mici...
facem socoteli pana la 10 si din astea combinate gen 1+2+3 si vad ca stie...partea proasta e ca face cifrele in oglinda,dar macar le stie![]()
stim sa despartim cuvinte in silabe,dar pe litere nu prea merge decat daca le vede scrise pe caiet...
si oricum o sa invate la scoala,totul e sa aiba rabdare,ca mai mult de juma' de ora nu sta locului,vrea pauze mereu ![]()
Vio,mamica de viitor "avionar" 
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
dcop spune:
Buna, si noi sintem boboci, astazi s-a afisat repartizarea pe clase, si noi sintem cls. IC(aproape ca-mi dau lacrimile de pe acum
)
Anamaria mea are 6 ani si 6 luni si sper ca o sa se descurce la scoala ca e fata isteata, dar sint atitea lucruri noi...
Ne-am luat si noi ghiozdan, si penar, avem si stilou special pentru stingaci, ne ducem azi sa luam si uniforma, iar restul il aflam pe parcurs.
Mult succes la scoala bobocilor si parintilor lor (na ca iar ma apuca plinsul
)
dora78 spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Nu stiu parca au luat-o toti razna in invatamantul asta romanesc!
Nu chiar toti... mai sunt niste "ramasite intregi" pe la subectu' cu profu' care educa...

Poate nu le-or da temutele teme chiar din prima, a doua zi... o sa zica si fi-mea ca nu-i nimic, daca nu-i iese din prima repeta clasa I.
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007Quod non potest diabolus, mulier vincit!