Aparatul dentar
Raspunsuri - Pagina 3
principe spune:
Distress,sunt aparate in care magnetul este imbracat cu "portelan" de culoarea dintelui ,nu este atat de vzibil.sa stii ca a purta aparat nu joaca nota discordanta cu "a arata bine". prima dama din ve,poarta aparat dentar ..si este la fel de frumoasa.
aici aparatul dentar este la fel de intalnit si la persoane trecute de 30 -40 de ani.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
cana spune:
Si eu am o fetita de 8 ani care are nevoie de aparat dentar si saptamana viitoare avem programare
Anca
Sanca spune:
Fiul meu are aparat dentar.
Cand l-a pus avea aproape 8 ani (fara 2 luni). Prima etapa a avut "expanders" - la el maxilarul nu era destul de mare sa aibe loc toti dinti. Cu acest expander au mai creat 7 mm de spatiu. La 7 ani i-au cazut 6 dinti de sus, si au iesit 4 care au ocupat tot locul.
Dupa ce a purtat acest expander cam 6 luni de zile, au fost puse bratarile pe dinti.
S-a ajustat destul de repede si de bine cu el.
La scoala nu a ras nimeni de el.
Nu e usor, ca dupa fiecare vizita la ortho - cand ii ajusteaza bratarile pe dinti, il dor toti dintii cam 24 - 48 de ore.
Numai un orthodontist poate sa-ti spuna daca are sau nu nevoie de aparat dentar, si de care fel. Aici, la majoritatea orthodentistilor, prima vizita / consultatie e gratis.
Eu zic, ca daca nu e nevoie sa se creeze mai mult spatiu, nu e nici o graba cu aparatul dentar. Atata vreme cat copilul se poate spala si "floss" corect pe dinti.
Dupa ce i se scoate aparatul, deci cam in 6 - 8 luni de acuma, v-a trebui sa poarte in continuare un "retainer." Nici o bucurie, ca majoritatea baietilor nu au grija de ele, se sparg, se pierd, si sant destul de scumpe sa le inlocuiesti.
Deci cu cat e copilul mai mare cu atat poate sa aibe grija singur de aparatul dentar, spalat pe dinti corect, retainer.... Adica are mai multa raspundere.
Eu il spal pe fiul meu in fiecare seara pe dinti, dat cu floss. Un intreg proces. In el nu pot sa am incredere deocamdata ca se spala corect, si m-ar durea sufletul dupa ce am bagat atatia bani in aparatul dentar, sa-l vad cu toti dintii cariati si stricati ca nu s-a spalat corect pe dinti zilnic.
cana spune:
Am revenit si noi .La prima consultatie medicul a hotarit ca are nevoie de aparat dentar .Prima consultatie a fost gratuita si la jumatatea luni martie mergem sa ii ia marimea si am inteles ca il va purta cateva ore cand este acasa.Si costa cam 6 milioane dar fac asta pentru ea
Anca
cana spune:
Purtam aparatul dentar de 1 luna si noaptea ii cade din gura
Copiilor vostrii li se intampla acest lucru?
Anca
Fania spune:
Si noi purtam aparat mobil in partea de jos, inclusiv noaptea. Nu avem nici o problema doar senzatia de jena 1 zi dupa ce modific eu aparatul cu cheita. In rest totul este ok, s-a obisnuit foarte repede cu el a inteles pentru ce trebuie purtat iar cand a primit primele laude de la Dr. ortodont a fost incantat la culme.
Anca du-te din nou la ortodont si explica-i ce se intampla, iti mai poate regla sarmulitele de la aparat si fi-miu il mai ridica cu limba (noi il strangem 1data /saptamana, in primele zile nu are nici o sansa sa faca smecheria asta dar spre sfarsitul saptamanii devine destul de usor de scos).
[poze]
cana spune:
Fania aparatul nostru nu este de acel tip nu il pot strange eu
dar oricum voi merge la ortodont sa-i explic
mersi
Fania spune:
Copii nostrii sunt de aceeasi varsta si din cate am inteles de la ortodont este exact tehnica care a explicat-o Sanca si anume se face initial o spatiere pentru pregatirea dintilor definitivi, acesta fiind rolul cheitei in reglarea aparatului, de aici am tras concluzia ca este acelasi tip.
Noi astazi am fost din nou la control(lunar) si se pare ca avem sanse sa scapam de apartul fix,DAR il purtam in afara meselor mai tot timpul inclusiv noaptea.
Sper ca ai rezolvat pentru ca si asa este destul de neplacut cu aparat dar sa-ti mai si cada ........mi se pare destul de periculos mai ales noaptea.
[poze]