Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Crisa , daca nu faci facultatea asta din placere , pt. ca esti atras de meserie nu prea poti sa o termini.
Mjoritatea accepta bani/cadouri pt. ca la inceput un rezident are 5 milioane 100 de mii in mana.
Bineinteles ca pe bolnavul din spital nu-l incalzeste cu nimic problema asta , dar nici rezidentul nu se prea incaleste noaptea cu nimic.
Prin urmare , atata timp cat lariil vor fi jenante i nu vor permite sa duca o viata ormala se vor primii , daca nu bani altceva.
Si inainte sa aud ca munca asta o faci din placere si stii ce te asteapta , sa va amintesc de un subiect de pe aici in care se dezbatea ce ai face daca nu ai avea destui bani sa-ti cresti copiii. Detule pers. au spus ca s-ar prostitua.
Ati vazut la stiri o comparatie intre salariile de la noi si cle din alte tari? Intre prturile d la noi si cele din alte tari?
Problema nu incepe de la doctori/asistente/portari samd.
Cred ca daca s-ar mari salariile nu ar mai lua doctorii , sau daca ar fi doctori care sa ceara nu ar mai da pacientii si ar face si plangere ot. ca are salar mare dom'doctor.

Roxanal , ai facut plangerea pana la urma?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

XIO, eu cand am terminat facultatea stii cu cat m-ar fi incadrat daca acceptam sa fiu profesoara? 2.100.000)lei vechi).Si ce, trebuia sa ma duc si sa pun biciul pe ei..sa-mi dea ''spaga '' pentru ca-i invat si cadouri.Iar daca vroiam intr-o fabrica de medicamente ceva aveam 4 sau 5 milioane la inceput.La fel ca un medic rezident, la inceput de drum.Care e diferenta dintre noi? Ca si eu am facut facultate si cel cu medicina de ce el trebuie sa ia spaga si eu nu?
Nu , nu , nu e un argument plauzibil cel cu salariul de inceput.
Punct.In fiecare meserie la inceput se castiga putin.Si nu toti luam spagi.
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO
Problema nu incepe de la doctori/asistente/portari samd.

Nu , e adevarat problema nu incepe de la doctori si asitente, problema incepe de la portari.La doctori se termina trecand si pe la asistente.
La institutul oncologic Bucuresti incepi sa dai de la prima poarta apoi la a doua, daca ai nesansa sa te perinzi pe-acolo mai multe zile dai si la liftiera ca sa te ia si sa nu urci 7 etaje pe scari sau 5 sau 6 depinde unde ''ai treaba''.Dupa care in prima zi de internare dai la un birou sa-ti faca internare mai repede ca daca nu ai sansa sa stai sa astepti de-ti sar ochii, apoi te trimite aia de la internari la una care da lenjerii si-ti spune ''da-i si ei ceva'' ca sa-ti dea lenjeria ca iar te-apuca noaptea, si dupa aia incepi, asistenta, medic, rezident infirmiera.
Tie ti se pare normal?Mie nu.
A..si am uitat am ajuns sa dau si la bucatarie ca sa ma lase sa ii duc mincarea in ''dormitor'' ca mama avea metastaze osoase si facuse fractura, nu era asa simplu sa se deplaseze.Apoi da spaga groasa noaptea sa se duca sa-i puna o plosca pentru ca ii facea niste perfuzii in timpul carora trebuia sa bea si apa si urina des.Nu pot decat sa multumesc bunului Dumnezeu ca am avut bani, ce faceam daca nu aveam?
Si asa in fiecare spital..la ortopedie cind a facut fractura tot asa dai la poarta sa te lase sa intri cu masina , dai la infirmiera, la asistenta sefa , la asistente , la infirmiere, la cel care facea cu ei exercitii.Te doare mintea .Nu am stat sa adun citi bani am dat in doi ani jumate dar cred ca-mi luam o masina.Sincer!!!
Singura chestie care m-a miscat asa cit de cit e ca in ultima faza cind si-au dat seama ca mama nu mai are nici o sansa rezidenta nu a mai acceptat bani.Doctorul curant daaaaaa avea un zimbet asa pe fata cind ii bagai banii in buzunar de-ti venea sa-i crapi capul.Era ca o banda.Zimbea strict doar cind ii bagai banul.
Asistenta in timp ce pune perfuziile povesteste cit de muklt munceste ea dar ce dit-ai vila isi ridica si ca s-a realizat si are tot ce-si doreste.Mi-a venit s-o scuip intre ochi.Si sa-i spun si sa-i reamitesc , ca are tot ce-si doreste pe spatele unor muribunzi.
Ti-e sila iti spun eu.
Si am uitat sa precizez ca sumele nu sint deloc micute.Si ''esti anuntat'' atunci cind esti nou ca vedeti ca la dr tre sa dai atat la asistenta atat.Eu chiar nu am tinut cont de aceste sume, pantru ca dau cat vreau.Desigur ca am dat ca nu vroiam ca mama mea sa fie batjocorita avand in vedere ca avea boala care o avea.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Crisa
Xio, cred ca se prefigureaza reluarea polemicii referitoare la saracii medici bogati... Sa inteleg ca mita e ca un drog: incepi s-o iei in rezidentiat (de nevoie cica), apoi devii dependent si nu mai poti face nici o miscare fara ea...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by akella

Crisa
Xio, cred ca se prefigureaza reluarea polemicii referitoare la saracii medici bogati... Sa inteleg ca mita e ca un drog: incepi s-o iei in rezidentiat (de nevoie cica), apoi devii dependent si nu mai poti face nici o miscare fara ea...

