Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?
Raspunsuri - Pagina 6
AdiS spune:
offf akella
-------------------
Dupa trei luni state in spital cu membrane fisurate si prezentatie pelviana am nascut natural fara anestezie pentru ca era intr-o duminica seara si my doctor nu a putut ajunge. Rezultatul: bebelusul a avut hemoragie cerebrala, scor apgar 1, a facut ulterior hidrocefalee. Lucrurile par cat de cat ok acum dar este sub tratament si stau cu ochii pe el ca pe butelie.
Ce-i drept a venit cand a vrut mushchii lui! doar a fost nashtere naturala!
akella spune:
Off topic: AdiS, imi pare rau ca ai patit la fel... Cum e puiul tau acum? Ce fel de hidrocefalie a avut? Si fii-mea a avut ceva de genul asta, doar ca nu a evoluat, iar neuroloaga ne-a spus ca a fost doar un mecanism al organismului de a compensa cu lichid cefalorahidian golul ramas in urma resorbtiei cheagurilor de sange. Ce tratament urmeaza? Faceti recuperare? Te pot ajuta cum indrumari sau altceva?
On topic: vezi tu, Zadi, temerile tale sunt neintemeiate. Linisteste-te la gandul ca puii tai sunt amandoi sanatosi, chiar daca s-au nascut cand a hotarat medicul si nu cand ar fi vrut ei.
Zadi spune:
Fetelor chiar ma inspaimantati acum.Imi pare rau, sau nu stiu cum sa ma exprim pentru cele care au probleme cu copilasii.E foarte dureros.Problema mea pare una neintemeiata, asa cum spuneati si voi, in comparatie cu cele relatate de voi.
Nu mai am cuvinte....
Zadi
sanziana72 spune:
Zadi, daca destinul hotaraste cand sa te nasti, nu cred ca se impiedica de o cezariana. S-au nascut probabil atunci cand trebuiau sa se nasca, chiar daca nu prin nastere naturala.
Eu nu sunt insa pentru nasterea programata mai mult din cauza ca exista riscul ca bebelusul sa nu fie inca gata din punct de vedere organic sa se adapteze la viata de afara, de aceea ar fi bine sa astepti sa dea semne ca e pregatit si vrea sa iasa. Dar bineinteles ca exista urgente medicale in care e mai bine sa se faca o cezariana sau nastere provocata.
Fetita mea, s-a nascut prematura la 8 luni, cu doua saptamani inainte de ziua mea de nastere si are aceeasi zodie si ascendent ca si mine. Plus ca in zodiacul chinezesc e o zodie super compatibila cu a mea. Nici daca as fi vrut nu as fi putut sa le potrivesc atat de bine. Probabil ca asa trebuia sa fie, sa se nasca prematura si sa isi aleaga conjunctura astrologica.
Probabil ca asa a trebuit sa fie si la tine, sa se nasca prin cezariana atunci cand s-au nascut.
Cand mai zicea mama despre mine sau fratele meu ca suntem lenesi in copilarie, ii spuneam ca e normal, ca doar ne-am nascut prin cezariana (o situatie asemanatoare cu a ta) si am invatat de atunci ca nu trebuie sa ne zbatem noi prea mult, ca oricum o sa ne scoata cineva din situatiile mai grele daca asteptam destul.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
AdiS spune:
Off topic si repede: Multumesc akella. Puiul a facut tomografie la 4 luni: hidrocefalee moderata intraventriculara etc.etc. Are acum 2 ani: merge in picioare si vorbeste - dar nu la nivelul celor 2 ani (ritmul de achizitie este lent).
Mai vreau sa spun ca am gasit aici multe solutii la problemele noastre si pentru asta va multumesc mult de tot.
----
On topic: Este de preferat metoda cea mai sigura pentru bebe.
akella spune:
Off topic: AdiS, fetita mea a avut o evolutie mult mai buna si mai accelerata din momentul in care am dus-o la gradi; sunt convinsa ca si puiul tau va recupera mica diferenta atunci cand va fi in colectivitate - pentru ca virgula copiii sunt ca niste maimutici, invata prin imitare...
On topic: eu sunt de parere ca toate sunt randuite precis, cu un scop, chiar daca ni se pare ca noi suntem cei ce hotaram una-alta... Hotararile le luam in functie de vremuri si imprejurari, de interactiunile cu alte persoane... Propria noastra evolutie pe pamant este influentata direct se semenii cu care intram in contact zilnic, fie si fugar, in autobuz, pe strada, in tren...
akella spune:
Si inca ceva: nu am puterea de a hotara eu destinul si evolutia copilului meu in viata. Chiar daca de mic ii bag in cap sa se faca medic, apoi ani de zile il pregatesc pentru intrarea la facultate - in zadar, daca el va fi un cantaret / fotbalist / mecanic auto / avocat extrem de talentat... Mai devreme sau mai tarziu, chiar daca va incerca sa urmeze calea pe care o vreau eu, se va intoarce la pasiunea, talentul inclinatia sa nativa.
Oliv75 spune:
Tocmai am citit subiectul "micutul Edi s-a stins din viata" apoi am deschis topic-ul creat de tine; iti dai seama ce mult imi pasa acum de pozitia astrelor ??
In rest, numai bine.
crissttina spune:
Buna.
am citit mesajul tau,Crinuta,
sunt o mamica care a nascut prin cezariana, si am aceleasi probleme ca si Zadi, ca nu am nascut normal, desi aveam risc de nastere prematura de la 7 luni...si am ajuns pana la 38 si 5 zile, m-am dus la control si dr. mi-a spus vino maine si vedem, facem analize...si te operez si asa a ramas,mi-a fost tema nu de durere, ptr.ca mi s-a spus de catre prietene ca doare la cezariana, si am zis pot sa ma rup in bucati de durere tot am sa merg ptr.ca am stat si la pat mult, eu nu faceam efort decat 1 ora pe zi, si am mers la 6 ore dupa,
am stat o noapte la nasteri normale si am avut norocul sa vad cat de repede se recupereaza mamele, da asa e maaaaaaaaaaaare diferenta, in schimb legat de cat de repede iti aduce copilul sa suga nu am vazut mari diferente, la 2 h dupa nastere mi l-au adus, si apoi am trecut in salon in 6 ore si l-am avut non stop cu mine, greeeu ptr. ca abia ma ridicam dar era cu mine...
ca acum sa am remuscari..de ce nu am incercat natural intai...dar rau de tot ma macina, am citit ca tie, crinuta, ti-a zis un preot ca nu vei cunoaste durerile...in ce context si tu cum ai interpretat-o? chiar vroiam sa intreb un preot daca nu este pacat ca am nascut asa? multumesc.
Ilinca_M. spune:
Doamne fereste, multa lume necajita...Acum am vazut topicul asta din 2007: aberatii pe tema cezarienei am mai citit o gramada, dar "explicatii ezoterice" pe tema revenirii menstruatiei dupa nastere nu, niciodata!!:))) Bine, eu nici acum nu-s lamurita: cum e, vine menstruatia cand trebuia sa vina copilu' sau cum?! Fereasca bunu' Dumnezeu, amu citim si in menstruatie, nu doar in stele
Si asta, cu intrebatul popii daca nu ai pacatuit nascand prin cezariana...acum risc sa fiu rea in preajma sarbatorilor, vorba aia, dar uneori cred ca ar trebui facut un control psihologic temeinic si celor care-si doresc sa devina mame, nu doar celor care vor sa intre in politie/armata etc