Mamici de iulie-august 2007 (89)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Lunamerci. asa fac si eu, cate putin fara sa fortzez. sper sa fie bine.

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Buna dimineata, acuma ne-am trezit si noi dupa ce azi noapte am aterizat pe la 5 la doctor la camera de garda cu bebe. Saracutul, el care e asa cuminte si nu plange decat daca il doare ceva, a avut de la 10 seara pana la 5 dimineata niste crize de plans de nu mai puteam, as fi facut orice, mi-as fi smuls inima si sa i-o dau lui sa nu il mai doara pe el! L-a durut rau de tot burtica, avea gaze si le scotea si pe gurita si pe fundulet, si a facut ieri toata ziua vreo 9 scaune abundente... Se vedea pe el ca il chinuie rau rau durerile si m-am speriat ca se si deshidrateaza, nu mai zic de efortul facut cu plansul.

Asa ca am zburat la Medlife la 5 dimineata, cand deja se punea problema ca poate fi o diaree infectioasa, Doamne Fereste! Din fericire nu e cazul, nu e nimic infectios, am primit tratament pentru "strangerea" burticii si preventiv pentru colici (desi eu stiam ca nu au colici asa micuti, dar se pare ca al meu are!?).

Experienta de azi noapte a fost extrem de dureroasa pentru mine, pe masuta ce plangea ma simteam neputincioasa.... se uita cu ochisorii in ochii mei fix si apoi incepea sa urle de durere, de parca ar fi asteptat de la mine protectie si ajutor, iar eu eram asa neputincioasa. Si mi-am dat seama ca asa voi suferi pentru orice va pati el rau de acum inainte, si ca nu mai exista niciun loc de intors pentru toata viata. Si chestia asta m-a cam speriat. Poate si din cauza hormonilor, m-a pufnit un plans de nu ma mai puteau opri nici sotul si nici mama... Simteam ca nu sunt o mama buna, ca nu am avut grija de el, ca sigur din cauza mea si a alimentatiei mele a patit ce a patit, etc. Noroc ca m-a scos sotul la o plimbare de jumatate de ora pe afara si m-am mai linistit, ca parca eram crizata.

Iar bebe cu tratamentul de la doctor parca e pe drumul cel bun. Tot il mai chinuie burtica, dar mult mai putin decat ieri, azi a plans numai vreo 2 reprize a cate 5 minute, apoi a fost vesel si cuminte in patut.

Editez mesajul ca sa spun ca BUNA DIMINEATA era scris pentru ca stateam cu mesajul neterminat pe ecran de la 11 dimineata! Nu pentru ca ne-am fi trezit la ora 16.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

pup toate mamicile si bebeii!!

In primul rand imi cer iertare ca nu reusesc sa mai intru sa mai scriu dar sper sa am intelegere din partea voastra ca am si eu un mic "terorist" ... cu colici, cu scremut la kk, cu plans cu tinut in brate etc... stiti voi...
Dar sunt topita dupa el...

Si al meu are un mic tremurat la barbita dar nu m-am ingrijorat, ochisoru a curs dar ne-am facut bine... Avem 1 luna si 3 sapt, si am luat in greutate fff bine avand in vedere ca am fost mici(2,350). Aveam acum o sapt 4,300 super tare!!! Mancam numai de la mami, si am reusit sa convingem si restul familiei ca nu mai are nevoie de atceva(ceai, apa)... Avem personalitate!!! A incercat tati sa ne dea apa si am refuzat categoric!!!

Eu am laptiiic... nu ma plang, dar cred ca am o problema: de aseara simt un san mai tare (desi bebe a supt din el), si la palpare in partea de sus parca simt un mic guguloi mai tare!!! Si ma cam doare putin.... stiti ce o fi? Am pus comprese cu apa rece, si am insistat cu bebe sa suga mai mult la el, si parca nu mai e chiar asa... dar tot il simt intarit si putin dureros... Ce stiti despre asta? Si nici nu stiu pe cine sa intreb!!!

ufff sper sa nu fie nimic grav...

in alta ordine de idei, felicitari tuturor celor ce au mai nascut....copilasi cuminti si mancaciosi... si fara coici...

votez si eu pt Strumfi!!!

greierash cu Andrei....

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Referitor la denumire, nu am apucat sa citesc propunerile toate, dar am inteles ca s-a propus STRUMFII. Avand in vedere ca Alexutzu nostru e poreclit din prima zi de viata "Bebe Strumf" pentru ca seamana cu unul, evident ca votam si noi pentru STRUMFI DE IULIE/AUGUST.

sapt. 39 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Salutare!
Am fost si eu la dr de familie ai m-a enervate foarte tare. A insistat sa ii dau fetei ceai si apa. Imi spunea ca se mai cunoaste icterul si ii trebuie ceai. Eu ii explic ca e de la hematom iar ea insista cu ceaiul sau cu fenobarbital. Nu am avut de lucru si i-am spus ca face des kk asa ca femeia a dedus ca nu e laptele bun. Oricum e convinsa ca nu ii ajunge laptele (am eu sanii prea mici) si a insistat ca nu o sa ia mai mult de 600 gr intr-o luna. Mie mi se pare ca mananca bine si ca a luat in greutate. Din pacate nu o pot cantari caci are ghipsul si am hotarat sa astept pana il dam jos. Tot dna dr a insistat sa imi cantaresc fata inainte si dupa supt ca sa stiu cat mananca. E un medic de moda veche. O sa incerc sa merg cat mai rar la ea si o sa chem. Un pediatru acasa.
Gata m-am descarcat.
Acum merg sa citesc din urma

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Simo felicitari pt kg cu plus la el si minus la tine. La multi ani pt
Matei!

