Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Vizita medicala consta in "controlul" facut de profesor.
El trebuie sa stie toate cazurile din sectie, probabil era vorba despre vizita aceea.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by XIO

Vizita medicala consta in "controlul" facut de profesor.
El trebuie sa stie toate cazurile din sectie, probabil era vorba despre vizita aceea.

XIO,

Am si eu o intrebare. Poate tu reusesti sa imi dai un raspuns sa inteleg si eu.
Daca eu sunt internata de ce trebuie neaparat sa ma consulte profesorul insotit de tot alaiul? As adauga inclusiv daca este vorba de un consult ginecologic.

Conform legii intimitatea pacientului trebuie respectata si trebuie sa-mi dau acordul ca cineva sa fie prezent atunci cand mi se face consultul.

Nu pot sa uit cand una din fete a nascut si dr a intrat cu n studenti evident fara sa-i ceara nimeni consimtamantul. Dar nu asta-i socant. Nastere grea, expulzie si mai grea, mama deosebit de obosita, copil mare si la un moment dat dr zice ca daca nu incearca sa impinga tare oricat de greu iar fi va trebui sa foloseasca forcepsul ca bb trebuie sa iasa. Moment extrem de tensionat si traumatizant pt mama ca sa nu mai vorbesc de riscurile pt bb. Dar o studenta incepe sa bata in palme extaziata de parca era la spectacol si sa-i zica dr-ului ca da, da neaparat sa foloseasca forcepsul ca ea isi face nustiu ce lucrare despre asta si abea astepta sa vada mai vada odata manevra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pt ca era clinica universitara , si in aceste clinici studentii trebuie sa vada , sa invete.
Pacientul de obicei e stresat ca uite cata lume se uita la mine , dar pe studentii aia nu ii intereseaza decat omul ca pacient , nu te mai uiti ce sani mari sau mici are si nu analizezi persoana , esti focusat doar pe boala.
In legatura cu acel consult , proful e cel care e tras la raspundere in caz ce sa intapla ceva cu sectie , de aceea el poate sa s mai uite la anumite cazuri in caz ca doctorul discuta cu el despre acestea , sau daca i se pare lui ceva ciudat din foaie.

Studenta aia cred ca era de o inumanitate crasa, asa ceva nu se face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
De exemplu daca la urgente vine o femeie cu probleme de la torace in jos i se face si un tuseu.

Indiferent ce probleme are?
quote:
Profesorul este cel care raspunde de clinica , de aceea el consulta, revizuieste fise , samd.

Dar profesorul nu face toata munca, nu? Pentru asta are personal calificat la indemana sa faca parte din munca in functie de calificare. Ca nu merge profesorul sa ia temperatura la pacienti si sa le ia tensiunea, se bazeaza pe ce a documentat asistenta, nu? La fel daca era vorba de o doctorita calificata sa examineze gatul copilului nu mai era nevoie sa chinuie copilul cu asta. Iar comentariul ca o externeaza daca nu il lasa sa examineze copilul este execrabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Discutam cu o mamica de prematur, care a nascut la 26 de saptamani in Statele Unite. Nu numai ca medicii au incurajat-o sa-si atinga copilul, sa petreaca cat mai mult timp cu el - la Terapie Intensiva! -, dar i-au si spus ca lacrimile sunt normale, ca n-ai fi mama daca nu ti-ai face probleme pentru copil si daca n-ai plange...
Cand am nascut-o pe Daria, la Polizu, dupa multe rugaminti si umilinte ma lasau sa stau 5 minute pe zi langa incubator, cu conditia sa nu ating nimic; bantuiam pe holul din fata sectiei de Terapie Intensiva, imi frangeam mainile si lacrimile imi curgeau in nestire... Stiti ce mi-a zis sefa de sectie? "Ce copil? Tu n-ai copil, ai un avorton care o sa crape intr-o zi, doua! Du-te acasa si fa altul!"
Am spus de multe ori povestea asta, ca sa faceti comparatie intre profesionalismul medicilor de aici si de aiurea...
Si nu, nu exista scuze pentru lipsa de profesionalism din Romania... E adevarat ca nu toti medicii romani se comporta nemerniceste (exista cuvantul asta?), insa nu stiu cate maini si picioare ar trebui sa am ca sa-i numar pe cei care nu au jurat stramb in fata lui Hipocrat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by akella
Cand am nascut-o pe Daria, la Polizu, dupa multe rugaminti si umilinte ma lasau sa stau 5 minute pe zi langa incubator, cu conditia sa nu ating nimic; bantuiam pe holul din fata sectiei de Terapie Intensiva, imi frangeam mainile si lacrimile imi curgeau in nestire... Stiti ce mi-a zis sefa de sectie? "Ce copil? Tu n-ai copil, ai un avorton care o sa crape intr-o zi, doua! Du-te acasa si fa altul!"

incredibil....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by speed

quote:

incredibil....

inuman

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

quote:
Am spus de multe ori povestea asta, ca sa faceti comparatie intre profesionalismul medicilor de aici si de aiurea...
Si nu, nu exista scuze pentru lipsa de profesionalism din Romania... E adevarat ca nu toti medicii romani se comporta nemerniceste (exista cuvantul asta?), insa nu stiu cate maini si picioare ar trebui sa am ca sa-i numar pe cei care nu au jurat stramb in fata lui Hipocrat...

, Akella !!
Eu i-as spune cea mai crasa lispa de bun simt, de decenta si de compasiune vizavi de o situatie critica si de disperarea unei mamici !! Si da, nu exista scuze pentru aceasta lipsa, de genul salariilor mici, a lipsei ustensilelor, a saracei dotari a sistemului sanitar, etc ! Adevarat, nu toti se comporta asa, din fericire mai exista si cazuri de medici-asistenti OAMENI ... dar numarul lor modest ma face sa ma simt tare trista !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Da, fetelor, povesti adevarate, tales from the crypt... Ce conta ca eram lauza, deci cu nervii varza din cauza hormonilor tropaitori... Ei si ce daca ma aruncam de pe acoperisul spitalului, mare branza! Ba chiar era o oportunitate de a aparea in direct la stiri, sa-si etaleze "profesionalismul" si bijuteriile de aur...
Las' ca mai creste oleak fii-mea si merg la dr. Stoicescu sa vada si ea cum arata un avorton mort de cativa ani... S-o vad cum se minuneaza ca respectivul "avorton" se misca, vorbeste si miroase a... Pret a porter (asta-i parfumul preferat al piticei, no comment)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

quote:

Atunci m-a luminat, spunandu-mi ca ei n-au avut aparate din acelea pe care le vedem prin filme, care sa masoare glicemia instant, ci o masoara doar la analiza sangelui...

cand se intampla asta? acum 3 ani, circa? ei bine, spitalul ARE aparate de masurat glicemia instant. unde le are si de ce nu le foloseste, asta e alta treaba...

Mergi la inceput