Gradinita particulara-idei
Buna,Planuiesc sa deschid o gradinita particulara. Am gasit locatia perfecta (poate ma contraziceti voi cu ce nu vi se pare ok): e vorba de o casa pe doua nivele, intr-o zona foarte linistita din oras, cu o curte mare in spate, numai iarba, fara ciment. Casa are 3 camere medii la parter, o bucatarie mare, un vestiar si o toaleta. La etaj sunt doar 2 camere, insa foarte mari.Intrebarea mea este: ce cerinte ati avea de la o gradinita particulara si cat ati fi dispusi sa dati pentru a trimite copilul acolo. Ma refer la cerinte legate de detalii, ce nu va convine la gradi la care copii merg deja. Nu se pune problema de personal - educatoarele vor fi tinere si cu pregatire serioasa in spate, totodata cu o gandire moderna (sunt satula si ingrozita de "micile atentii"). Ma gandesc la grupe de 10 maxim 15 copii, cam 3 grupe pentru inceput. Program full time, de la 8-16, cu plata suplimentara dc sta mai tarziu.In fine, idei am foarte multe, totul e sa gasesc metoda cea mai buna de a le pune in practica. Incerc sa imi fac acum niste calcule legate de costuri...Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
Raspunsuri
madalinaSC spune:
buna
sunt mamica de 2 baietei, insa cu o experienta mai indelungata in domeniul copiilor (am lucrat ca educatoare la 2 gradinite particulare si la un after-school, dar si ca profesor de limba engelza la gradinite de stat). subiectul ma intereseaza foarte mult si as dori sa fiu implicata in acest proiect. stiu cam tot ce se poate despre deschiderea unei astfel de locatii. in urma cu ceva timp chiar intentionam sa ma asociez cu cineva (care detinea cash-ul, iar eu eram cu ideile si cu conditia sa mentin totul la limite superioare).
as dori mai multe detalii...se poate?
Madalina – mamica lui Sebastian(21.02.2003) si a lui Cristian (20.07.2006)
anamariame spune:
Madalina, activeaza-ti, te rog, optiunea de PM.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
crinuta spune:
Hahahaha, si eu cautam pe cineva cu cash tot pt acelasi lucru.
Una peste alta, iti raspund nu in calitate de profesor, ci in calitate de mamica: -grupele sa nu depaseasca 7-8 copii, altfel ajungi ca la stat, si cine da atatia bani pentru a avea conditii asemanatoare celor de la stat?
- apoi numarul de camere este ok pentru inceput, totul este sa fie destul de mari, luminoase
- toaleta copiilor sa fie separata de cea a personalului, iar ingrijitoarele sa o curete dupa fiecare folosire
- pe mine ma interseaza sa ii vorbeasca copilului doar in limba engleza, de asta am si ales o gradinita cu predare in limba engleza, respectiv germana
- sa fie suficient personal, incepand cu educatoarele, profesoarele de arta plastica, desen, si terminand cu ingrijitoarele, bucatareasa, femeia de servici
curtea sa fie maricica si bine dotata
- copiii sa nu se uite la desene animate
Lista poate continua, dar astea ar fi cateva aspecte demne de luat in calcul
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
madalinaSC spune:
quote:
Originally posted by anamariame
Madalina, activeaza-ti, te rog, optiunea de PM.
Ana-Maria
Don't worry about what people think, they don't do it very often.
sunt un pic cam "incepatoare" in ale forumurilor"...cum pot face asta?
Madalina-mamica lui Sebastian (21.02.2003) si alui Cristian (20.07.2006)
anamariame spune:
crinuta, multumesc pentru sfaturi. Si eu ma gandesc ca numarul copiilor intr-o grupa ar trebui sa fie mai mic. Cu totii stim ca la stat ar trebui sa fie 20 copii in grupa si de fapt sunt 30 sau chiar mai mult. Eu am predat engleza un an in doua gradinite de stat, si e dezastru. Ce m-a deranjat faorte tare este ca erau lasati copii de capul lor prea mult timp (asta insemnand si ca erau lasati nesupravegheati si ca erau lasati in grija femeilor de serviciu, cat timp dnele educatoare erau al pauza de cafea) si faptul ca erau tratati preferential. Acum mai este un aspect...daca grupele sunt ft mici (7-8 copii), si taxa trebuie sa fie mai mare, eu sunt dispusa sa fac o investitie pe care sa o amortizez in cativa ani buni, dar din veniturile lunare trebuie sa imi acopar cheltuielile si asta e mai dificil, la un prim calcul ies 0/0.Cat ati fi dispuse sa platiti astfel incat raportul calitate/pret sa va multumeasca?Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
crinuta spune:
Uite, la gradinita lui Rayan nu e deloc mai mare taxa deoarece sunt 6-7 in grupa, ci as spune ca e chiar mica in comparatie cu alte gradinite.
In ceea ce priveste suma pe care am fi dispusi sa o platim, asta depinde de la caz la caz. Important este sa gasesti o cale de mijloc, sa nu te adresezi doar unei anumite categorii de oameni.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
grati.ela spune:
*grupe 15-20 persoane - ok dak sunt 2 edu permanent, copiii sunt impartiti in semigrupe ce desf activ diferite; sali mari (minim 35m2), luminoase si inalte
*jucarii nepericuloase, spatiu de joaca in curte, interior atragator (personaje basme, pereti pictati...)
*sala de servit masa - meniu stabilit de comun acord atat cu parintii cat si cu copiii; posib de a avea meniu separat pt cei de alta religie (musulmani...), meniu vegetarian...toate gatite in gradi
*cabinet medical unde sa ai in permanenta asist medical si la nevoie medic pediatru, in care sa existe 2 patuturi pt bolnaviori (se intampla des ca boala sa debuteze la gradi); dr pediatru sa controleze periodic copiii; sa nu se administreze medicamente decat cu stirea parintelui si a medicului pediatru
*educatoare interesate, bine pregatite, calme, dispuse sa comunice cu copiii (personal as prefera ca una dintre cele doua sa fie edu pensionare dar cu bune referinte)
*in afara unei gradi cu vorbire exclu in lb straina, as merge pe optionale gradat: grupa mica: engl de doua ori pe sapt cate 1/2ora, dans de 2 ori pe sapt 1/2ora; grupa mijlocie engleza de 2 ori pe sapt cate 1/2ora, germana sau spaniola la fel, dans de 2 ori 1/2 ora, pian 1 data pe sapt 1/2 ora. Extra, pentru copiii care au implinit 5 ani inot la sfarsit de program (plata separata)
*de ziua fiecarui copilas as pregati o minipetrecere in care sa implic toata grupa (exp: fiecare coleg pregateste un cadou surpriza dar asta doar la gradi)
* pe cat se poate, fiecare grupa sa aiba o zi pe sapt in care sa-si desf activ in curte
*tarif diferentiat: 7.30-16.30 este ok pana in 800ron; 7.30-19.00 mi se pare suportabil pana in 1000 ron.
Nu as agrea ideea de mita sub orice forma ar fi ea. pentru transport mi se pare ok taxa separata, la fel si pt orele de inot.
Inca un lucru...cred ca merita incercat si o grupa de pitici tare mici (copilasi intre 2-3 ani), grupa cu efectiv redus - maxim 10 bb, cu 3 edu in care sa existe doar partea de comunicare si joc...
Succes!
16+
grati.ela spune:
fa insa si un calcul: 9 edu a 1500ron net -adik undeva la 3000ron cheltuiala angajatorului- inseamna 27000ron; asistenta, bucatareasa si 2 ingrijitoare inseamna 7000ron chelt angajatorului. ajungem la 34mii ron chelt salarii. 1 prof engl, germana, pian, gym duc la o chelt de 4000ron pt tine. total: 38mii ron doar personal
la 55copii (3 grupe a 15 + grupa bebei de 10) poti incasa maxim 55000ron. iti raman astfel 17mii ron (adik 170milioane) in care incluzi hrana copiilor, cchelt de intretinere, amortizare investitii, fond de investitii, beneficiul tau (si nu va fi mare!!!)
16+
anamariame spune:
grati.ela, exact acelasi calcul l-am facut si eu (mergand pe aceleasi sume, vreau sa spun). Pe mine ma atrage foarte tare ideea, nu neaparat pentru cat de profitabila ar fi afacerea asta sau nu, ci pentru ca mi-ar placea enorm sa fac asta. Casa are o curte de cca 1000 mp, si e numai iarba, fara ciment. Singurul lucru la care nu m-am gandit eu din ceea ce ai spus tu este cabinetul medical cu patut pt copii (si mi se pare o idee foarte buna). Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.