Discutii despre clasa I
Raspunsuri - Pagina 2
mihmir spune:
Buna ziua mamici de bobocei.Serviciul meu imi permite sa merg cu el la scoala dimineata mai greu este la pranz pentru ca tati va trebui sa i-a o pauza si sa il de la scoala.Noi stim sa facem liniute stim sa desenam stim sa numaram am invatat foarte multe la grupa pregatitoare.De saptamana viitoare incepem si noi sa mai facem cate ceva deoarece copilasul meu si-a petrecut vacanta la tara la bunici si sunt sigura ca isi va dori sa mai si lucreze.Oricum cred ca pentru toti copii o sa fie greu la inceput pana cand o sa-si faca prieteni,sa respecte un program, sa se obisnuiasca cu ideia ca sunt scolarei si apoi totul vine de la sine.Mult succes tuturor copiilor care merg la scoala iar noi mamicile sa nu mai avem emotii daca se poate.
Nora spune:
Pentru Victoras al meu azi este prima zi de scoala
! Era asa de fericit, asa de frumusel, clasa asa frumoasa, mmmm. Doar ca a plouat.
Victor astepta cu nerabdare aceasta zi, si-a aranjat si rearanjat de vreo 50 de ori rechizitele, ghiozdanul, toate noi noute si cu diverse decoratii (Spiderman, masini si pisici
).
Nu avea emotii, poate si pentru ca o cunoaste deja pe invatatoarea lui, Valérie, aceasi pe care a avut-o si Andrei, fratiorul cel mare. (In Belgia profesorii se schimba in fiecare an)
Dimineata a fost vesela si agitata. La scoala am facut poze, cu umbrele sau direct in ploaie, in clasa asezati cumintei in bancile lor (Andrei a inceput clasa a III-a) si am plecat.
Sa vedem cat de fericiti ii gasesc la 3.30pm cand ii iau.
Cam asta. Mai povestim. Va doresc o zi frumoasa
Nora
cu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
violeta69 spune:
noi am cumparat uniforma pt baieti(normal
) dar acum ma gandesc daca nu cumva or sa aiba uniforme personalizate!!!
oricum am cumparat decat o singura uniforma si nu a costat decat 33 lei....
rechizite,caiete nu am luat inca,asteptam sa vedem ce spune doamna...
bune testele pe care le-a scris filofteia,o sa incercam si noi...
de numarat stie chiar pana la 100...inapoi stie de la 10,mai numaram si din doi in doi,insa numai numaere pare...
stie aprox 80% din literele de tipar,poezii stie o multime dar nu vrea sa le spuna decat daca primeste ceva in schimb
...
cu rombul nu prea le are,ca-l face el in colturi,dar cam stramb...
nu are talent la desen,face niste chestii de te sperii(ca sa-i fac daca nu are talent?!
) oamenii ii face ca niste pomi,iar casele sunt blocuri,pisicile(animalele in general) sunt mai mult niste forme geometrice
...
cat despre a deosebi legumele de fructe inca nu stiu,dar o sa vad...si va spun 
Vio,mamica de viitor "avionar" 
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
dora78 spune:
Buna ziua!
Mergem si noi in clasa I, dar fara prea multa tragere de inima. Am deschis un subiect pe tema asta, dar am preferat sa vin alaturi de voi.
Filofteia, pe 17 sept. vom face schimb de poze... nici eu nu pot merge la deschidere, ca sunt diriginta la a 9-a si trebuie sa fiu la mine la scoala... Va merge sotul sa faca poze, sa filmeze... Sper sa fie bine, dupa atatea incurajari nici nu concep altfel!
Va pup si mai scriu impresii noi cand vine Ami de la ai mei... azi e randul bunicilor sa stea cu ea... noi am inceput munca!!!!
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea
Nora spune:
Bonjourica
!
Victor s-a simtit foarte bine la scoala, a fost bucuros sa-si reintalneasca toti prietenii (majoritatea au facut si gradinita impreuna, de altfel gradinita si scoala sunt in acelasi loc, au doar curti diferite).
S-a bucurat de toate caietele si cartile primite de la scoala, s-au laudat fiecare in parte cu ghiozdanelele, penare, creioane, samd.
Acasa s-a apucat chiar de teme desi nu avea nimic de facut
, dar primisese un caiet-carte de exercitii asa ca a facut repede vreo cateva pagini.
In primul an aici nu se scrie cu stiloul, doar creion.
O sa-i fac si eu testul cu rombul, sa-l vad cum se descurca.
Pupici,
Nora
cu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
dora78 spune:
Nici eu nu mai am pozele pe net. Chiar, sa scot si link-ul.
Nora, cred ca esti o mamica fericita dupa asa o zi reusita!!!
Apropo de alte activitati, Ami a facut vara trecuta cursuri de inot si i-a placut tare mult. Vara asta nu s-a mai putut, ca a fost foarte aglomerat, dar mai incerc din toamna! A mai fost si la o emisiune pt. copii, trebuia sa prezinte meteo sau horoscopul, ori sa interpreteze poezii pe roluri cu alti copii, dar era tare greu pt. ca ea nu citeste repede si cursiv (de pe prompter) si trebuia sa memoreze tooooooot. Era chiar chinuitor, imi era si mila, pt. unii copii era o distractie, pt. ea era munca. Multa. Asa ca... am renuntat. Plus ca si filmarile erau la ora 3 - ora de nani...
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea