Fetele din America (89)
Raspunsuri - Pagina 6
Ramona J spune:
Stiu ce zici. Cit am cautat am vazut una de vreo 3800 sq. ft. Mi s-a parut prea mare, a fost chiar un motiv important pentru care am hotarit sa n-o luam. Era chiar mult mai ieftina decit asta, dar e drept ca era mai departe de aici.
Conteaza si cum sint impartite, citeodata o casa mai mica facuta cu cap e mai functionala decit una mare.
Pentru noi asta e OK, poate chiar mare. Dar m-am gindit ca pe termen lung cresc copiii, vin prieteni, avem nevoie de mai mult loc. Oricum, in zona asta nici nu am gasit casa mai mica. Mai ales ca noi am vrut garaj pentru trei masini, imi imaginez ca nu prea gasesti casa de 1600 sq. ft. cu garaj pentru trei masini.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
ruxij, casa mai mare ar fi avut resale value mai buna poate. Daca zici ca e in acelasi cartier, la acelasi pret.
miau-miau spune:
eu as vrea o casa gigantica cu teren gigantic, dar numai daca as avea oameni la curatenie si mai ales la facut ordine zilnic. Noi dam 100$ la 2 saptaminidar in 2 zile e ca inainte. Iar cel mai greu e sa faci ordine, ca sa poata aia sa faca curat. Apropos de ce intreba RamonaJ inainte, sint mexicani, tot asa familie si au cheia de la casa. Ii avem de multi ani si nu fura nimic, nici nu ar avea ce lucru pretios sa fure, iar daca ar mai lua din junk-ul care exista in casa m-as bucura teribil.
Vreau sa va intreb si eu ceva: si-a schimbat cineva carpeta, sau a pus parchet? cam ce preturi, cit dureaza, trebuie sa scoti mobila din camere, una pe rind sau trebuie sa scapi de toata mobila cit timp lucreaza aia?
Eu as vrea parchet ca mi-e o sila de carpeta asta infecta, care stringe tot jegul (imi imaginez ce e sub ea, e plina de vietati) dar cred ca e complicat si costisitor sa pui parchet.
sinzi_ana spune:
Nu mai vb de case...ca salivez si io p-aici!!!!
Si aici (desi in usoara scadere) sunt niste preturi de plangi cu vorbe!!!!! Iar daca preturile nu te omoara...taxele sigur te baga in sapa de lemn!!!!!
Eu nu vreau casa mare...in schimb visez la o gradina foooarte mare, pe care sa imi pun vita de vie, porumb si flori!!! Si of course, o padure ca a lui Ruxi in spate!!!!
Ruxi, aici padure in spatele casei, doar in visele frumoase!!!! Ah...ce as vrea...de asta cred ca ezit sa imi iau o casa...tot sper ca poate ne mutam din statul asta la ceva mai verde...desi slabe sanse!!!
Multumesc de urarile pt finutz!!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
eu as vrea o casa gigantica cu teren gigantic, dar numai daca as avea oameni la curatenie si mai ales la facut ordine zilnic. Noi dam 100$ la 2 saptaminidar in 2 zile e ca inainte. Iar cel mai greu e sa faci ordine, ca sa poata aia sa faca curat. Apropos de ce intreba RamonaJ inainte, sint mexicani, tot asa familie si au cheia de la casa. Ii avem de multi ani si nu fura nimic, nici nu ar avea ce lucru pretios sa fure, iar daca ar mai lua din junk-ul care exista in casa m-as bucura teribil.
Vreau sa va intreb si eu ceva: si-a schimbat cineva carpeta, sau a pus parchet? cam ce preturi, cit dureaza, trebuie sa scoti mobila din camere, una pe rind sau trebuie sa scapi de toata mobila cit timp lucreaza aia?
Eu as vrea parchet ca mi-e o sila de carpeta asta infecta, care stringe tot jegul (imi imaginez ce e sub ea, e plina de vietati) dar cred ca e complicat si costisitor sa pui parchet.
Eu as vrea o casa obisnuita pe un teren gigantic, dar cum spui - cu echipa aferenta. Ne-am uitat aici in niste zone de genul asta dar "I chickened out". Venind de la NY nu m-am simtit pregatita sa stau in pustiu, fara trotuare, la 1 km de primul vecin etc. Asa ca ne-am uitat, am admirat si ne-am mutat mai la aglomeratie. Poate in timp imi fac curaj, cine stie.
La NY fata care venea avea cheie, nu am avut probleme. Aici am auzit ca ar fi cleaning people care nu sint de acord sa pleci de acasa, trebuie sa stai cu ei. Deci e policy a lor. Ma rog, eu nu as fi de acord cu asta.
Noi am schimbat mocheta cu parchet. Nu a fost prea complicat, l-a pus sotul meu care n-a mai facut treaba asta. Depinde si din care alegi, modelele care se bat in cuie sint mai greu de instalat. Al nostru e prins cu un lipici special.
Si mie mi-e sila de mocheta, visul meu e ca intr-o zi sa o inlocuim pe toata cu parchet. Daca va spun ca in casa asta era mocheta in toate baile! Yuck!
Ramona J spune:
Aici e si mai greu cu padurile. Eu sint multumita ca avem pomi, altii au gazon si atit.
