Mamici de Martie-Aprilie 8
Raspunsuri - Pagina 5
cory3maz spune:
Salutari de seara, Randunici!
Mai speciale lui Krystynan, ca avem DNP-ul identic, adik 8 aprilie 2008!
Ma bucur sa va gasesc ciripind vesele dupa ce ati revenit de pe la doktori!
Si la mine e vesel acum...tare mi-a fost rau vreo patru zile...dar am reinviat, acum pe seara...dimineata, la birou m-am simtit groaznic, incat am rugat-o pe sefa sa ma invoiasca sa-mi reincarc bateriile...si ea, fata de treaba, a acceptat! asa ca la ora 13.00 eram acasa, la orizontala, cu o doza de calciu deja administrata...acum, dupa 3 doze, viata e din frumoasa...nu mai am dureri de oase, nici crampe musculare de cosmar!
Intrebare-intrebatoare: Ce punem mai presus, bebe sau cariera? Intreb pentru ca luni ar trebui sa semnez un contract ferm de angajare intr-un proiect urias...care ma va seca de energie si ma va stressa teribil...legat de proiectul asta, am realizat niste documentatii preliminare si am muncit intens, ca de acolo mi s-a tras starea de rau de care povesteam mai sus...am muncit ca boul si fara sa am un contract semnat...dar ce ma fac, daca semnez??? Merita sa-l risc pe bebe pentru niste bani??? Proiectul asta e independent fata de ce fac la serviciu...Ce parere aveti voi??? Merita sa semnez si sa ma stresez? Pentru 2000 de euro??? Dati-mi un sfat!
Cu simpatie,
Cory si burtica de 8 saptamani
cory3maz
cory3maz spune:
Dragi randunici,
chiar astept un sfat de la voi! Ce alegem cariera de succes sau ii oferim exclusivitate lui bebe???
Cand mi s-a facut oferta cu proiectul inca nu stiam de bebe si nici ca am sarcina cu risc!
Ce sa aleg??? Banii si stressul si riscul de a-l afecta pe bebe? Sau sa declin oferta, ca vor mai fi proiecte si propuneri, si sa ma concentrez exclusiv pe bebe???
E valabil si un raspuns scurt!
Va multumesc anticipat!
P.S. Pana acum doua saptamani cand am aflat de bebe, raspundeam cinic oricui ma intreba de al doilea copil: "Vreau sa fac cariera, nu copii!" Si acu 2 saptamani, din inertie, mi-am luat un test si mi l-am facut...a iesit pozitiv si eu am sarit in sus de bucurie ca vine Randunica/Randunelul! Am avut o reactie la 180 grade...
Asa ca...ce ma fac??? In proiect sau dau dreakului proiectul???
Cu drag,
dilematica Cory sau bufnitza-randunica (ca vad ca nu mai sta nimeni asa tarziu pe forum)
cory3maz
gudinde spune:
quote:
Originally posted by natynic
Numeioana, l-ai simtit pe bb, uuuauuu!Apai acu chiar sunt invidioasa, zau (glumesc)
Dalv, despre dr Uscatescu stiu ca e f draguta dar si ca da f f multe rezultate fals pozitive. Ma rog, important e ca la tine e bine si asa sa fie la oricine. Va pup, randunici. sa vedeti ce repede umplem iar capitolul, suntem o generatie tare activa!
naty
Natynic,
Te rog activeaza-ti opriunea PM. As dori sa-ti trimit unul legat de analize trombofilie.
Roxana Claudia spune:
Cory - nu stiu daca este primul tau copil dar e foarte important ce simti tu..Poate ca tu astepti sa pice un proiect ca asta de multa vreme...Nu stiu ce inseamna la tine "secatuire"...
Sa-ti zic ce mi-a zis mie dr cand m-am plans ca trebuie sa car bb de 1 an, cu carut si cu acareturi (total vreo 20kg) prin parcuri si pe scari? Mi-a zis ca daca e sa fie si daca bb e puternic, atunci va rezista. La inceput mi s-a parut meschin, apoi m-am gandit mai bine si mi-am dat seama ca mare adevar a grait. Alternativa oricum n-am, trebuie sa am grija de cel mic; am auzit de tipe care nu-si doreau sarcina si au ridicat sifoniere ca sa o piarda dar bb a rezistat 9 luni. Deci nu e cum vrem noi ci cum vrea Dzeu! E parerea mea...daca tot ziceai ca vrei pareri Si sa nu ma bati...
A propos si eu tot bufnita sunt: barbatu-meu se uita la meci iar eu m-am postat in fata pc cu un mare bol de iaurt cu cereale si sunt pusa pe vorbaraie...
Roxana 14 sapt si Catalin (5 iunie 2006)
ancadragoman spune:
Cori ar fi bine sa intrebi medicul daca este bine sa iei calciu,eu stiu ca nu este bine ptr ca provoaca contracti.
anca 29+
Maria
poze
natynic spune:
Cori, subscriu: nu mai lua calciu!
Buna intrebare, asta cu cariera. Nu stiu ce sa sfatuiesc pe cineva aflata la al doilea copil. Eu sunt la prima sarcina, sigur ca era in plan dar cateva luni mai incolo n-ar fi stricat, pentru ca imi voi pune in paranteza mai multe proiecte profesionale foarte importante -sunt medic si cadru universitar, de curand lucrez cateva ore si in privat, la noi in profesie (si nu numai!) un loc odata castigat e de tinut cu dintii, vin "proaspeti" din spate care te pot desfiinta daca lipsesti. Tot ce pot spune e ca din momentul in care am aflat ca sunt insarcinata am inteles ca totul se poate amana sau relua, asta insa NU. Si pe de alta parte, asa e, daca Dumnezeu vrea poti sa muti sifonierul si bebe va rezista. Tu stii, draga mea, cel mai bine ce inseamna proiectul asta atat ca sanse cat si ca bani. Si tot tu stii cat poti duce. Nu uita insa ca DUPA nastere, atunci da, bebe are o vreme nevoie de tine FULL TIME! In sensul asta ccumpaneste bine la ce te angajezi...
NU STIU sa-mi activez PM, daca ma invata cineva, primesc oricate!
naty
Fabya spune:
Despre ce fel de calciu vorbiti voi?pt ca de ex.Vitaminele pt gravide ,,Ortho-pregna,,are in cutie 30 de pliculete pt durata unei luni si un pliculet are 5 pastilute diferite pt o zi dintre care doua sunt pastile de calcium.Mie medicul mi le-a recomandat pe acestea ca sunt scumpe dar zicea ca sunt cele mai bune si contin tot ce are nevoie in sarcina.
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute!
Fabya
Poze Noi
natynic spune:
Ei, una e cantitatea de calciu continuta in vitamine si alta e administrarea de calciu direct...Evident ca de calciu avem nevoie dar dat asa, intempestiv, poate fi periculos
Cory3maz, si eu sesizasem ca avem aceeasi DPN. Tu unde nasti, esti din Bucuresti? Eu la Giulesti dar, cum spuneam, de rezerva am o doctorita si la spitalul unde lucrez (pe care nu-l deconspir, n-ar fi corect...)
naty
Roxana Claudia spune:
Fabya - chiar daca se ia calciu in sarcina (cazuri izolate, cand analizele dovedesc ca e necesar) se ia numai sub atenta observatie a dr, si doar asa. Calciul da avort spontan, contractii...
Roxana 14 sapt si Catalin (5 iunie 2006)