Mamici de septembrie - octombrie 2007 (65)
Raspunsuri - Pagina 6
bumbita spune:
Seara buna, gravidutze frumoase!
Este foarte adevarat ca nu am mai scris de foarte mult timp pe la voi, dar asta nu inseamna ca de cate ori puteam nu aruncam un ochi sa vad ce mai faceti, cu ce probleme va mai confruntati, cum va mai simtiti si cum va mai simtiti impreuna.
Imi place foarte mult ce gasesc aici: o gasca de fete pe cinste.
Vreau si eu sa urez di n inima proaspetelor mamici FELICITARI pentru beblini si bebeline, sa fie sanatosi, norocosi si ...sa aduca o gramada de bucurii parintilor lor!
M-am tot uitat si prin albumele voastre, care mai de care mai pregatita pentru venirea pe lume a strumfuletilor.
Si noi avem bagajul facut gata pregatit, joia trecuta am avut chiar emotii: travaliul fals. Dureri groaznice de spate, de burta, simteam ca sta sa iasa bebelonul meu ( anissia ai grija cu curatenia prin casa ). Din fericire, nu a fost decat o alarma falsa.
Eu sunt adepta lucrului facut la termen. Tocmnai de aceea astept , cu nerabdare e adevarat, clipa cand bebe al meu va veni pe lume. La prima nastere, am vazut foarte clar diferenat intrev bebei nascuti la termen si bebei nascuti cu cateva saptamani mai devreme. Este adevarat ca un bebe se considera nascut la termen dupa 37 sapatamni, dar nu va spun ce probleme aveau mamicile cu ei la alaptat, ca nu aveau putere sa traga, sa desfunde canalele, ar fii dormit toata ziua...sunt micuti rau ce sa mai.
Despre dopul gelatinos am vazut ca s-a tot scris pe aici: eu am avut urm experienta cu acest dop. pe 31 decembrie 2006 l-am pierdut ( sa va uitati mereu pe hartie - firisoarele de sange sunt foarte finute, eventual schimbati hartia daca e roz ) si am nascut dimineta, la ora 10, pe -3 ianuarie. am auzit cazuri in care poti sa nasti si dupa cateva sapatamni de cand iti cade dopul.
sa va spunem si noi cate ceva despre bebe 2, cum imi place mie sa-i zic: il va chema eduard, este un miscacios, mai ales in laterale ma loveste, ii place sa-l mangai cand stam seara la orizontala, e bine dezvolatat, nu foarte bine, dar e ok ( la 34 sapatamni la echo avea 2200 grame).
aveti ceva infoormatii despre afibebe ce o fii facut azi?
lia felicitari sincere si tie penbtru bebelina- fooooooooooooarete bine dezvoltata. vezi ca nu degeaba ai avut saptamana ytrecuta contractiile acelea? se pregatea strumfita nu gluma!!!! facea repetitii
poze si filmulete cu ingerasul nostru
bumbita 37 + si mami de sebastian(03.01.2006)
bumbita spune:
bernix si eu am probleme cu gingiile, nu imi sangereaza dar sunt foarte sensibile cand ma spal pe dinti.
fetelor, voi pentru spital ce bibe ati luat pentru bebe?
eu mai am cateva mici lucruri de pus la bagaj, printre care si bibe...si nu stiu la care sa ma hotarasc: chicco contra colicilor la din plastic sau nuk din sticla contra colicilor.
bernix spune:
Sabina, fiindca mama a avut un cancer de piele, o aluna care a tot crescut, am ceva cunostinte legate de alunite astea. Cele miscatoare nu sunt periculoase si cad de foarte multe ori daca sunt in locuri de "trafic intens".
Io m-am ingrasat destul de mult, cam 16kg pana acu', desi toata lumea zice ca nu se vede, fiindca eram foarte slaba inainte de sarcina 48-50kg. Poate din cauza kg in plus au aparut si alunitele astea, desi piticul meu de pe creier continua sa insiste ca si vitaminele au rolul lor.
Bernix 34+
bumbita spune:
marunzica, tomitza referitor la brau. parerile sunt impartite. si eu la prima nastere, mi-am luat brau s ama incing.dar cand m-a vazut dr la pansat, s-a suparata foarte tare si a zis ca o sa am o burtica lasata daca il mai port pentru ca muschii abdominali se vor lenevi si se vor obisnui sa faca altceva treaba in locul lor ( burtiera ). de atunci nu am mai purtat-o si niic nu pot zice ca am ramas cu burtica.
Gabriela77 spune:
Fetele, am vazut ca snt trecute gresit kg la Bb Crsitian Nicoale, 3.650 in loc de 3.560. Face cineva corectura?
Of, Sabina, de-as putea…nu mai vrea Mos Ene sa vina si la mine….Succes maine la eco, sint convinsa ca totul e ok cu Gheo!
Bernix, bine ai revenit, ce aventuri!
Bumbita, bine ai venit!
