Certificat de nastere!
Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema.
M-am zbuciumat pe aici sa-mi rezolv niste acte (sa-mi schimb permisul de conducere din ro).Drumuri la ambasada,procuri,declaratii,autentificari,analize medicale...nici eu nu mai stiu cite am facut,cite drumuri am batut si citi bani am cheltuit!
Asa,acum dupa ce m-am linistit (am trimis actele) am rugat-o pe sor`mea sa incerce sa-mi scoata certificatul de nastere din tzipla.
Aa,am uitat sa spun,pe ala mi l-a scos mama cind m-am maritat si s-a gindit ea ca mai bine se pastreaza daca il baga in tipla.Buun,acum insa pt. a face orice acte la eliberarea carora este necesar certf. de nastere ne trebuie apostila(conventiei de la haga(?))
Eu i-am cerut sora`mii sa-mi trimit certf. de nastere cind imi trimite noul permis ca sa-l am pt. a scoate celei mici certf. de nastere si fiindca mi-am amintit ca e tiplat ma gindesc cum naiba pun apostila pe el???
Si n-am ce face si o rog sa incerce sa mi-l scoata din tipla.Ea desface un colt si zice ca nu merge,ca se rupe.
O ia pe mama si se duc la oficiul starii civile (parca) si expun "doamnelor" de acolo problema.
Sa vedeti scandal!Le-au luat la rost ca nu-i da nici un certificat nimic,sa stau asa cu el tiplat,ca cine m-a pus sa-l pun in tipla....si bla bla -uri de astea pina cind le-au zis ca trebuie sa-i fac mamei procura ca sa-i elibereze unul nou!!!
Adica alt drum la ambasada,alta procura ,alti bani (drum,procura,posta...si pe cuvint ca nu-i ieftin deloc) plus oboseala de zile mari pt. un certificat .
Simt ca TURBEZ!
Acum intrebarea,chiar este nevoie de procura?Asa este peste tot,cind s-au schimbat legile pt. ca eu stiam ca mama sau tata are voie sa scoata alt certificat fara sa fie nevoie de "aprobarea" mea(ma gindesc ca ei mi-au facut actul asta cind m-au nascut...nu mi l-am facut eu)
Zimbesc,da` zimbesc minzeste!Ce nervi am!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Raspunsuri
ladyJ spune:
Hannen,asa este,daca ai certificatul vechi in tipla,nu-l mai scoti de acolo.
Acum o sa-ti elibereze un certificat nou de nastere,international.Il poti cere tu la consulatul Romaniei,dar dureaza vreo doua luni pana iti ajunge.Sau,ii dai procura mamei tale si ti-l scoate ea.Doar asa se poate,din cate stiu eu.
Birocratie,bani,drumuri...asta e din pacate situatia.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
ladyJ spune:
Nu stiu daca se poate sa faci o copie legalizata a certificatului din tipla,si sa pui pe ea apostila??Intreaba la consulat sau un avocat...imi cer scuze daca am zis o prostie,ma gandesc ca poate merge si asa...
ladyJ
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Nu stiu daca se poate sa faci o copie legalizata a certificatului din tipla,si sa pui pe ea apostila??Intreaba la consulat sau un avocat...imi cer scuze daca am zis o prostie,ma gandesc ca poate merge si asa...
ladyJ
Mai nou notarii nu vor sa faca copii legalizate dupa acte tiplate.
Adina + Olivia 04.03.2004
hannen spune:
Va multumesc fetelor!
Aseara am vorbit cu o fata,veche cunostinta de pe DC si mi-a zis si ea ca asta ar fi o varianta,sa-i fac copie si s-o legalizez la notar.
Da` acum vine Adina si-mi da bomba!
Adina,eu glumesc,normal ca tu nu ai nici o vina!Inca o data va multumesc!
Vad eu ce fac ...
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici