Sezatoarea canadiana (66)
Raspunsuri - Pagina 21
nelia spune:
Citisem si eu articolul in La Presse. De cind cu ultimul curs din primavara am ramas abonata la La Presse si acum nu mai pot fara el. Sa vezi cum voi fi in ianuarie, ca am un curs unde ne-a cerut Le devoir.
Dar ma abtin sa comentez, pentru ca fetita mea abia a inceput clasa I si nu cunosc situatia exacta, dar simt instinctiv ca nu se face carte, fara sa fac comparatie cu nimic. Si de aceea nu am cum sa las educatia si invatatul pe seama scolii, noi lucram acasa si vom lucra din ce in ce mai mult.
Donia, asta e deviza noastra si a Agatei: Be the best you can be. I-am spus de la 4 ani, de cind a inceput diverse activitati, ca nu ma intereseaza neaparat rezultatele cit faptul ca a incercat sa fie si sa faca atit cit poate ea de bine. Rezultatele vor veni singure, in timp. Cind nu e multumita de ceva o intreb: puteai mai mult si nu ai facut? Daca zice da, nu i-am zis niciodata lasa, nu-i nimic, ci ii spun ca atunci stie ca altadata va trebui sa dea tot ce poate. Daca zice nu, atunci ii zic asta e, inseamna ca asta esti, dar tot e bine sa incerci sa dai cit mai mult, ca sa fii tu multumita de tine, ca uite ce trista esti acum ca nu ai reusit. Si asta e valabil pentru orice ar face si nu numai acum, ci in general, in viata.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
nelia spune:
Emilly, si eu le doresc o fetita de data asta. Duminica am fost la legume impreuna si apoi pe la ei si chiar am discutat aspectul si am convenit ca dupa simptome si diferenta fata de celelate sarcini cu baietei, pare a fi fetita. Asa a inceput si la mine sarcina a treia, foarte repede si cu aceleasi simptome. Mai ales gustul metalic il tin minte, in-gro-zi-tor. Poate e baiaaat!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
nelia spune:
Intrasem sa mai raspund pe ici pe colo, dar s-a trezit Tudora si m-am intins linga ea ca sa o adorm la loc si acolo am ramas, cu mesajul nescris. Acum m-am sculat din pat doar sa inchid calculatorul, ca pic de somn. Astazi am avut o zi obositoare, ca am facut zacusca si alte preparate, dar a fost si prima zi de scoala pentru mine si prima zi cu lectii date de la scoala pentru Agata, deci si pentru mine. Somn usor!
Ina869 spune:
Buna dragelor, 
Am avut probleme cu internetul, am fost nevoita sa astept citeva zile pina sa vina cineva de la Rogers sa rezolve, tareee greu mi-a fost fara net.
Ana, la multi ani! Schimbarea prefixului sa-ti aduca un job super bine platit! ![]()
Felicitari tuturor piticilor cu mic, cu mare, care au inceput un nou an de cresa, gradi, scoala, succes si mamicilor, ca saracele, numai ele stiu prin ce emotii trec, cum se zbat cu activitatile extrascolare, cu teme, etc.!
Lorelai, multumesc pentru raspuns, ti-am urmat sfatul si deocamdata o duc pe Rachel doar citeva ore/zi, desi am inscris-o full-time. Cresa, per ansamblu, mi se pare in regula, nu-mi place ca la prinz ii culca imbracati si pe niste saltelute insirate pe jos, aici nu li se servesc supe/ciorbe asa cum este acolo, habar nu am de ce, la nici o cresa nu am vazut pe lista cu meniu ( si am vizitat multe).
Referitor la perioada de integrare ; educatoarele de aici mi-au sugerat SA NU STAU cu ea la cresa ( eram dispusa sa merg cu ea si timp de-o luna de zile daca era necesar, sa stau acolo 8 ore) fiindca atunci cind voi pleca si o voi lasa singura o vor lua de la capat cu acomodarea ei, ea se va intreba ce a facut rau de nu mai stau acolo si se va simti intr-un fel, pedepsita, parasita.
Nu stiu cit de mult a contribuit sau nu, dar noi am vizitat cresa de mai multe ori, am fost si s-a jucat cu copilasii, i-am prezentat educatoarele, am stat prin curte, am trecut in revista cam tot de pe-acolo si de cind am venit din ro. am fost in multe vizite, parcuri, ne-am jucat cu copilasi, m-am gandit ca poate-poate, socializind in permanenta, ii va fi acomodarea mai usoara si va accepta persoane noi in jurul ei.
Oricum, prima zi a fost un succes nesperat; am lasat-o plangand si cind am luat-o la prinz am gasit-o bucuroasa, se juca pe acolo, mi-au spus ca a papat tot ce i s-a dat, s-a jucat, ca repeta toate cuvintele in engleza si le spune perfect, ca dintre toti, a fost copilul care s-a adaptat cel mai repede.
A fost un soc pentru mine; ma asteptam sa o gasesc murdara ,plinsa, speriata, si cind colo a fost invers.
Succes cu acomodarea lui Gabisor scump!