Gabriela 36+ Sara
Bee spune:
Nici eu nu pot sa dorm si de cald si de necaz ca nu ma suna barbatul care e in delegatie. Pe la ora 11 seara se delega cu cei de lucreaza la o bere, dar a promis ca ma suna cum ramane singur. Am eu asha o banuiala ca l-a pocnit un soooomn si eu tot sun la el si el nu aude nimic nimic.
Felicitari Afibebe si Alinkav! Sa va traiasca micutii!
Sa inteleg ca se pregatesc Luy si Slippers (cu dopul)?
Sim, nu te superi, dar cum a gresit Tutu, io cred ca si prezicatoarea o da in bara si bebe se va decide sa iasa la termen, in ciuda plimbarilor, caratului, bailor sau altor artificii.
Piciulika, cumintica lasa contractiile in pace (si ele pe tine!).
Tomasa, am priceput unde bantuiti voi. Din pacate, noi ne deplasam maxim pana la Biserica de lemn, ca venim de dincolo de Policlinica (si in mersul meu de foarte gravida si asa fac 20 de minute pana in parc impingand caruciorul). Poate imi voi face vreodata curaj sa ajungem si pana spre Campia Libertatii, dar numai daca voi avea cu mine si barbatul (care presteaza cam rarutz plimbari cu fetele lui).
Roxana, te invidiez rau pentru balaceala in piscina. Si abia am venit de la mare! Cat despre mame perfecte........eu una nu cunosc. Nici eu nu-s perfecta, cu toate ca am rabdare multa cu pitika nr 1. Macar cu ea sa am rabdare, daca in rest tun si fulger. Ma descarc eu pe altii, nu pe ea.
Bernix, zgarietura de pisica pe burtik? Brrrr. Grija mare. SI piscineala placuta maine, daca ajungi.
fetele si noapte buna!
Bee 32+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
rodicamaries spune:
Schimbu de noapte vad ca nu-i... asta e bine, inseamna ca au somn, uite ca eu nu... ma confrunt cu asta de 2 nopti, nu pot dormi...
Bernix eu problema cu gingiile o am de la inceputul sarcinii pana in prezent, dar sper sper totusi sa scap dupa ce nasc de ea... in cazul meu nu numai ca-mi sangereaza si sunt sensibile dar mi-s si foarte umflate... ei lasa ca trece... eu mi-am luat o periuta mai moale.
si mai am o problemuta cu care ma confrunt de ieri , am o durere inghinala, adica langa vagin in partea dreapta, spre picior... ca abia imi misc piciorul drept. O fi ceva muschi?
Iar sarcina e simtitor mai jos.... of si mi-e cam frica ca am doar 36 saptamani si cateva zile...sper sa mai stea bebelinul acolo inca 2 sapt macar.
Somnic usor ...
Asa creste puiul meu
Rodica 36+
AMR 3 sapt
Piciulika spune:
Uite schimbu de noapte. Am insomnie: sotziorul a plecat pana in Croatia cu jobul si nu-mi gasesc locul si somnul...
Situatia mea de contractzionista - ca nu ma dezmint:
Prezentarea mea faimoasa de luni l-a agitat pe domnul BB - mobilizarea de resurse telektuale l-a derutat peste masura - si s-a pus pe agitat. Big time! Si a tinut-o asa toata dupa-masa, in ciuda somnicului.
Am mers la cursul meu cu balaceala; moasa a constatat ca si burtica se intareste, si bebe e tare incrancenat (burta numa coltzuri: fund, picior, etc.) Hai in apa calda, sa se relaxeze. Balaceala i-a placut, calmat frumos de tot. O vreme. Pt ca ulterior sa constat ca l-a si revigorat!
Daca tot eram la spitalul cantonal, moasa ma duce la sectia nasteri la un control la dr, ca sa vedem ce si cum cu burta mea tare ca o minge de basketball. Asta era noaptea la 22:30.
Full program: CTG, recoltat urina + col (au lab de noapte!), eco vaginal + normal, lichid amniotic + placenta OK, colul ramas la 3 si inchis - totul OK! A facut un test de lab la ceva secretzie si a spus ca nu nasc in urmatoarele 3 zile.
Dar era deja ora 24 si aveam niste contractzii si mai urate, dureri acute si un bebe hyper-agitat...! HORROR! Nu puteam cobora de pe masa gine: fiecare miscare a lui BB parca ma zgaria crunt pe dinauntru - si el bietu' era parca vacuumat acolo.
Totusi la 2 noaptea doctorita a zis ca ma lasa acasa, ca toate-s bune si probabil de la stress am inceput cu povestea asta - deci fetelor, sa nu vreti la job, ca nu-i bine! Si nu va stressati pentru nimika!!!
Nu se stie, oul sau gaina: BB sau uterul meu se enervau unul pe altul. Pana la 4 s-a tot framantat micutzul de numa. Crunt.
Tratament - ia ghiciti? Test: atzi retinut ce se da pe aici?!
