Sa ai copil/copii = sacrificiu?
Raspunsuri - Pagina 8
iulissa spune:
Eu cred ca sunt sacrificii ...concesii pe care voi fi nevoita sa le fac..dar stiti ce...ABIA ASTEPT!!!!
tuinea spune:
Pentru mine nu a insemnat niciodata sacrificiu fetita mea. Acum depinde si de cat ajutor te bucuri de la cel de langa tine. Daca toata greutatea este doar pe umerii femeii bine inteles ca este greu dar nu imposibil. Noi am facut totul impreuna (doar de nascut am nascut doar eu!)! Asta a fost bine! Am incredere ca fetita mea va fi un copil perfect chiar daca acum in viatat ei este tata=mama si mama este cea plecata. Nu am facut eu revolutie feminista dar poate fi un inceput.
Deci nu este greu daca cel care este 'tata' isi ia in serios sarcina si nu o lasa numai pe umerii tai.
Fi curajoasa si pregateste-l si pe el ca de obicei ei sunt mai speriati ca noi.
ilse spune:
Eu tocmai am pierdut o sarcina, si desi mai am 2 copii, sunt asa de jos ca psihic, incat ma uit la ei si nu-mi pot inchipui cum un copil/mai multi copii mi-ar putea atenua propria traire din momentul de fata.
Este un sacrificiu sau mai bine zis renuntare la multe cand ai copii, e multa munca, uneori cand chiar nu ai chef de asta, cand poate ai vrea doar sa te uiti asa pe fereastra la nori cum trec pe cer, dar nu poti ca unul vrea lapte, altul vrea sa faca pipi si e mereu un zgomot de fond in casa, cand poate tu ai vrea sa asculti linistea cum tropaie in jur.
Am momente cand efectiv realizez ca si cu sot si cu copii, si cu nspe alte persoane pe langa, un om este de fapt tot singur.
Nu stiu daca ei ma definesc pe mine ca om, ma definesc ca mama asta e clar, in tot mersul lumii eu pentru ei sunt mama lor...ma vad facand multe pentru ei, foarte multe, dar in acelasi timp, am uneori nevoie de timp pentru mine, imi dau seama perfect ca la un moment dat al vietii ei vor fi undeva departe in alte locuri, dar eu raman eu, cu ceea ce-mi face mie placere, cu desenele mele...eu imi vad copii ca bucati din inima mea care au ales sa traiasca independent.
Niciodata cand eram mica nu m-am vazut ca "parte integranta" din mama mea, poate parea ciudat, dar eu vad totul foarte individual, eu sunt unica, ei la fel.
Scuze daca am scris prea dezlanat.
krissta spune:
poate o sa existe teama ca nu vei face fata situatiei la inceput dar sacrificiu in nici un caz .....implinire sigur
cristina
deeapui spune:
In viata, nu prea poti obtine ceva bun si frumos fara sacrificii. De aceea e normal sa trebuiasca sa faci un sacrificiu cat de mic in momentul in care apare bebelul mult dorit, chit ca e vorba de simpla renuntare la cafeaua de dimineata sau la alte chestii care la prima vedere par minuscule. Tot un sacrificiu este. Dar viata este plina de sacrificii si compromisuri, si de aceea avem acel lucru numit ratiune, ca sa alegem intre lucrurile cu adevarat importante si cele la care se merita sa renuntam.
Deci, da, dupa parerea mea este un sacrificiu sa faci un copil, daramite doi..dar ce dulce sacrificiu .
Deea5+, www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si bb2