Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!
Raspunsuri - Pagina 23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
Ca si cum mi-as cumpara o racheta...desi nu intentionez sa plec in spatiu.!Doar asa...sa ma invidiati voi ca am racheta!Cam asta fac doctorii cand apar la t.v.sa se laude cu noile achizitii...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Nu , nu , Chris.
Isicumpara racheta aia , si unul sau mai multi merg la curs de pregatire. Pan atunci ea sta acoperita , cand este cineva care stie sa o foloseasca asa cum trebuie e scoasa de sub husa.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/akella/akella.jpg)
akella spune:
XIO, din nefericire spitalele sunt pline de "rachete" acoperite cu prelate, de ani de zile... Pacat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
akella multa sanatate piticei!
Sunteti niste luptatoare.
Sa auzim de bine!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
...si intre timp altii zboara pe luna,descopera stele noi...Dar noi tot aici suntem,visand la ozn-uri!...Avem si noi calitati:Suntem statornici(nu-i asa?)
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
![](images/user_woman.png)
gudinde spune:
XIO,
Eu am inteles ce spui tu dar sa stii ca acele drepturi pe vcare eu le-am mentionat trebuiesc respectate (asa zice legea) inclusiv in centrele universitare.
Conform legii trebuie sa-mi dau acordul sa participe la consultatie si altcineva inafara de medicul meu curant. Si la altcineva intra nu numai studenti si rezidenti, ci orice alta persoana.
In ceea ce priveste faprul ca studentii sunt acolo sa invete si ii intereseaza peroana x strict ca pacient ... imi place sa cred ca marea majoritate a studentilor sunt asa. Chiar vreau sincer sa cred asta. Din pacate eu personal au auzit astfel de persoane care cand ieseau pe hol incepeau sa barfeasca ca la usa cortului tot ce nu i-a dat Dumnezeu femeii respective. Si am auzit niste "comentarii" despre vergeturile si ptoza mamara a unor proaspete mamici ... care numai comentarii medicale nu erau.
Dar repet pe mine ma deranjeaza profund ca nu se cere acordul pacientului. Eu una inteleg ca trebuie si studentii sa invete dar vreau sa mi se ceara acordul. Este dreptul meu legal. Nu cer nimic in plus fata de ce-mi acorda legea.
Si pt ca au tot fost exemple negative de care ne-am oripilat cu totii ... as vrea sa dau si un exemplu pozitiv: prof. dr. Ioan Lascar: un mare chirurg si un mare OM. Si ca zicea cineva de juramantul lui Hipocrat. El il are tiparit pe peretele din dreapta biroului dansului.
roxanal spune:
sa va spun cum a fost cand am nascut-o pe Teo, la Polizu, si am mers s-o vad la ora 9 seara(nascusem normal la ora 18.20)..si cand m-am dus acolo, la terapie intensiva, m-au usuit, ca abia am nascut, ce-mi tb copil? sa vin maine dimineata..io, nu, vreau acum...ele nu, mergeti in salon si reveniti dimineata..io, vreau sa-i dau sa suga, ele..cum sa-i dati sa suga, abia ce-ati nascut..io..VREAU sa-i dau sa suga...ele nu, eu : chemati sefa de sectie..ele : e D-na Stoicescu, io : chemati-o..ele : nu putem s-o deranjam..io : deranjati-o..si tot asa pana s-a dus cineva si de gura mea mi-a dat voie s-o vad..bun, intru acolo, iau pitica..vreau sa-i dau sa suga..nu aveam pe ce sa ma asez, merg langa si iau un scaun..intra o asistenta si imi reproseaza ca am luat scaunul;, ca acolo era locul lui..ma uit ca la urs si ii explic ceea ce era evident si anume ca doar nu-i dadeam sa suga in picioare doar ptr ca nu s-a gandit nimeni sa puna acolo un scaun...i-am dat sa suga..am vb cu ea si dupa 30 minute am plecat..dimineata, cand sa mi-o aduca..nu..dupa vizita D-nei Stoicescu..care vine pe la 10.30 parca si imi spune ca nu mi-o aduce ca tb s-o bage pe antibiotic ca a vomat sange...la care eu oripilata am intrebat daca i s-au facut si alte analize..ne certam putin...ca eu nu sunt de acord..si cadem de acord s-o alaptez din ora in ora..copilul na avut nimic, numai ca inghitise ceva sange de la mine, cand a iesit si de acolo vomase ..iar a II-a zi..cand i-am spus dr ca vreau sa plec, abia a asteptat sa plec, ca tot n-am percutat cu nimic(adica nu i-am dat NIMIC) si am mai avut si indrazneala sa ma
cu ea...asa ca experienta mea cu Dr. Stoiceiscu nu e prea buna..si mi-am amintit, cand a intrat in salon, prima oara a intrebat..dupa ce i-am spsu ca am alaptat-o eu seara..a zis..aaa..tu esti aia cu scandalul
aidaciolac spune:
Aparate in husa? Hm!
Avem si noi unul la Timisoara care in 2000 era ultimul racnet , dar nu aveau spatiu sa il instaleze. Si ce credeti? In 2 ani de zile au construit si spatiu , dar aparatul inca nu e montat.
De ce oare?
Si fetita mea facea anul trecut radioterapie la o vechitura de 30 de ani care se strica la 3 saptamani si mai asteptai 5 zile pretioase sa il repare.
