analize pentru intrare in colectivitate
Am si eu o nelamurire. Blamca incepe cresa pe 3 septembrie. De la gradinita mi-au cerut exudat faringian si examen coproparazitologic si avizul de intrare in colectivitate de la medicul de familie. Cand am sunat-o pe medicul de familie mi-a zis ca mai trebuie si examen coprobacteriologic si VDRL pentru parinti, si ca acestea nu sunt compensate de CAS si mi-a inchis repede. Nu am intrebat daca gradinita nu o cere, ii trebuie ei pentru aviz sau de ce tr. si alea in plus, si VDRL-ul trebuie pentru ambii parinti? (nu stiu unde am vazut ca doar de la un parinte - nu stiu de ce) Si nu stiu cand sa fac analizele ca sa fie valabile (dar sa fie gata la timp ca pote dureaza) si cand sa cer avizul de intrare in colectivitate ca sa nu expire. Si nu stiu de ce nu sunt compensate.
Stiu ca multi va confruntati cu aceasta pb. si poate sunteti mai informati si multi ati mai trecut prin asta si stiti cu e.
Lamuri-ti-ma si pe mine, va rog frumos.
Multumesc anticipat
www.flickr.com/photos/9187915@N03/" target="_blank">Ildy si
Blanca Andreea (16.06.06)
Raspunsuri
anca_vlad spune:
avizul il primesti abia dupa ce te duci cu analizele la medicul de familie si e valabil cam o luna!
noua pe langa Coprocultura+parazitologic si exudat pt copil ne-am mai cerut IDR si parca MRF!
Acum la gradi ne-a cerut doar Exudatul!
ildyqo spune:
deci, chiar daca nu imi cere gradinita tot trebuie sa fac toate analizele ca altfel nu imi da medicul avizul. Dar nu inteleg de ce difera de la dr. la dr. si de la gradi la gradi
anca_vlad spune:
avizul il vei primi pe baza rezultatelor analizelor cand te vei duce cu ele la medicul de familie, fara acel aviz nu veiputea duce copilul in colectivitate!
de ce sunt diferite analizele cerute de la o gradi la alta nu stiu sa zic "cate bordeie atatea obiceie".
Am auzit ca sunt cresa si gradi la care le este solicitat mamicilor cu fetite si examen ginecologic!![]()
Nord spune:
noua ne-a cerut pentru fetitza: exudat, coprocultura, coproparazitologic si ptr noi VDRL.
in final nu am facut decat analizele ei, am dat copiile la gradi. au fost suficiente.
in skimb, si la gradi veke si la cea noua, ne-a cerut adeverinta de la dr cum ca are toate vaccinarile facute. de fiecare data, am dus copie dupa carnetul de vaccinari si gata.
aceste analize pentru copil ni se cer in mod regulat (la fiecare 3- 4 luni).
anya spune:
Ce e VDRL? Anul trecut ne-a cerut de la gradi Micro - pt parinti, dar anul acesta nu mai e nevoie (asa am inteles).
roandre spune:
La gradi ne-a cerut pt copil IDR si avizul epidemiologic dar nu mai vechi de 48h. Noi parintii (si mama si tata) trebuie sa facem micro (radiografie pulmonara) si VDRL.
crinuta spune:
Noua ne-au cerut doar copro, exudat si radiografie pulmonara, pe care nu i-am mai facut-o acum, deoarece o facuse in trecut si mi-o accepta pe aceea.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Claudelu spune:
eu stiu ca de anul acesta nu se mai cer nici un fel de analize de la parinti, cel putin asa ni s-a spus la gradinita.
Gabri spune:
nici noua nu ne-au cerut nimic in afar de cele pentru copil : exudat, coprobacteriologic, coproparazitologic si copie dupa vaccinari.
dar am mai auzit de gradinite unde cer si pentru parinti.
ildyqo spune:
Problema mea este ca nu gradinita mi-a cerut , ci doctorita de familie. Eu Vdrl-ul pentru mine si sotul nu la-si face ca se face din sange si mie nu imi place. dar daca nu imi da fara alea avizul de intrare atunci e naspa.