Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Madalina, s-a intamplat acum 2 ani. Si da, e o nebuloasa si pentru mine motivul pentru care nu utilizeaza aceste aparate, daca tot zici ca le au... Poate ca n-au instructiunile de folosire traduse, mai stii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Akella, off topic - mama mea a lucrat 31 de ani la Polizu la sectia de nou nascuti ... o cunoastem pe dna.dr.Stoicescu !!
Cit despre aparate ... pai nu e singular cazul de unitate medicala care achizitioneaza un aparat necesar, scump si strain pe care apoi nu il foloseste din varii motive cum ar fi ca nu exista nimeni care sa stie a-l manevra, costul ridicat al pieselor de schimb (asa ca mai bine il tinem in tzipla, doamne-fere se strica !)... si alte variatiuni pe aceeasi tema !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alice2004

Akella, off topic - mama mea a lucrat 31 de ani la Polizu la sectia de nou nascuti ... o cunoastem pe dna.dr.Stoicescu !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Oops... I did it again! Nu vreau s-o anatemizez (exista cuvantul asta sau ma apuc de un dictionar?) pe doctorita sus-mentionata, nu spun ca nu stie meserie, ci doar ca se comporta mizerabil cu mamele micilor ei pacienti. Iti zambeste si-ti vorbeste frumos doar daca virgula cotizezi serios in euro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

In unele spitale nu se folosesc noile aparate pt ca acestea trebuiesc puse la dispozitia mamicilor asigurate,in mod gratuit!Ceea ce inseamna mai putine vizite la cabinetele particulare ale doctorilor!Si la noi la Odobescu(maternitate)exista un eco(3d\ad)...Sa nu ma intrebati de cate ori am fost acolo!Niciodata!...Monitorizarea sarcinii(cand esti internata in spital),se face cu un amarat de eco 2d...ai carui senzori sunt lipiti cu leucoplast...Pentru ce se fac astfel de achizitii(scumpe),din banii nostrii ...pentru oricine(in afara de noi?!?)Chiar am vazut, acum o luna si ceva, un reportaj la t.v...Directorul unei maternitati din Timisoara spunea ca nu stie de ce mamicile prefera sa nasca dincolo(in Ungaria)...Ca doar maternitatile din Timisoara sunt printre cele mai bune din lume(ca si echipament,ca si pregatire a cadrelor medicale...curatenie...le-avem pe toate)...Da...spre deosebire de ei maternitatile noaste au si zoo!Primele amimalute pe care le-a vazut fetita mea ...au fost un soricel si niste gongi mari!Ori,poate erau desene animate si...nu m-am prins!!!!!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Slabutza experienta fetitei tale... Cum, n-a vazut igrasia, specia aceea de ciupercute de perete aproape inteligente? In unele spitale poate veni sa filmeze Discovery, ca exista specii noi, mutante, de mucegai, paienjeni, gandaci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

fetelor, sinteti de coma, nu alta !!
Si Akella, you didn't do it (at least not yet!!!).. nu am pus in discutie cit de bine isi face doamna doctor meseria, ci acel dram de omenie, decenta si bun simt de care vorbeam anterior si care diferentiaza medicii-oameni de rest.

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Akella...toate celelalte specii descrise de tine ,erau prin preajma...Am crezut ca se subintelege...Ce sa mai zic de bietele mamici care erau nevoite sa manance acolo!...Eu am fost pe punctul de a ma certa cu femeile care imparteau mancarea pt ca era o mamica din afara judetului(la care familia ajungea rar)si as fi vrut sa-i cedez ei portia mea de mancare...Cum nu prea stateam in salon,i-am spus colegei de salon sa le transmita sa lase portia mea pe dulapior(urmand sa i-o dau ei)...N-au vrut sa -mi lase portia pe motiv ca..."sigur o arunc cand vin"...Pai...ce le interesa pe ele ce fac eu,cu portia mea?De ce trebuia sa le dau explicatii?De ce se gatea in bucataria spitalului doar ceea ce le era interzis proaspetelor mamici?Adica(fasole,varza,conopida...)

Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra

Mergi la inceput

O data era "sa ma bat" cu ele pt un polonez!Ca asta-i tot ce am mancat de acolo!Primisem dezlegare de la doctor...familia nu ajunsese inca si mi se lasase pe polonezul ala!N-au vrut sa mi-l dea...desi le spusesem ca am voie...Si atunci...de suparare m-am dus si mi-am luat o pizza!Pai...ce era sa fac?Sa iau repede polonezul si sa fug cu el?Doar era al meu...Si nu-mi spune ca s-au gandit la binele meu!Ca la binele meu...trebuia sa se gandeasca doctorul!

Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Chris , probabil nu se foloseste eco ala 3D(eu nu am auzit de el ) pt. ca nu exista doctori atestati sa interpreteze rezultatele.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Tot aud scuze de genul: "nu pot sa ma plang, este medic bun, dar ca om ...". sau "m-a operat bine, jos palaria, dar ...".
Dar in indatoririle de medic nu intra si respectul pt. pacient, grija de a veghea la bunele servicii medicale din spital/policlinica, preocuparea pt. serviciile medicale in general ?
Doar pe buna dreptate se spune ca nu exista boli, ci bolnavi.

Sau faptul ca a operat bine, scuza orice altceva ?
Sau exclude un comportament omenos ?

Ia uitati Juramantul lui Hipocrat.
"Odata admis printre membrii profesiunii de medic:

Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!"

In ce masura acest juramant este respectat de cei care-l depun ?

Maria

Mergi la inceput