Si cand ii schimbau pozitia trosnea din toti rarunchii , de credeai ca acum cade pe pisica mea. Si ca sa ii mai treaca frica , carcoteam cu Emma care atunci avea 3 ani si jumatate , si spuneam ca nu au reusit sa ii bage supozitorul ... si asa mai uita si ea de frica.
(Cum e sa vezi ceva masiv care se invarteste in jurul tau , tu culcata si legata pe o masa la inaltime?) - ca sa va imaginati peisajul.
Si de ce nu au montat aparatul?
Ro..ma..ni..a!
O zi buna si sanatate la maxim!
nov2006
aidaciolac spune:
Si mai inca ceva?
Un cadru medical m-a intrebat cat ma costa sa fac PET in Ungaria.
Dupa ce i-am zis pretu' mi-a dat bomba ca aduce aparat in Cluj sau Oradea (nu stiu sigur , atat am fost de interesata) si sa ma duc sa fac acolo.
Intrebarea mea a fost daca aduc si medici de afara care sa interpreteze.
Raspunsul: a nuuuuu , ne aduc daca ne facem noi echipa...
Fara sa vreau sa supar persoana in cauza pe care de altfel o respect , i-am raspuns ca eu m-am saturat sa fac un amarat de RMN si sa nu primesc rezultat clar ...
Pai echipa asta nu trebuie sa se faca cu specializare acolo la aia care stiu despre ce e vorba si cu ce se mananca?
Eu nu inteleg de ce neamul asta al nostru se crede atat de destept incat nu necesita specializari unde trebuie!!
nov2006
HelleneC spune:
Roxana, am citit de cand ai postat subiectul si tot citesc! M-am ingrozit prin ce ai trecut cand se putea muuuult mai simplu! Scuzele ca nu au timp sunt... pentru noi fraierii de rand! Pe scurt iti povestesc cum a fost cand mi-am operat baiatul la un an la Iasi, la prof. Aprodu, un om super ocupat si vesnic pe fuga (asa l-am simtit)! L-a consultat, si in cele 5 minute mi-a zis cum va decurge operatia, cat va dura, ce ii va face (la nivelul meu... m-a intrebat ce studii am ca sa stie in ce termeni imi vorbeste). Nu a asteptat nimic, nu ma cunostea, am mers la el desi nu sunt din Iasi (doar pentru ca am auzit ca e foarte bun)... A venit anestezistul... consultat bebe din cap pana in picioare, m-a intrebat din nou de studii, varsta mea si a sotului, si a inceput un dialog atat de firesc, uman... despre bolile copilului, tratamente luate, vaccin, eventuale probleme, care a fost ultima masa si la ce ora... In 10 minute a fost totul pe intelesul meu, apoi am semnat acordul pentru anestezie! Mi-a raspuns la intrebari, nu mi-a dat peste nas, nu a facut figuri (Munteanu il cheama). Apoi l-am urmarit cu alte mame, la fel, le-a explicat ca e responsabil pentru ce va face acolo in sala si de asta insista sa intelegem ce e cu anestezia, dar sa nu ne speriem! Au liat copiii mici prima data, sa nu planga de foame!
Dupa operatie eram varza, pentru ca asa suntem noi parintii cand ii vedem pe puii nostri cu tuburi, oxigen, perfuzii... A venit din nou sa vada toti copiii (nu ii dadusem NIMIC), o mama plangea cand i-a multumit, eu plangeam de mila puiului, m-a luat la el in cabinet, a inceput sa vorbeasca cu mine, sa ma intrebe de meseria mea, ce fac, cu ce copii lucrez... oricum, mi-a distras atentia. Intre timp mi-am dat seama ca trebuia sa plece, m-a intrebat daca m-am linistit, si... gata! Am iesit alt om, mai ales ca mi-a spus ce urmari sunt, cum sa reactionez!
Conditiile acolo, in 2003, mi s-au parut groaznice, insa modul in care s-au comportat a fost nemaipomenit, asta a compensat lipsa mea de confort!
A doua zi a venit Aprodu, l-a vazut pe bebe, a zis asistentei sa faca biletul, ne-a urat sanatate si sa ne revedem in alte conditii... Nu il stiam, nu ma stia, de la unii aflasem ca mersesera inainte de operatie la el sa ii dea ceva, eu nu am mers, a fost ok. O singura asistenta a facut figuri cand plangea bebe noaptea, si a strigat sa ii vorbesc sa taca, am intrebat-o daca are copii, a zis ca nu ii trebuie... no comment! In rest, infirmiere care veneau sa rada cu bebe ca sa pot merge la baie sau sa iau ceva de la chiosc, stiau ca sunt singura si mi-au cumparat cartela de telefon, fara spaga, fara atentii. Nu stiu cum e in restul spitalului, dar acolo am simtit ca sunt tratata omeneste (asa ar trebui sa fie peste tot), de oameni foarte ocupati, care nu mi-au vorbit printre usi, nu m-au repezit!
Intr-adevar, dupa operatie copilul meu s-a schimbat, de la anestezie (am fost avertizata, dar altfel nu aveam cum sa fac)! Mi-a fost foarte greu, luni de zile se trezea plangand noaptea il tineam cu orele in brate, era mai nervos... Si tu ai nevoie nervi tari, rabdare si forta sa treaca ceva vreme, sa isi reintre in normal!
Sanatate maxima va doresc!
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia - un pui mic care are nevoie de ajutor
Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2982d59ca18ccf32422fed" target="_blank">Poveste fara sfarsit!