Pai ce ei muncesc ''de pomana''? Normal ca din rezidentiat.Dar sa stii ca asta unde eram eu cu mama hai sa zic asa ca si-o merita cit de cit, pentru ca doctoreasa mare nu facea mai nimic iar rezidenta asta alerga precum argintul viu(ce-i drept avea si de ce).Dar lasase pe biata fata toata munca.
Acuma sincera sa fiu sa spun as alerga si eu sute de km pentru 500.000 de la un pacient si erau vreo 20 pe zi...asta doar tarif de rezidenta.
Aia mari ...deja nici nu vreau sa ma gandesc.
Mare mizerie.
Crisa
Cert e ca le cresc standardele destul de repede.Adica prima data i-am dat o trusa de machiaj si un ruj(nu erau f ieftine), nu facuse nimic pentru mine inca , dar am zis sa ma introduc.Probabil ca a fost jignita ca a doua oara cind am vrut sa-i dau o punga de cafea sau asa ceva, a refuzat categoric .Dupa citeva ore i-am bagat mina in buzunar(sa vad daca e cusut:)))) si nu m-a mai refuzat!!!

Mergi la inceput

De curand am aflat cu tristete de "practica" unui neurochirurg celebru: refuza sa intre in operatie daca nu i se plateste cat cere; unul dintre pacientii care nu a fost operat pentru ca parintii nu au cotizat, are acum 10 ani, este orb - din cauza unei hidrocefalii cumplite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu ma mir ca aceasta problema nu se rezolva atata timp cat nu va puneti si in locul doctorilor/rezidentilor , samd. , atata timp cat dati bani dar va plangeti dupa (presupun ca nu te-a obligat nimeni sa-i faci cadou rujuri sau sa-i dai bani).

Pe fiecare il doar undeva de celalalt si uite asa problema asta se rezolva la Pastele Cailor.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Bag sama ca tu chiar nu intelegi ca exista cu adevarat cadre medicale care nu se uita la tine daca nu le dai ceva... Parca sunt niste automate: bagi banul/atentia si functioneaza; nu bagi nimic la inaintare, ramane imobil... Noi impartasim aici astfel de experiente, fara a generaliza la toata tagma medicala; evident exista si oameni, profesionisti adevarati prin spitale...
Lucrez de 15 ani: cum naiba reusesc inca sa ma descurc din salariul lunar, fara a primi decat cu chiu cu vai un buchet cu flori? (as putea sa cer spaga direct in euro, dar nu m-as mai putea privi in oglinda apoi...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Hop si eu ca am auzit ca se da spaga!

daca ajungi in spital daca nu dai spaga de la portar la medic nu te baga nimeni in seama, mori cu zile cum se spune, asa ca aceasta religie e bine impamantenita si nu pare sa se schimbe ceva!

se intampla sa NU accepte medicul spaga doar daca esti pila cuiva sus pus!

si ca exemplu trait pe pielea mea!
1. copilul enterocolita temp 40-41 la 9 luni fug cu el in brate la urgenta {asta dupa ce m-am chinuit pana la 4 dimineta sa i scad teperatura si nu reuseam mai mult de un grad un grad si jumatate)ajung acolo si medicul care era vizibil iritat ca l-am deranja t din somn vine si imi spune sa are rosu in gat si de asta are temperatura asa mare, eu revoltata ca a mai avut rosu in gat dar nicio data peste 39, si ca siugur e altceva, ma trimite acasa dupa 2 imachetari si 1/2 algocamin supozitor.

a doua zi sun nasul copilului pe vremea aceea prefectul judetului...sa nu iti spun ca de la portar la director am fost asteptati si sa vezi atunci atentie si tratament!

spaga nu a mai fost acceptata si am primit si rezerva!

2. la 7 luni cand s-apus problema unui tomograf scenariul e acelasi!

Asa ca.... orice incercare de a le justifica acest comportament are sanse mare sa esueze!

PS. Pastele Cailor chiar exista, inseamna ca mai avem o sansa!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anca_vlad

PS. Pastele Cailor chiar exista, inseamna ca mai avem o sansa!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Ar mai fi si alte termene: "Sfantul Asteapta", "Calendele grecesti", "Cand o face plopu' pere si rachita micsunele"...

Mergi la inceput