Cine a raspuns Mg-overdose si Buscopan a castigat! Plus ulei de maghiran pe burtica. (sceptica, intreb doctora: functioneaza uleiul asta? Da, calmeaza uterul. No bine, daca zice ea.) La pat, sa mai fac bai caldutze si saculetz cald pe burta. Sa traitzi se executa!
Noaptea stand la CTG am auzit pe hol un BB proaspat nascut: mieuna cu o fortza si o revolta...! Clar, aici afara nu era ce se astepta el.
Deci basta cu jobul pana la noi ordine, intr-o sapt. la control la dr meu si mai vedem p-orma.
Am tras niste plansete marti de spaima: nu-i normal sa ma doara burta in halul asta cand se misca BB... mai bine ramaneam in spital... daca intra in suferintza...?
Acuma-s mai un pic mai normala: execut tratamentul si s-a mai calmat situatia. Abia pot umbla de ce burta tare am... parca e si mai mica, asa compacta. Bine ca nu ma mai doare asa acut. Ii pun muzica lui BB sa-l imbunez, ca tare era nemultzumit.
BTW: are 2,200 kg si marimea la pantof 7 cm - traieste pe picior mare domnul! Insa are un fund ascutzit proptit in coastele mele de ma termina! Si o personalitate si mai ascutzita!!
Gata, la loc la kuki, ca v-am scris un capitol intreg!
Piciulika 34+ Michael
Roxana_G spune:
Neata. Nu va vine sa credeti, apropos de depresii, de ce m-am trezit. Am visat cum ca mi-am pierdut satucele mele la jocul Triburile si m-am trezit pur si simplu plangand. Asa ca acum bag un joc sa ma linistesc.
Gabi, sunt mai bine cu moralul, dar la asa calduri si sarcina avansata, echilibrul este pe termen foarte scurt.
Bernix, ai grija cu iesirile pe caldurile astea, fie ele si la piscina. Mai ales cu nebunii de taximetristi. Bine ca te-ai racorit pana acum la tara, aici a fost fierbere continua. Dar nu te pisalogesc ca acum ma tratezi ca pe gaina cu pricina. Glumesc desigur, ca sa te mai inveselesc. Nu ai ce face cu copiii, pana la urma ati supravietuit si tu si sora si acum sunt sigura ca esti bucuroasa ca va aveti una pe cealalta.
Sangerari de gingie am avut si eu in prima parte a sarcinii, acum mai putin. Atunci imi sangera si mucoasa nazala si ma trezeam cu sangele peste mine. Dar alunitele alea nu am inteles cum sunt.
Bumbita, eu am ratat dopul ala la prima sarcina, desi am vazut ceva tot asa cu vreo 3 zile inainte de nastere. Insa era perfect transparent, nici urma de firisoare. Ca sa nu mai zic de puturoasa mea nascuta la 40 de saptamani, nici urma sa desfunde vreun canal. Ma bucur ca la voi e totul ok, BB nu pare asa mic, mai are timp sa creasca. Ce ai facut cu travaliul fals, ai fugit la spital? Nu am pus bibe in bagaj, ca sa nu starnesc scandalul alora la spital din prima. Urmeaza sa imi aduca mama dc nu rezist si nu am lapte cele 2 zile. Dar sunt 2 zile...nu e bai. Am un bibe de ls Avent cu gura larga, cred ca il va aduce pe acela, si o lingurita. Daca trisez in spital voi folosi singur lingurita, pentru ca nu mai sunt sanse sa suga la san BB daca da de comoditatea biberonului.
Bee, nu s-o fi terminat berea omului, stiu eu cum e cu mesele astea prin delegatii. Se intiiiiiiind. Si telefonul nu il aud de multe ori, daca o fi un local zgomotos.
Piciulika, sa vezi ce se va revolta BB si dupa ce il scoti. Vrea atentie, papa, somn, diverse, si sa dea naiba sa nu i le oferi cand le cere. Nu e vorba ca plang, sa ii vezi cum strang pumnisorii si se invinetesc de nervi. Sigur a fost stressul de la prezentare, si al meu era mai suparat pe viata cand eram la serviciu. Iar in piscina si acum se misca la greu, eu tot zic ca vrea si el sa innoate in spatiu mai mare. Ai si tu grija si ia macar ce ti-au dat aia pe acolo. Si e normal sa te doara asa, nu mai tine mult si nu mai simti loviturile chiar asa. Insa am avut si eu o perioada, cred ca pana pe la 37 de saptamani, cand simteam ca rupe pielea si alta nu. Hai pupici, somn usor si relaxare. Mie mi-a placut mult povestirea ta, chiar m-am amuzat si m-am relaxat.
Acum inchid aici, mai verific jocurile mele, si ma duc la nani. Cum spuneam nu stiu daca mai apuc sa scriu dimineata inainte sa merg la doctor.
Rox 38+
si Alexandra Maria (10.02.2004)