Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Sunt oripilata! Chiar asa? Adica sa nu iti zica nimeni ce se intampla cu copilul tau (si bebelus!) si sa te mai si repeada pentru ca indraznesti sa intrebi!
Si eu care credeam ca doar in China mai vezi asa ceva.... ca am si eu niste experiente...
Oricum, sanatate micutei si numai bine, si sa dea Domnul sa nu mai aveti parte de astfel de experiente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Roxanal , esti indignata pt. ca nu esti prin spitale.
Nu te lasa nimeni in sala de operatie , indiferent daca doctorul ia banii pe care tu de bunavoie ii dai , deci esti si tu vinovata de toata povestea asta cu "mita" care nu e de fapt mita , indiferent ca se scarpina in fund sau dupa ureche tu , ca vizitator in spital nu ai voie se intri in sala!!!!
Nu stiu de ce e atat de greu de inteles ca nu e biroul doctorului sau sala de mese , este o sala de operatie in care se intra numai costumat , numai personalul medical.
Ia stai putin si gandeste-te cum ar arata daca toata lumea care ar avea chef ar intra in sala , ca doar costume , masti , basti si saboti se pot cumpara.
Ti se pare normal?

Inca un lucru pe care nu il inteleg este explicatia doctorului . Adica , de acord ca trebuie sa-ti spuna ca face anastezia cutare , il intubeaza sau ii injecteaza intravenos , ca dupa ii va fi rau , il va durea capul sau mai stiu eu ce , ca pansamentul il schimba ei si alte detalii , dar sa-ti spuna " da , vom face o incizie Phanenstiel , dupa care vom monta izolarea , incepem decolarea fasciei de pe muschi , samd".La hernie tot ce era de explicat era ca face o gaurica , goleste sacul in care sta hernia si coase Erai mai lamurita asa ? Nu prea cred , ca pana sa intru intr-o astfel de operatie degeaba am citit ce se face ca nu intelegeam
Daca te-a tinut in ceata greseala ei , trebuia sa-ti explice ca totul a decurs bine , ca operatia e atata , ca s-a facut cu anestezia cutare , mai ales daca sttea cu asistenta de vorba.
La noi la spital doctorul iese din operatie ca sa intre in alta sau sa faca diverse examinari , nu prea are timp decat de vorbit mai pe scurt , nici "totul a decurs bine , la revedere" , dar nici o explicatie lunga de 2 ore.
Insa diferenta dintre anestezista si doctorita este ca anstezista are in fiecare sala de operatie asistenta ei care monitorizeaza tot , in schimb doar doctorul opereaza, de asta se mai plimba dupa operatie si merge la pacient.

In legatura cu agitatia micutei , nu ai ce ajutor specializat sa primesti , eu sunt la adulti , acolo primesc sedativul dupa operatie ca sa nu simta durere si raman cu apartinatorii.
La copii mici nu stiu cum e , insa asistenta nu putea sa faca decat ce faceai tu , sa o tina in brate , si tu faceai mai bine chestia asta decat ea

Pe bodyguardul ala il poti reclama , daca ti s-a vorit urat la fel , dar pt. ca nu ai intrat in sala cu micuta , nu a venit asistenta sa o tina in brate , nu a stat doctorita mai mult nu ai ce face.
Eventual sa-i spui sefului sectiei sau directorului ca doctorita nu ti-a explicat destul de frumos/bine.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by roxanal

Doamneeeeeee Ana..tu descrii un documentar discovery ?? ca mie asa mi se pare...

tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474

Roxama, crede-ma ca este foarte adevarat si trait pe pielea mea tot ce-am scris; am omis sa spun ca dupa ce l-au adus pe Tudor, vazindu-l in perfuzie cum se zbate mie mi -sa facut rau si am lesinat; imediat a mai venit o infirmiera, una statea linga copil si alta linga mine, acordindu-mi primul ajutor si toate necesare; din pacate am multe experiente cu spitale/medici si din Romania si aici...nu vreau sa mai spun concluziile si alte experiente in paralel ca-mi sare lumea in cap si deviez subiectul in comparatii Romania/afara.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Ana Stroe , degeaba povestesti de prin spitalele de dincolo.
Incepand cu salonul si tot , tine strict de posibilitatile materiale ale tarii respective.
Chiar crezi ca doctorilor , studentilor si tutror le convine sa stea in conditiile din spital?
Iti spun ca nu .
Si eu as vrea sa am senzori la chiuveta cand ma spal , sa avem halate de unica folosita in operatie , usi cu senzori ca sa nu ma chinui sa nu ma desterilizez , saloane decente unde sa nu stea pacientii inghesuiti,mancare buna , nu o lingura de margarina sau banza aruncata intr-o farfurie si un cremwursti palid.
Vestiar ca dincolo unde sa ma dezbrac , pat in care sa stau , sala de asteptare pt. vizitatori , samd.
Dar pana o sa se gaseasca bani pt. toate astea si nu pt. garderoba demnitarilor mai este destul.

Referitor la asistente si infirmiere , asa e normal , sa stea pe langa pacienti , dar cum in Romania este o asistenta la 5 saloane de 10 paturi iti dai seama ca e cam greu.
Si atunci nu-i tai capul asistentei , iti bagi picioarele in el de sistem sanitar , ca altceva nu poti face.

Cand sunt bani sunt si conditii , la noi din pacate nu exista asa ceva.
Chiar i-a povestit un pacient prietenului meu ca a fost operat la Szeget , la nu stiu ce clinica mare . Ei bine omul a dat si acolo bani si s-au luat la fel ca aici , diferenta a fost ca infirmiera ii schimba asternutul de 4 ori pe zi , ca transpira omul de cald , ca dupa el fiind imobilizat la pat dupa fiecare intrebuintare a plostii infirmiera ii dezinfecta organul genital si il spala , samd, lucruri pe care nu le vezi la noi.

la noi nu sunt bani , si nu doar in sistemul sanitar ci in general , din pacate.
Stii cat castiga un rezident in anul 1 ? % milioane 100 in mana. Atat.Eu ca student in practica nu castig nimic.Din iulie stau la spital , fac fise , pansez , intru in operatii , stau si pana la 6 seara de dimineata si nu primesc nimic.
Nu ma plang , pt. ca am ocazia sa fac toate aceste lucruri care imi plac , nu iau bani de la pacienti pt. ca nu e normal , dar in alte tari practica se plateste.
Eu nici macar nu am pretentia asta , dupa cum am spus , sunt recunoscatoare ca pot sa fac ce fac acum ,dar daca e sa facem comparatii , diferenta dintre ce se intampla in tara si ce se intampla in alte tari e de la cer la pamant.

In legatura cu cat de tampit doctor voi fi eu si mila pt. viitorii pacienti , eu iti spun sa nu-ti faci griji pt. asta . Din simplul motiv ca nu ai habar de cum ma port eu cu pacientii si de ce am scris aici toate lucrurile care te-au indignat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Roxanal , esti indignata pt. ca nu esti prin spitale.
Nu te lasa nimeni in sala de operatie , indiferent daca doctorul ia banii pe care tu de bunavoie ii dai , deci esti si tu vinovata de toata povestea asta cu "mita" care nu e de fapt mita , indiferent ca se scarpina in fund sau dupa ureche tu , ca vizitator in spital nu ai voie se intri in sala!!!!

Inca odata, ca vad ca n-ai inteles deloc, XIO, n-am vrut sa intru in sa la de operatie, desi daca nu cumva dr au in /pe ei o pancarda pe care scrie : virusi dispareti, am sosit si sunt DOCTOR!!!! nu vad de ce nu alt om nu poate face acelasi lucru cu el..adica sa se imbace, sterilizeze corespunzator..si ti-am spus clar cum se plimbau asistentele si chiar dr din si in sasla, fara nimic suplimentar...