Deni stiu ca nu e problema ca face des kk dar e enervant sa o tot schimb (mai ales noaptea sau imediat dupa baita).

Witchy imi pare rau ca va chinuie burtica. Pupici multi sa treaca repede.

Greierash
insista sa suga mai mult din acel san. Daca durerea persista vorbeste cu dr ginecolog.

Felelor nu stiu cum mancati voi sanatos ca mie imi sta gandu;l doar la dulciuri. Acum am mancat o portie mare de inghetata. Si am momente cand asi mancat fara oprire. Nici nu imi mai fac sperante ca voi da jos kg ramase. Noroc ca nu sunt multe.

Andruta mea nu vrea sa adoarma daca e singura, vrea doar la titi sau pe burtica la mami. Azi m-am chinuit sa o culc de la ora 13 si am reusit pe la 16.30. Cum plecam de langa ea se trezea. Acum sper sa doarma pana la baita.
Suge destul de des si mult. Uneori am impresia ca nu mai are ce sa manance dar o simt cum trage asa ca stau linistita. Imi e tare draga si toata ziua asi pupaci la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

hello,

La problema cu kk, noi suntem pe dos. Adica suntem cam constipate. Face cam la 3 zile. Prima data m-am speriat si i-am pus supozitor cu glicerina, dar dr. m-a certat. II dau Bonisan si pt colici si pt reglarea digestiei si mi-a zis sa incep sucul de fructe.
Sincer... imi pare cam devreme si imi e frica sa nu ii stric stomacelul. Asa ca mananc eu pere si prune, doar doar...

Dupa cafea, mor de pofta si beau fara cofeina. Are efect la cap (placebo cred).

Una peste alta sunt foarte fericita ca mamica de doua fetite, daca inainte sa nasc imi parea rau ca nu o sa am un baietel, acum imi pare foarte bine ca mai am o fetita, dulce, cuminte si frumoasa.
O sa ma chinui sa pun niste poze de la botez.

NMA, faza cu laptele care nu e bun, e cea mai mare tampenie.
Pt. ca la botez a mea a mancat din 1/2 in 1/2 de ora, si era numai cu manutele in gura, prietenele mi-au recomandat sa las alaptatul si sa ii dau copilului lapte praf.
Ei bine, am intrebat dr. la vaccin si mi-a zi ca as face o greseala, a luat 1,1 kg in ultima luna, adica foarte bine, arata bine, si sa ii dau "la cerere", dar daca cere prea des sa ii dau suzi.
Suzi, nu i-am dat pt ca nu prea plange.
Si Gabi a pastrat-o pana la 3 ani de ne disperase.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Am venit si noi de la cantarit. Sophie a luat 280 g intr-o saptamana, am ajuns acum la 4,33 kg.
La mine s-ar putea sa fie niste probleme pt ca lohiile mele la un moment dat au devenit brune si acum iar e sange curat. Mi-a zis asistenta ca s-ar putea sa fie o infectie si s-ar putea sa trebuiasca sa iau antibiotice....Toata sarcina n-am luat nimic oricat de rau mi-a fost si acum ma indop cu medicamente. Ma pun sa iau Panadol pt orice durere dar nu ma lasa sa iau supliment de fibra sau ma mananc fructe ..si uite asa nu depasesc pr cu hemoroizii. Azi sunt tare nervoasa pe irlandezi Si-mi zice asistenta sa urmaresc cand sangerez ca daca e dupa ce o alaptez pe Sophie e ok....pai ea e din ora in ora la mine la san in timpul zilei...oooof. Na ce sa fac?

nma sper sa depasiti problemele cat mai repede. Si eu as manca dulciuri chiar mai mult decat in sarcina asa ca poti sa vii la mine sa nu mananci singurica

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Monica stiu ca e o prostie. Din punctul meu de vedere numai prosti mi-a spus. Eu sunt pro alaptare. Nu am cumparat nici un biberon ca sa nu fiu tentata sa le folosesc. Am avut momente cand am vrut sa-i dau lapte praf. In spital, la Bucuresti a fost foarte agitata si a stat foarte mult cu sanul in gurita. Am ajuns la concluzia ca nu se mia satura caci sunt eu stresata si nu prea mai este lapte, dar am trecut peste. Nu sunt de acord nici cu suzeta dar am incercat sa ii dau. Andra e incapatanata si nu o accepta. cred ca e mai bine asa, desi nu prea imi mai lasa timp liber.
Mie mi se pare prea devreme sa incepi diversificarea de pe acum, dar fiecare face cum crede ca e mai bine. Eu cred ca o voi face dupa 5 luni caci dupa 6 probabil ma voi intoarce la serviciu.

Mergi la inceput

Timi tare asi veni eu dar e cam mare distanta.
Eu mananc cam un fruct pe zi si multe cereale. Nu stiu de ce tu nu ai voie.
Felicitari pt greutate. E foarte bine.

Mergi la inceput