Fetele din America (89)
Raspunsuri - Pagina 9
sinzi_ana spune:
Si asta atunci ar insemna sa scada preturile la case, nu?
Banuiesc ca, daca deja sunt in usoara scadere, si nu prea multi clienti, se va "suprasolicita" piata...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Carmenbr spune:
Degeaba scad preturile la case daca dobanda creste...asa cum zicea si Kim mai sus...to acolo ajungi cu mortgage-ul lunar. Intr-adevar s-au redus simtitor imprimuturile cu 0% downpayment.
3 anisori...uraaa!
pumba spune:
- pana acum nu era 20% downpayment? eu asa stiu
- noi am luat casa in feb cu 80/20 imprumut.
- cum stiti ce case se vand forclosure? intrebi la banca sau cum?
cenia spune:
Apropo de marimea casei la asa dimensiuni nu stii niciodata daca intra cineva in casa si iti pui un sistem electronic(de la alarrma casei) ca sa te anunte cind cineva iese intra in casa. E poate enervant dar e asa de ciudat sa te trezesti cu cineva vorbind cu tine, cind stii ca esti singur cuc!
Pumba: a fost o perioada in care iti luai casa cu 0 % down (asa am facut noi)cam prin 2007 in ianuarie pe o perioada de aproximativ 6 luni
si acum trebuie sa ai 20% down. aici multi romani si-au luat doua case si acum nu stiu cum sa mai scape de ele!un prieten astepta sa-si vinda bussinesul de "babe" si nu se califica nimeni acum cu noile reguli cu 20%.
in legatura cu prietenii: noi ni-i facem la biserica romaneasca de care apartinem va dau un lik e mare si ai multe optiuni:
http://www.hvccaz.com/
lizzy spune:
dragele mele forumiste,
v-am scris acum vreo 2 saptamani cerandu-va sfatul in legatura cu vizele pt US. va multumesc celor care mi-au raspuns si mi-au dat sfaturi - miereamara, ramonaj, ruxij, crismir, cenia - sper ca n-am uitat pe nimeni. am mai studiat un pic problema si am decis sa aplicam doar pt viza F1 pt mine si F2 pt familia mea. sper sa reusim. apoi, odata ajunsi acolo, din F2 sotul va incerca sa-si schimbe statutul astfel incat sa aibe drept de munca.
crismir, te rog mult, nu ma uita, ma poti pune in contact cu prietenii aceia ai tai, care au schimbat din F2 in altceva? sa stim si noi cum e mai usor...
multumesc mult!
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Donati pentru inima Soniei
ocebine spune:
Dobinda la case este in ca mica...pretul usor scazut.
Ce nu se mai poate este sa faci 2 imprumuturi pentru aceeasi casa (unul pentru downpayment si unul pentru restul) - ceea ce se chema inainte )0% downpayment.
Nu piata de imprumuturi propriu zisa colapseaza ci doar firmele care au imprumutat pe cei care nu se calificau chiar 100% (credit history nu prea roz, prea putini bani jos, ratele ajustabile, etc)...aia e subprime market.
Rata de dobinda stabilita de federali este inca mica. Daca ai 20% si credit history bun, ai sanse sa iei casa la un pret bun in curind.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Ramona J spune:
Wow Cenia, ce biserica! Rivalizeaza cu cele americane din Bible Belt. Ca pina sa ajung aici n-am mai vazut mega biserici.
Noi nu mergem la biserica, daca in Romania nu eram prea bisericosi - aici nici atit. Mie imi placea sa intru in biserica, sa aprind o luminare, nu neaparat sa merg la slujba. In US din cite am vazut se merge doar la slujba. Lumea se imbraca frumos, se masoara, se compara si se distreaza la masa de dupa... Ma rog, experienta mea.
Legat de case, aici vad ca pretul e inca stabil (nici n-a crescut ca in alte parti), ma gindesc ca prea mult nu are unde sa scada daca e atit de ieftin. O casa te costa de regula intre de 2-4 ori venitul anual al familiei, deci mai rar nu pot oamenii sa plateasca. In plus joburile platesc la fel de bine ca oriunde. E drept ca sint tot mai multe case la vinzare, lumea nu se grabeste sa cumpere. Pentru ca este asa de mult loc resellers sint la concurenta cu builders. Asta e pericolul, construiesc prea mult.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ocebine spune:
Mama merge la biserica aproape in fiecare duminica. Se inchiriaza in incinta unei biserici metodiste si vine un preot roman (apartine de Chicago unde este sediul BOR in USA) si face slujba. Nu sint decit o mina de oameni (mai mult din Banatul sirbesc si Sibiu) si ei platesc tot...Mama face parte din comitetul biserici si mai ajuta din cind in cind cu ce trebuie...Nu se masoara nimeni, sint in general oameni foarte in virsta, putini tineri si merg doar pentru sluja. Rar se mai fac mese unde donezi ceva banuti (cind nu ajung banii de chirie la sfirsitul lunii din colecta saptaminala).
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Ramona J spune:
Pe unde am fost eu experienta a fost diferita, asa ca am renuntat. Cum ziceam, la slujba nu mergeam eu nici in RO.
Prieteni ne-am facut printre vecini, daca gasesc prieteni la biserica si locuiesc 30 de mile mai incolo... De fapt si biserica romaneasca e foarte departe de noi. Aici sint distante mari, nu m-am obisnuit inca.
The best thing you can do for your children is to love your wife.