Donia cuvintele tale m-au jutat foarte mult , mi-am spus in permanenta ca nu este ceva ireversibil si daca nu merg lucrurile cum trebuie, o aduc acasa si gata.
Khristin, of, asa este , am stat cu inima strinsa, numai eu stiu cit am plins si am jelit zilele astea! Am trecut printr-o cura de slabire fara sa vreau,; nu am putut manca, dormi, si automat am dat jos de pe mine ( ceea ce nu-i chiar rau), dar nu trebuia sa fie pe fondul stresului.
Si eu cred ca am luat o decizie inteleapta , sper sa nu o regret.
Voi, cele care m-ati incurajat cu cresa si mi-ati impartasit din experiente proprii, mi-ati mai dat o farama de curaj si mi-am spus ca nu poate sa fie totul chiar atit de rau precum pare.
Denisa draga, sper sa depasiti cu bine emotiile primei zile ( voi aveti experienta, deci nu cred ca o sa fie prea greu) , sa va traiasca crestinul , am vazut pozele , mi-au placut. 
Ira, am admirat si pozele cu voi, scumpa foc Sofia, iar tu, tinerica si slabuta, zici ca-i esti sora , te tii intr-o forma super ( zi-ne si noua ce (nu) maninci?)
Ira si Ana Stroe, felicitari pentru viitorul statut pe care-l veti avea! Eheeee, nu-i de colo sa fii cetatean!
Oanagabriela succes la scoala, la inot si celelalte activitati!
Aska, sa incerce sotul tau sa-l culce in citeva seri, iar tu du-te in alta camera, fugi, ascunde-te, sa nu fii tentata sa te duci la ei in cazul in care auzi cum plange.
Valen, felicitari pentru curaj!
Laura, si eu intind (uneori , cind nu mi-e lene sa le scot din basement si sa le duc tocmai in spatele gradinii) rufele pe suportul de afara si nu am stiut nimic de nici o lege. Imi place iarna mirosul rufelor, de proaspat si curat.
Mai,iar am picat pe un subiect tare drag mie; bebelusii! 
Tareee mi-as mai dori inca unul - in ciuda atitor obstacole pe care le-am avut- poate ma molipsesc de entuziasmul vostru ( da, Doamne!).
o zi buna tuturor,
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
Ina869 spune:
Denisa, tot vroiam sa te intreb si uit; cum s=a obisnuit emma cu noua mobila, ii place, s-a dat jos din patut sa vina in dormitorul vostru? ca ma bate gandul sa-i cumparam si manzei noastre dormitor de "fetiza" ( ca de, am trecut la o noua etapa, nu mai sintem bebelusi) de la neoset sau de la star house, imi cam zboara gandurile pe-acolo. era tare bine daca avea si ea o surioara, le-as fi luat pat suprapus, eu toata viata mi-am dorit, dar fiindca am avut un frate nu s-a putut, am avut camere separate. si daca-ar fi baiat, iar nu-i bai, ca ar avea camere separate si s-ar intilni noaptea prin hol ( tot asa faceam eu cu frate-meu, de!) si-ar face nazbatii. ehe, hai c-am luat-o rzna deja, este timpul sa ma culc!
Apropo, stiti cumva unde gasesc si eu un designer ca vreau sa-mi redecorez citeva camere si sint intr-o totala lipsa de inspiratie si idei??? ceva ieftinior, nu scump, ca am alte prioritati deocamdata. sau poate mai simplu ar fi sa iau curs in domeniu?
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
CriPOD spune:
Sper ca toti noii scolari au inceput cu dreptul azi, la noi e maine prima zi din scoala noua, asa ca am depistat un pic de emotii la copila. Culmea e ca a inceput anul cu o zi libera, ceea ce a adus o bulina rosie noii scoli!
Laurajr, am mai citit si eu in timp despre copilita aceea, am vazut niste poze superbe candva, era exact ca o "anime", nu mi-a venit sa cred ca e o persoana adevarata. Dar joaca periculos, mi se pare si mie...
Imi pare foarte rau pt "environment", imi platesc datoriile altfel (uite acum vara usuc prosoapele de plaja afara), dar fara dryer nu as prea vrea sa traiesc
. Daca m-apuc eu acum sa-ntind rufe, probabil ca vor putrezi de cate ori vor trece prin ciclul udat/uscat pana le aduc in casa
. Iar la iarna, ingheata, le mai port la primavara, ca altfel cum? Acum, cel mai nasol e ca la noi e cantitate. Si multe, si mari. Are fiu-meu niste hanorace ca ma acopar cu ele. Si nu poarta nimic mai mult de o zi. Deci in casa n-am nicio sansa. In rest totul e ok acum. Masina e in curte, inofensiva, prin casa am curatat. A ramas sperietura. Apropos, masina de spalat e cu "front loading", asa ca uite ca nu trebuie sa mearga dryerul chiar asa mult
.
O zi buna va dorim, am picat la datorie!
Common sense is not so common... [Voltaire]
lorelaim spune:
Buna dimineatza 
Tot citind in fuga (asa mai pe diagonala) ce scrietzi (avetzi o viteza la scris mama-mama :-)) nu apucai sa vad pozele... Da' azi dimineatza ma "razbunai" si incepui cu vizionarea pozelor! Mia, Denisa & Roxana (Pitilache) - tare faini copilasi avetzi! Sa va traiasca sanatosi si norocosi!
Ira - tu sa nu mai scri niciodata ca "mananci ca porcu'", ca "te ingrasi" si alte asemenea! Aratzi super-fain! Cum au zis si fetele - zici ca esti sora cea mare a Sofiei! Ce mai face micutza si agila "maimutzica"? (mie imi place sa-i spun "maimutzica" pt ca eu si Gabisor suntem Mainutze conform zodiacul chinezesc :-))
Ana - inca o data "La multzi ani cu sanatate!" aratzi f fain iar tortul l-am "mancat" cu ochii :-)
Emily - felicitari si sarcina usoara in continuare!
Mqqm, Selena, Crina, Ina - multzumesc frumos pt gandurile bune
ref la Gabisor si gradi :-) Ieri, dupa o portzie de plans DISPERATA acasa si inca una la gradi stand agatzata de mine ca o maimutzica (ma tzine strans si cu mainile si cu picioarele), in final am iesit totzi (copilasii din grupa ei, educatoarele, eu cu puiul de maimutza agatzat de mine) in curtea gradinitzei la joaca... si bineintzeles ca Gabisor s-a dat jos de pe mine si a trecut la "treaba" la groapa de nisip :-) Educatoarea mi-a spus sa mai stau un pic sa vad cum se comporta si dupa aceea sa ii spun "Bye-bye" si sa revin la ora 12. Zis si facut (totul a fost super). Revin la amiaz - dupa lunch - prunca mancase tot si se jucase frumos cu ceilaltzi copii toata dimineatza. Am analizat impreuna cu educatoarea de ce atunci acel circ fantastic de dimineatza? si am ajuns la concluzia ca... nu neaparat "dorul" dupa mine (atunci cand o apuca dorul educatoarea o ia in bratze si ii da voie sa lacrimeze un picutz si sa-si tzocaie degetul dupa care isi revine si trece la joaca) cat si faptul ca nu mai poate comanda ea si nu mai poate avea independentza din'nainte! In sensul ca, ianinte de a merge la gradi, atunci cand facea ochi dimineatza prima mea intrebare era "unde vrei sa mergem sa exploram astazi" si ea imi "trasa" itinerarul. Ei, de cand mergem la gradi... avem program si nu mai putem decide "azi vreau la..."... Si asta o infurie si o frustreaza... dar o si disciplineaza :-) si o va ajuta sa se incadreze intr-o societate plina de reguli... pe care le acceptam chiar daca nu ne plac neaparat :-) Sa vedem azi... Si eu m-am gandit ca daca as avea servici poate ca ar acepta mai usor ca ea merge la gradi... Da' daca eu ma intorc acasa si ea vrea inapoi cu mine si apoi sa plecam impreuna la colindat imprejurimile...
Doresc tuturor piticutzilor (si mamicilor lor) o adaptare usoara la gradi, o reintoarcere placuta la scoala si mult fun :-)
Apropo de rosie - eu am gasit pe I-net: "categorized as a fruit but eaten as a vegetable" ![]()
Va tzuck
si o zii faina va doresc!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
columbiana spune:
liniste azi la sezatoare...![]()
Lorelai, ma bucur pentru junioara ta ca incepe sa se adapteze...o sa-i fie bine, ai sa vezi; si imi pare rau (pentru mine
ca nu va intoarceti curind in Montreal dar primordial este sa va fie bine acolo unde sunteti.
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze
Ira spune:
Fetelor, va multumesc tuturor f mult.
Ieri am avut o surpriza...la scoala
. Am intrat si directoarea m-a dus intr-un local nou construit pt. mine (o sala de clasa, ca s-a marit scoala) unde platise pe cineva sa ma deseneze pe un perete.
Va rog sa ma credeti ca nu am stiut cum sa reactionez...eram eu cu vioara in mana in marime naturala pe pereti
. Bine, desenul s-ar fi putut incadra f bine in curentul naiv de pictura, o sa va fac o poza sa-l vedeti. Da' m-a imbracat cu bluza mea verde preferata si mi-a pus ceasul la mana, ceasul meu de la Ardène, cu buline albe. Am ramas socata.
Dupa aia colegii faceau misto de mine, ziceau ca elevii in loc sa fie atenti la lectii o sa se uite in gol catre pictura aia si o sa viseze la nemurirea sufletului
. N-am apucat f mult sa meditez la asta ca dupa aia am avut 6 ore cu o pauza mica de 1 sfert de ora. Voi ce ziceti, sunt sau nu draguti quebecoisii mei, cum sa nu-i iubesc din toata inima cand ii vad cat de sufletisti si cat simt al umorului au ?
Va multumesc pt. complimente si raspunsuri si va pup, ma doare capul de mor, sunt in acea perioada a lumii in care imi vine sa musc de pereti
. O zi faina.