Ce parere aveti de emag?
Duminica dimineata pe site-ul de la emag era afisat pe prima pagina la linkul cu notebook-uri un HP performant la un pret incredibil: 703 lei. In mod normal (pe alte site-uri adica), pretul pentru acelasi laptop este de 2300 lei. Am cumparat si eu unul cu cardul, am primit e-mail de confirmare ca plata s-a inregistrat si ca a doua zi voi primi produsul.A doua zi (luni adica), am primit un telefon de la un reprezentant emag care mi-a zis ca produsul era la pret promotional si ca atunci cand eu am efectuat plata, stocul era epuizat. L-am contrazis pentru ca pe site-ul lor produsul respectiv aparea in continuare, doar ca la pret de 2300 lei. Din cate am auzit eu, sunt foarte multi cei care au cumparat duminica produsul (plati efectuate cu cardul), si nu o singura bucata, ci 2-3 si chiar 9. Evident ca cei de la emag au facut o greseala. Se pare ca pretul era de 703 eur, si din cauza unei erori pe site, 1 eur la ei echivala cu 1 leu. De aici si pretul uimitor de mic.Intrebarea este: ar trebui sa isi asume greseala facuta si sa expedieze marfa la pretul afisat in momentul platii? Si cum ar trebui sa procedez eu? Sa insist sa imi trimita marfa, in ideea ca orice greseala se plateste? Sau sa o las balta...Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
Raspunsuri
anelize spune:
Da,ar trebui sa isi asume greseala.Apeleaza la OPC repede,cat mai poti dovedi faptul ca la data la care ai achitat pretul lui pe site era de 703 lei.
Suntem in Europa,pt numele luiDumnezeu...............
marius spune:
Daca poti demonstra faptic e Ok, altfel pierdere de timp.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
joxy spune:
Baza legala:
http://www.legi-internet.ro/index.php/Legea_comertului_electronic/237/0/?&L=0
Discutii pe aceasta tema:
http://forum.computergames.ro/2-hardware/306836-emag-pret-laptop.html
Emag recunoaste greseala:
http://www.emag.ro/HPnx7300--promo3434
Listeaza email-urile de plata, confirmare, comanda.
Suna la OPC. Fa reclamatie. Telefonic sau pe internet cu attach-uri, print screen-uri
www.anpc.ro
O sa cumperi laptopul la pretul initial (700 RON) ;)
Cu respect,
G.
ralcat spune:
Mie mi s-a intamplat o chestie similara cu o alta firma. Aveau un pret cand am facut comanda si alt pret cand am luat produsul, problema venind de la o greseala de operare.
Dar, si-au asumat partial greseala, pentru ca noi nu aveam nici o vina in producerea erorii si am fost de acord ca pretul platit sa fie un fel de medie intre cele doua preturi.
Dar pentru chestia asta a trebuit sa discut cu directorul firmei ca aia mici si fara putere de decizie au incercat sa ma faca sa renunt sau sa-mi zica sa fac ce vreau ca ei oricum fac ca ei. Si cand m-am zburlit cu tot cu coama, am obtinut ceva.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
copiloi spune:
quote:
Originally posted by anelize
Suntem in Europa,pt numele luiDumnezeu...............
In Germania nu ar avea castig de cauza. Faptul ca vanzatorul a facut o oferta, nu este obligat sa si vanda marfa.
Daca actul de vanzare-cumparare ar fi avut deja loc, iar dupa un timp ar fi sunat vanzatorul acasa, cum ca, stiti, am gresit pretul, asa ca aduceti marfa inapoi, atunci da, e ilegal.
Dar atata timp cat cumparatorul si-a aratat disponibilitatea de a cumpara, dar vanzatorul nu este de acord (din varii motive), totul e legal.
Alina
joxy spune:
"Încheierea contractului prin mijloace electronice
(1) Dacă părtile nu au convenit altfel, contractul se consideră încheiat în momentul în care acceptarea ofertei de a contracta a ajuns la cunostinta ofertantului. "
Ai confirmarea platii ? si mail-ul de la emag ? ;)
Deci ai un contract valabil.
Faptul ca ti s-au restituit banii nu inseamna ca acest contract a fost anulat ;)
Cu respect,
G.
anamariame spune:
Actul de vanzare-cumparare a avut loc. Eu am platit online, cu cardul, am pe email confirmarea platii. Am print screenuri cu pretul afisat pe site, de 700 lei. Am print screenuri si cu comenzile mele procesate. Mi-au modificat, in istoric comenzi, valoarea laptopului (comanda a fost anulata fara o confirmare din partea mea, iar acum apare notebookul la 2300 lei, comanda anulata).M-au sunat de la o revista pentru informatii, vor scrie un articol despre ce s-a intamplat. Probabil ca voi merge mai departe, tinand cont ca am dovezi.Ce m-a convins sa fac asta e modul in care cei de la emag au abordat problema, nu mi-a placut faptul ca au anulat comanda fara sa ma informeze si ca au modificat pretul din istoric comenzi. Pe langa toate astea, am postat si un mesaj pe site-ul lor, pe care l-au sters destul de repede.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
marius spune:
Citind cele scrise mai sus coroborat cu linkurile date de Jox' (BTW merci) eu in locul tau mi-as lua notebookul asa cum a fost comandat. Greselile se platesc. Nu le plange de mila le merge foarte bine ca si firma. E o picatura miica de tot vanzarea asta.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
anamariame spune:
Multumesc pentru raspunsuri!Notebookul a fost luat pe firma, deci iese din discutie varianta de a merge la protectia consumatorului.Cel mai probabil vom alege varianta de a-i da in judecata. La telefon nu prea ai cu cine sa discuti la ei pe aceasta tema.Va tin la curent cu modul de evolutie al lucrurilor.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.