Nu stiu de ce e atat de greu de inteles ca nu e biroul doctorului sau sala de mese , este o sala de operatie in care se intra numai costumat , numai personalul medical.
Ia stai putin si gandeste-te cum ar arata daca toata lumea care ar avea chef ar intra in sala , ca doar costume , masti , basti si saboti se pot cumpara.
Ti se pare normal?

cred ca deja exagerezi, si sincer, ma mira atitudinea ta, te credeam cu o coloana vertebrala mai buna..stiu ca mi-ai placut majoritatea postarilor tale..si apropo de sala de mese..nu exista una, sac...ca probail ce sa asteptam si sa mancam..si nu ne intre nimeni daca dorim sa mancam..nici macar odata, in atatea ore nu s-a deschis usa salonului sa ne intrebe cineva daca avem sau nu masa..eu stiu ca se asigura, macar ptr copil daca nu ptr adult..si stiu sigur ca la apartinatorii care platesc insotirea tb sa li se asigure masa..doar platesc, nu?

Inca un lucru pe care nu il inteleg este explicatia doctorului . Adica , de acord ca trebuie sa-ti spuna ca face anastezia cutare , il intubeaza sau ii injecteaza intravenos , ca dupa ii va fi rau , il va durea capul sau mai stiu eu ce , ca pansamentul il schimba ei si alte detalii , dar sa-ti spuna " da , vom face o incizie Phanenstiel , dupa care vom monta izolarea , incepem decolarea fasciei de pe muschi , samd".La hernie tot ce era de explicat era ca face o gaurica , goleste sacul in care sta hernia si coase Erai mai lamurita asa ? Nu prea cred , ca pana sa intru intr-o astfel de operatie degeaba am citit ce se face ca nu intelegeam

pai vezi, mie nici macar atata lucru nu mi-a explicat ci doar NIMIC..cand am aspus nimic, inseamna nimic...n-am infrumusetat explicatia...n-a zis nimeni sa-mi explice in termeni medicali, desi am citit destule si unele le mai inteleg..ci asa..ca ptr prosti, cum ai descris si tu..era greu? tie cat ti-a luat sa scrii?

Daca te-a tinut in ceata greseala ei , trebuia sa-ti explice ca totul a decurs bine , ca operatia e atata , ca s-a facut cu anestezia cutare , mai ales daca sttea cu asistenta de vorba.
La noi la spital doctorul iese din operatie ca sa intre in alta sau sa faca diverse examinari , nu prea are timp decat de vorbit mai pe scurt , nici "totul a decurs bine , la revedere" , dar nici o explicatie lunga de 2 ore.

daca citeai ce-am scris mai sus vedeai ca nici pomeneala de ceea ce scrii tu aici

Insa diferenta dintre anestezista si doctorita este ca anstezista are in fiecare sala de operatie asistenta ei care monitorizeaza tot , in schimb doar doctorul opereaza, de asta se mai plimba dupa operatie si merge la pacient.

putea sa se plimbe si pana la mine, ne desparteau fix 2 camere, sa-mi spuna ca e bine, atat..

In legatura cu agitatia micutei , nu ai ce ajutor specializat sa primesti , eu sunt la adulti , acolo primesc sedativul dupa operatie ca sa nu simta durere si raman cu apartinatorii.
La copii mici nu stiu cum e , insa asistenta nu putea sa faca decat ce faceai tu , sa o tina in brate , si tu faceai mai bine chestia asta decat ea

putea macar din consideratie sa vina sa-mi spuna ca nu are ce sa-i faca, sa-mi explice ce reactii ar putea sa aiba si ce pot eu sa-i fac..nu sa mi-o tranteasca in pat si sa-mi spuan doar s-o tin pe o parte..daca tie ti se pare ceva normal din tot ceea ce am descris eu..sincer..imi pare rau ptr tine..dr nu ar trebui sa uite ca nu sunt DD ci doar oameni si ei..cat despre bodyguard, o sa-i fac reclamatie la firma de care apartine si cu care spitalul are contract
Pe bodyguardul ala il poti reclama , daca ti s-a vorit urat la fel , dar pt. ca nu ai intrat in sala cu micuta , nu a venit asistenta sa o tina in brate , nu a stat doctorita mai mult nu ai ce face.
Eventual sa-i spui sefului sectiei sau directorului ca doctorita nu ti-a explicat destul de frumos/bine.

