Societate de asigurare- ce sa aleg pentru puiul me
Buna. Vreau sa-i fac o asigurare copilului pentru studii si nu stiu ce sa aleg. Am studiat piata si am intrat in ceata. Am de ales intre ING, AVIVA si ALLIANZ TIRIAC. Generali l-am exclus pentru ca nu asigura decat decesul din accident, iar de AIG am dat greu si am auzit si un caz de teapa asa ca nu-l vreau. Despre cele trei care au ramas in cursa daca e cineva sa-mi spuna orice despre ele, de bine sau de rau, daca are cineva asigurare si e multumita, v-as fi recunoscatoare pentru ca m-ar ajuta sa aleg. Sau daca stiti ponturi la care sa fiu atenta. Va multumesc din suflet.
Raspunsuri
Lemoni spune:
Parerea mea ING , este si in Canada si ma gandesc ca e o firma destul de cunoscuta , de aviva nu am auzit , iar de tiriac nu stiu ce sa zic.Dar e numai parerea mea .As vrea totusi sa-mi spui in ce consta asigurarea asta de studii, a facut si sora mea pt fata ei au venit bani atunci cand a fost nevoie, dar nu a fost prea incantata , i s-a spus ca o sa primeasca de 3 ori suma cotizata si nu a fost asa a primit numai ce a depus ea si putin interes, in conditiile astea ma gandesc ca mai bine deschizi tu un cont special la care cotizezi lunar.
Miscaela spune:
Merci mult pentru raspuns. Noi vrem sa cotizam lunar cu o suma de bani si la 18 ani copilul primeste o suma care consta din ce am pus noi la care se adauga un profit care poate fi aproximativ de ... spune fiecare firma. Sumele respective nu mi le garanteaza nimeni, ma gandesc ca voi da poate 16 ani si atunci ma trezesc ca-mi arunca un pic de praf in ochi si-mi spune ca nu au fost investiti decat asa si asta e profitul. Singura care-mi garanteaza niste sume si rate de profit este Allianz Tiriac care-mi asigura un profit de 3,75 anul asta, parca 3,5 pentru 2008 si 3 pana la sfarsitul contractului. Probleme e ca i-am intrebat daca se asigura decesul meu din orice cauza si mi-au spus da, numai ca citind conditiile am citit ca se acopera toate mai putin... O sa mai astept putin ca sa ma informez bine. Si voi vorbi iar cu consultantul lor Merci inca o data.
grati.ela spune:
Eu nu as baga nici un banut in asigurari...e un sac ciuruit in care tot bagi si se tot scurge...
Investeste singurica dak nu lunar la 3 luni...
16+
Miscaela spune:
Da grati.ela investesc dar cum spuneam si mai sus ce se intampla daca unul dintre noi nu va mai fi? Pe mine m-a crescut mama si a intrat in somaj cand eram in clasa a 11-a, iar intr-a doisprezecea a intrat in nu stiu ce prelungire dupa care s-a pensionat. In acea prelungire primea 200.000 lei fata de somaj cu 800.000 si salariu de vreun mil. A fost o perioada groaznica in care noi primeam cam o cincime dintr-un venit salarial mediu, iar eu mai aveam cateva luni si terminam liceul. Finalul a fost ca eu nu am dat la facultate, m-am angajat ca sa ne putem intretine, am dat la o facultate de-abia dupa 2 ani,ceea ce m-a tras in jos deoarece eu de-abia acum ma angajez pe un venit de 1600 ron brut, in timp ce fostii mei colegi au 2500 cel putin. Sper din tot sufletul ca baiatul meu sa nu treaca prin ce am trecut eu si din cauza asta voi pune sigur la o societate de asigurare sa fiu sigura ca ii va primi la 18 ani.
albinutza spune:
si eu am doi copii carora l-eam facut asigurare la ING. dar sincer, sotul meu a facut selectia, eu doar am mers si am semnat actele. noi nu avem pe nimeni altcineva care sa ne ajute si atunci ne-am gandit ca daca, Doamne-fereste, se intampla ceva cu unul dintre noi macar v-a exista o suma de bani pt copii, pentru supravietuire o perioada de timp.
numai bine tuturor.
asi spune:
Eu am asigurare, pentru copil, la ING de 2 ani.
Grati.ela nu e chiar asa.A face o asigurare e un mod de a te proteja si de a investi.Foarte putin dintre noi sunt atata de disciplinati ca la 6 luni sa puna o anumita suma intr-un cont.Si in plus cresterea procentului de profit la o asigurare e mai mare decat dobanda la banca.Si inca ceva in caz de accident banca nu te despagubeste in schimb asigurarea da.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.