As vrea sa pot
sunt insarcinata in 16 saptamani,sunt noua pe forum,si primul subiect pe care l-am deschis a fost Sarcina si fumatul....sunt fumatoare,da...inainte de sarcina fumam cate un pachet pe zi..acum le-am rarit,intr-adevar, dar sa le las de tot inca nu am reusit...ma gandesc ca poate voi gasi alaturi de voi taria de care am atata nevoie..multumesc ca ma primiti in randul vostru
Adriana S.
Raspunsuri
CristinaGoji spune:
Iti recomand cartea "In sfarsit nefumator" Allen Carr, aparuta la editura Humanitas.
Mami de Vladic (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
aproape major
natynic spune:
Adriana, sunt graviduta si fosta mare fumatoare. M-am lasat de fumat de pe 1 ianuarie 2007, mult inainte de conceperea unui copil, dar in primul rand cu gandul acesta. M-am lasat dintr-o data, mi-a fost FOARTE greu vreo 3 saptamani-o luna, acum am ajuns sa-mi fie greu sa cred ca am fumat vreodata (si, crede-ma, am fumat de la 16 ani pana la 32!!). Fara plasturi, pastile sau consiliere psihologica; pe toate le incercasem anterior fara succes. Doar mi-am spus GATA.
Si ai pentru ce sa te lasi. Riscurile sunt enorme pentru bebe -si nu sa-l pierzi, ci sa-l nasti cu probleme, unele mari.
Crede-ma, SE POATE! Dar musai dintr-o data!
naty
MIKUTA4 spune:
Buna Adryana si eu am fost o fumatoare inraita,pina sa ramin insarcinata ajunsesem sa fumez un pachet si jum pe zi,dar mi sa intimplat minunea mult asteptata si din ziua in care am facut testul si a iesit pozitiv nu am mai fumat,as fi prea ipocrita sa spun ca nu mia fost greu sa chiar si acum am momente cind imi este pofta sa fumez o tigara,dar in momentul ala imi imaginez cum intra fumul in placenta bebelinei mele si o invaluie si asta imi da o stare chiar de repulsie fata de tigarii.
SI MULTA BAFTA IN CONTINUARE SI SA AUZIM CA LE-AI LASAT
Mirela 24+
SARA-MARIA
DARUL DE LA DUMNEZEU
docdecap spune:
adryana, si eu iti recomand cartea lui Allen Carr, e faina tare (in engleza exista si o carte speciala pentru femei..)
Se poate sa te lasi de fumat, si cartea de care iti spun te ajuta sa-ti demontezi toate chestiile pe care si le spun fumatorii ca sa nu se lase. Dependenta fiziologica exista, dar sevrajul e scurt si fara mari probleme. intr-o saptamana cel mult e gata, dependenta psihologica e mai periculoasa, si cam despre asta e vorba in carte.
si vezi ca noi pe la odisee de ian-feb tot dam strigari dupa tine, si nu apari. Am pierdut primele mesaje pentru ca se schimbase capitolul mai in pripa. mai vino si mai scrie, suntem 5 din Cta!!
Monica 20+
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie
asi spune:
Eu zic ca vei putea sa renunti la fumat pentru ca stiu ca iti doresti ca puiul tau sa poata sa alerge cu ceilati copii, sa invete la aceiasi scoala si sa nu fie bolnav sau sa aiba vre-un handicap.
Nu e usor dar dragostea va invinge viciul.
Sunt sigura ca daca iti iubesti copilul vei renunta usor la tigara.In plus cu banii de pe tigarile fumate intr-o saptamana ii poti lua hainute si jucarii.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
iuli-ana spune:
ASI,am o cunostinta,prietena f buna care a fumat toata sarcina...Nu mult,vreo 5 tigari pe zi...Puiul ei are astm si este alergic,nu se stie inca la ce pt ca are abia 1 an si o luna... se chiunuie mult cu el,si mama ,si bebelul...Poate ca chestia asta te mai intareste si renunti la fumat...Gandeste-te la bebelusul tau atunci cand vrei sa-ti aprinzi o tigara,poate ca iti va trece...
Succes deplin,stiu ca e greu...dar merita sa te lasi pt un asemenea scop nobil!!!
Ana, 22+
ellej spune:
Si eu fumam mult, peste un pachet pe zi si asta de vreo 10 ani. Nu m-am putut lasa decat in ziua cand am avut certitudinea ca sunt gravida, adica pe la 6 saptamani. Banuiam ca sunt gravida, erau semne, dar ma gandeam ca daca totusi nu sunt de ce sa ma las? In ziua cand m-am dus la prima ecografie nu mi-am luat tigari, m-am gandit ca daca am bb am terminat cu ele si daca nu, imi iau la iesire. Si nu mi-am mai luat. Acum e mult mai usor, dupa 3 ani, apropae nu ma mai gandesc la fumat, desi eram disperata dupa tigari.
Gandeste-te ca ar putea avea copilul astm din cauza ca tu ai fumat gravida; nu merita sa-l expui. Trebuie sa te gandesti ca fumatul nu e posibil, la fel cum nu trebuie sa bei alcool sau sa faci radiografie.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.