Colacii de pomana = hrana porcilor
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Eu am dat o paine unui cersetor pe strada. M-a injurat, vroia bani pt bautura.
Am oferit unui vecin amarat betiv, sansa de a castiga niste bani ajutandu-ma la ceva - m-a refuzat.
Deci ...
Maria
SUBSCRIU.
mergeam prin cetru si am dat bani la un copil cersetor...dupa 5 minte m-am trezit cu 15-20 de copii in spatele meu si au inceput sa ma scuipe ca sa le dau si lor bani...
![](bang.gif)
despre colacii de pomana =hrana porcilor, sunt socata si stiu ca in Romania orice este posibil
![](bang.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
De ce nu ganditi pozitiv? Poate ca acei purcelusi crescuti cu colacii de pomana se vor intoarce pe masa saracilor...
Pet spune:
quote:
Originally posted by blackgirl0
De ce nu ganditi pozitiv? Poate ca acei purcelusi crescuti cu colacii de pomana se vor intoarce pe masa saracilor...
La noi in tara!?!? Doar prin filme (si alea straine).
O auzeam pe mama mea cum a schimbat usor...traditia. De exemplu de Pasti, cand preotul sfinteste mormantul, pomana (adica cozonacul si ouale) nu le mai da la preot ci la copiii sau persoanele care sunt pe acolo "ca e mai primit asa". Preotul nu se supara deloc (cel putin in aparenta) si toata lumea e multumita.
La noi se stia ca cei din anturajul preotului hraneau porcii cu colaci...
roxanal spune:
Ba te credem Mirela, cum nu, e practica veche si de demult ..asta este unul din motivele..destule zic eu.care m-au indeperatat de biserica, ca institutie, nu de Dumnezeu, ci de biserica, de preoti, etc..nu zic c anu sunt si preoti cu har, dar din pacate tare putini au mai ramas...
alessia105 spune:
O vorba din batrani spune "sa faci ce zice popa, nu ce face popa "..eu la imormantarea bunicului am vazut cea mai josnica fata a unui preot ...totul s-a petrecut in capela cimitirului Straulesti 2 in BUCURESTI
Slujea acolo si se uita care farfurii si prosoape sunt de calitate sa le opreasca el ..cand s-a terminat slujba a facut semn la cel care canta si unei femei si au navalit toti 3 asupra farfuriilor (au luat 8 farfurii )...mancarea ( pentru cine nu stie pe farufurie se pun diverse ..de la sarmale la fursecuri ) le-au indesat pe toate +colacii intr-o punga pe care au azvarlit-o intr-un sac negru de gunoi din care mai ieseau toartele altei sacosi ( nu imi spune-ti ca erau vechi ,uscate sau era pentru saraci .), farfuriile si prosoapele le-au pus frumos intr-o cutie asezata langa perete in care mai erau adunate de pe la alte morti/pomeni ...ba cineva vocifera ca acele farfurii si prosoape le vinde popa la cei care doresc un chilipir . A mai fost o faza cu icoana care normal se da unui sarac ..ee preotul a oprit icoana ca e "pentru capela " ultima data cand am fost am intrat de curiozitate in capela ..capela care era de fapt o camera ...cu 3-4 incoane de pereti ..icoana noastra nici unde ... Din respect pentru durerea mamei nu am zis nimic ..ca altfel faceam un scandal monstru ,pentru ca aceea era tributul nostru pentru cel disparut ..asta in primul rand , numai pun munca, bani , etc etc etc .
Daca ar fi sa vb despre popi romani as vorbii pana maine de la a refuza sa imi crestineze copilul pe motiv ca nu sunt membru cotizant al bisericii romane din Benelux pana la scandalul pe care l-a facut preotul la pomana bunicii pe motiv ca nu i s-a acordat prioritate si atentie deosebita la pomana .
Nu generalizez , sunt si adevarati parinti spirituali si oameni a lui D-zeu pe pamant ...dar si mai muuuuuuuuulti sunt niste popi avari , avizi dupa bani , care nu au nici un fel de jena cand e vorba de interesul personal si care fac din profesie un nenorocit de SRL ..De asta nici nu ma duc la biserica pentru ca imi e scarba de marea majoritate dintre ei ..ma duc la manastiri ca macar acolo mai este un pic de bun simt ( cel putin asa imi place sa cred ) .Credinta o am in suflet si in faptele mele ...degeaba ma dau ca fac si dreg in numele credintei dar uit regulile la primul colt de strada ...
Cat despre "Of Doamne, cate probleme are tara mea... Cat de incet se misca lucrurile, cum arata drumurile, cum arata un spital de provincie, cat de putina implicare sociala..." si pe mine ma doare sufletul dar parca ma si cuprinde o scarba profunda pentru faptul ca orice initiativa mai altfel ,menita sa faca ceva intr-un domeniu moare in fasa din cauza dezinteresului .nu ne intereseaza decat ceea ce aduce profit , nu facem nimic dezinteresat sau doar pentru ca e omenesc ..poate si de asta ...o sa vedem tot mai multe articole de genul http://www.expres.ro/article.php?artid=320014
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unboticutz/unboticutz.jpg)
unboticutz spune:
e practica veche din pacate. si pe mine ma deranjeaza "obiceiul" preotului/dascalului de a te instrui inaintea inmormantarii/pomenilor etc: trebuie sa pregatesti x prosoape, x colaci, vin etc pt ambii (sau pt toti daca sunt mai multi). ce fac ei cu ele? de ce esti obligat sa le dai?
te simti ca la doctor cand incepe sa-ti explice cat vrea anestezistu, cat sa dai la asistente etc.
pentru oamenii care participa inteleg, dar pentru preot?
---------------------------------------
common sense is not really so common
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adita/adita.jpg)
adita spune:
pe mine m-a ferit Dumnezeu de exemplare din astea.eu am vazut din contra (si nu o singura data), cum dupa slujba veneau cersetorii la usa preotului si le dadea la fiecare cate ceva de mancare. sunt destui preoti care chiar cred ce spun la slujba, dar din pacate sunt si multi care au ales preotia din ratiuni financiare. cred ca mare pedeapsa vor avea de la Dumnezeu, pt ca tocmai ei, care trebuiau sa indrume lumea dau asa exemple proastemamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
oribil si scarbos, mi-am adus aminte ca am avut o colega de servici care ne vindea prosoape si servete de bucatrie (tatal ei era preot intr-un sat).
puah!
V
Jasmine spune:
la toate sondajele reiese ca romanii au cea mai mare incredere in biserica,in preoti.E o chestie pe care eu niciodata n-am inteles-o.
Ce incredere?Cand popa il cheama pe nasul meu de cununie si se targuieste ca la piata sa mai obtina niste bani?I-a spus ca "nu e destul,nu pricepi?"
Da' altfel,cica trebuie sa-i respectam.Pentru ce,Doamne iarta-ma?
gabrielle74 spune:
Mirela,draga mea,bunicul meu a fost popa si cunosc cam tot ce fac popii.In biserica sfinti si inafara biserici ,curvari etc.
Ma durea sufletul cand vedeam cum ,pepeni ,peste branza ,peste coliva etc la gramada in saci si destinatia era la porci.Bietul om facea poma ,pt ca asa e obiceiul ,iar ,,parintele'' habarnuavea sau mai bine zis nu-i pasa ca acel om sarman dadea poate ultimul banut pt aface pomana.ce sa zic ,fara cuvinte.urat din partea lor