M-ar interesa in primul rand care este relieful. Stiu ca e statiune de munte, insa in pozele pe care le-am vazut nu se vedea nici un munte. Decat undeva, in departare, la orizont,un fel de dealuri.
Ce atractii turistice are statiunea? Ce se poate face acolo? Cum sunt atmosfera, oamenii, serviciile, preturile?
V-a placut? Cum v-ati simtit?
Cum se ajunge dinspre Bucuresti cu masina? Cum sunt drumurile? Sunt serpentine? Cat timp ati facut?
Depinde cit vrei sa stai. O saptamina, poate 10 zile. Mai mult, iti ies ochii de plictiseala (cred!)
De ajuns: Bucuresti - Brasov, de acolo directia Sf. Gheorghe (oras in care nu intri) si apoi Covasna. Sint 60 de km intre Bv. Si Covasna.
De atractii nu prea stiu, eu am plecat la 14 ani de acolo si ma intorc doar ca sa-mi vad parintii - cred ca e chestie de mofete si tratament balneo - sint f. buni, asta stiu, parintii mei merg in fiecare an - si plimbat in aer liber. Nu vezi munti in poze pt ca orasul e situat pe dealurile subcarpatice, la poalele muntilor Vrancei, f. specific masivul Lacautzi.
Cu certitudine nu e genul litoral, nici Poiana Brasov, este, efectiv, un loc pt o vacanta linistita, aer curat, mincare buna - sint tarani de la care poti cumpara tot felul de bunatati, plimbari, iarba verde, apa minerala, Planul Inclinat, Mocanita, drezina si alte chestii de-astea. Restaurante si baruri stiu ca sint, pe vremuri erau si terase unde dansam serile...
Sigur poti sa mergi la Sf. Gheorghe sau Tg. Secuiesc daca ai chef de magazine si ingramadeala, poti sa urci la Comandau si sa culegi fructe de padure, mai este o cetate dacica, ne duceam de la scoala si ne jucam de-a arheologia acolo....
Dupa mine, clar, e genul de vacanta aer liber - carti - cuvinte incrucisate - aer liber dar dintr-un hotel/pensiune.
Cu drag,
Simonna