Sinzi, noi am vrut sa ne mutam in FL cind era mic Alexandru. Am ezitat (gasisem o casa care mi-a placut tare, tare mult cu... 170k!), apoi preturile au luat-o razna. Cind am verificat ultima oara preturile in zona aia erau de la 500k in sus. Asta pentru o casa sub 2000 sq. ft.
Taxele sint mari si aici, ca nu e state income tax. Ma gindesc ca nici la NY nu erau taxe mici in suburbii, plus ca plateai si state tax. Eu aveam intretinere de vreo $700 la un apartament mititel... A, plus parcarea in garaj inca $165.
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Nu a fost prea complicat, l-a pus sotul meu care n-a mai facut treaba asta.
mda, noi avem probleme cu pusul unui surub pentru suportul de hirtie igienica care sta doar intr-un cui si nu poate fi folosit. Asta e un proiect inceput acum 6 ani. Asa ca pina la pus parchet e cale lunga.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by miau-miauquote:
Nu a fost prea complicat, l-a pus sotul meu care n-a mai facut treaba asta.
mda, noi avem probleme cu pusul unui surub pentru suportul de hirtie igienica care sta doar intr-un cui si nu poate fi folosit. Asta e un proiect inceput acum 6 ani. Asa ca pina la pus parchet e cale lunga.
Hai ca m-ai facut sa rid
Cind ne-am mutat in casa proprie aproape un an de zile m-am rugat de sot sa repare toaleta (WC) din motive de picurat apa...nu auzeam decit ca "Nuuuu seee poooaaaateeee"...pina m-am infuriat, am plecat la Home Depot, m-am echipat si le-am reparat (bineinteles i-am facut capul toba vinzatorului de acolo)...a fost ultima reparatie in casa prestata de mine!!!!! S-au rusinat amindoi (si una bucata sot si una bucata tata)...de atunci s-au dat pe brazda si rezolva ma toate (cu miriiala aferenta in prealabil).
Depinde ce parchet vrei sa pui...te va costa undeva in jurul $5-$6/sf unul obisnuit si creste - depinde de lemn (soacra mea are din bambus si este extrem de rezistent)...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
ruxij spune:
quote:
ruxij, casa mai mare ar fi avut resale value mai buna poate. Daca zici ca e in acelasi cartier, la acelasi pret.
Scuze, am mintit am vrut sa zic "cam la acelas pret". Noi am dat 180K si aia cereau 210K si cred ca o scoteam la 200K. De fapt casa noastra era 170K, dar curtea a fost "premium lot"-cea mai mare din cartier-plus 5K si am bagat si gardul in mortgage ca nu aveam cash. Eu cred ca curtea asta e o chestie, ai privacy si sunt f.f. putine case cu privacy si padure in backyard in tot cartierul, doar vreo 4, iar curtea noastra e cea mai mare.
Later edit: Ramona, eu plec de acasa cand vine tipa la curatenie. Din moment ce lucrez, mi se pare cam greu sa fac altfel oricum. Si in weekend am treaba, m-ar incurca teribil sa vina atunci. Cred ca e imposibil sa nu gasesti pe unii care sa nu ceara sa stai cu ei. Mai mult ii incurci.
Ramona J spune:
Mie mi-a placut cel de bambus, dar n-a vrut sotul. Ala e mai ieftin, vreo $3/sq. ft.
Sa il instaleze cineva costa cam tot atit, deci nu e foarte scump (mai ales daca esti in CA si ai 1600 sq. ft. cu totul).
Eu as putea sa stau la Home Depot toata ziua sa-i innebunesc pe aia, tot n-as fi in stare sa bat un cui. Alexandru la sapte ani ai lui e mult mai indeminatic decit mine.
Ruxij, dar la Houston nu erau case mari? Ca eu am crezut ca asa-i in TX. Asa-i numai la Dallas? Ma rog, in Dallas mai aproape de centru sint niste case de 50-80 de ani care abia trec de 1000 sq. ft. Dar in general tendinta e spre case din astea mari.
Fetelor, ne-a placut tare mult la Story Time. Anuta nu prea le are cu engleza, dar nu mai puteam s-o iau de acolo cind a fost gata. Cind l-am avut pe Alexandru nu am fost, pe vremea aia inca lucram din pacate. Uite asa ma gindesc ca merita sa platesc cleaning lady si sa mergem la activitati din astea. Mi-a placut mie, dar mai ei!
Aseara am fost la scoala la orientation si in sfirsit am fost impresionata (pina acum ma gindeam ca scoala cealalta era mai faina). Au vorbit invatatoarele de la clasa a doua si pot spune ca nu am vazut niciodata teachers mai pasionati. Pe cuvint, m-au miscat pina la lacrimi. Ma asteptam la zimbete si glumite pe stil american, totul politicos etc. Dar m-au dat gata! De fapt dupa doua zile de scoala Alexandru nu intreaba de scoala veche, deci mi-am dat seama ca e de bine. La sfirsit am vorbit putin cu invatatoarea lui, am vazut ca era sincer entuziasmata de Alexandru, printre altele l-a laudat ca scrie "neat". Eu am ris in sinea mea, nu-mi imaginez cum or scrie ceilalti copii!