Mergi la inceput

XIO, n-ai inteles nimic; cine a povestit de mila pentru pacient; din tot ce scrii, medicii dragii de ei sunt alba-ca-zapada, restul personalului si bugetul bao-bao;
exact cum supneam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

In anul 1986(aveam doar 11 ani) mi-a fost salvat piciorul drept la acest spital,avand o arsura de gradul 3 cu infectie puternica,de catre domnul doctor Zarma Dan,un inimos OM de origine greaca,ce nu se mai afla in tara acum.Ii multumesc din inima pentru tot ce a facut pentru mine(atunci ma numeam Ramona Zabava).Sistemul sanitar era ALTFEL,domnilor!Acum platim milioane(in lei vechi) asigurari statului+spagi medicilor,si tot nu suntem tratati omeneste!Propun guvernului care este de tot ... sa nu ne mai oblige sa platim aceste asigurari de care nu beneficiem oricum,fiecare dintre noi sa poate sa-si aleaga -la stat sau la particulari.Cand baietelului meu ii este rau credeti ca am atata rabdare sa stau la coada 2-3 ore la medicul de familie?!Il duc repejor la un medic bun pe care-l stiu si ma poate primi repede,ii cumpara medicamentele de la farmacie si nu-mi mai chinui copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

si Xio, apropo de mita, ai dreptate, eu sunt vinovata ca am dat-o..si dr sa sti ca doar nu mi-a cerut, ca-n rest a fost graitor..si a mai si insistat ca era bine sa "vb" cu anestezista inainte..era f clar la ce se referea..si am dat mita..ptr copilul meu..ptr ca desi stiu ca e gresit, nu mi-am putut asigura riscul sa i se intample ceva in timpul operatiei, ca altor copii...
si apropo...dr mea ginecoloaga, cu care am nascut-o pe Teo, niciodata nu-mi face ceva fara sa-mi explice, pe intelesul meu, ceea ce urmeaza sa faca si implicatiile

Mergi la inceput

Roxanal , ti-am spus , trebuia sa-ti zica 3 cuvinte despre anestezie , operatie si "fu bine" , daca era in sala de operatii era de inteles ca nu ati vb . , daca povestea cu altcineva razand nu este normal.

Referitor la sala de mese Poate nu aveau pt. ca era "room-service" Glumesc.
De apartinatori nu stiu daca primesc mancare din spital...stiu ca o pot plati daca doresc , dar nu cred ca ai vrea sa mananci acolo.

Cu sala de operatie nu mai insista ca nu-ti dau dreptate.
E sala de operatie , nu salon sa se plimbe toata lumea pe acolo.
Nu stiu , tie ti se pare normal sa opereze doctorul si tu ca apartinator sa intri sterila in sala cautand pe cineva?
Nici macar studenti nu au voie oricand si oricati , dincolo ai vazut asa ceva?Sa intre vizitatori in sala de operatie?Ca eu nu am auzit vreodata, e chiar o prostie.

Ana , sa inteleg ca in opinia ta doctorii sunt de vina ca nu exsita saloane cu 2 paturi , cu perdeluta , ca nu exista nimic modern , ca nu est mancare buna , sala de mese , paturi noi , samd?
Ciudat...
Si nu este personalul bau-bau , dar unele asistente se cred avansate in functie de pe o zi pe alta.
Si nu sunt asistentele , infirmierele , brancardierii de vina ca sunt repartizati 1 la 20 de pacienti , cred ca tot sistemul sanitar e buba.

Mergi la inceput

nu sunt vinovati toti medicii, dar am o intrebare ( tot ii dai inainte cu salariu mic) cum se face ca cu salariu mic, eu n-am vazut medic in Romania sa iasa la pensie locuind intr-un apartament si conducind o dacie sau un SH; cum iese contabilitatea aia minune a medicilor romani cind din venituri mici rezulta casoaie, masini bengoase, concedii in strainatate si copii aferenti cu burse in America; profesori am vazut destui din pacate, sau alte categorii bugetare cu salarii pe hirtie echivalente;
sau dor rezidentii au salariu mic, ulterior cresterea acoperind nivelul respectiv atit de ridicat de trai, ca atunci e normal si de inteles, desi eu am dubii...

Mergi la inceput