Mamici de Martie - Aprilie 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Vreau sa va intreb ceva: sunt singura careia doctorita i-a facut o ecografie normala la 6 saptamani si nu intravaginala? Intr-adevar, s-a vazut doar un punct mic, dar a fost suficient pentru noi. Este prima sarcina si inca ne obisnuim cu ideea ca vom fi parinti.
Am vazut ca unele dintre voi ezitati sa anuntati la serviciu. Depinde probabil si de relatiile pe care le aveti cu sefii. Eu mi-am anuntat sefa acum 2 zile, pt ca acum s-a intors in tara. S-a bucurat foarte tare si mi-a dat numeroase sfaturi, fiind si ea mamica la randul ei.

Valentina, 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Si eu am anuntat la servici chiar de la 5 saptamani, nu am avut nici-un sentiment ciudat. Toata lumea s-a bucurat pentru mine si chiar ma menajeaza si ma intreaba tot timpul ce face bebe din burtica...Pacat ca nu este peste tot la fel. Daca ma simt rau ma trimit imediat acasa cu masina cu sofer . Este foarte bine!

Valentina, pai daca s-a vazut la eco abdominala este foarte bine, nu mai avea de ce sa-ti faca transvaginal. De obicei asa se depisteaza mult mai repede, dar uite ca nu e mereu la fel.

CLAU 12+

mamica de Razvanel si acum de bebe 2

Mergi la inceput

Monica, slava Domnului ca sunteti bine tu si bebe. M-am speriat citind, dar pana la sfarsitul mesajului m-am linistit...Stai in pat cumintica sa treaca toate petele urate.

CLAU 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_g spune:

salve,fetelor?
toate luati acid folic pur?deoarece doctorul meu mi-a dat niste vitamine ce contin si acid folic.
as vrea sa intreb pe cineva care are in jur de 12 saptamani daca simte vreo durere de burtica.sunt un pic preocupata.
doresc bun venit noilor gravidute si sa aiba parte de o sarcina usoara

diana_g 12+

Mergi la inceput

Diana, eu nu am nici-un fel de durere de burta, in schimba ma doare spatele, mai bine zis noada...

CLAU 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Valentina, mie la prima eco a incercat intai sa-mi faca pe abdomen, a vazut ceva dar nu era prea sigur (aveam 6 saptamani) asa ca mi-a facut transvaginal unde s-a vazut foarte bine. Nu conteaza modalitatea, ci ceea ce se vede.
Monica, daca petele au devenit maronii inseamna ca hematomul se elimina si nu-l va mai deranja pe bebe. Iti tin pumnii, ai grija de tine!
Si eu am spus la serviciu, au fost intelegatori si seful si restul, ma felicita, dar intrand in "paine" (=pacienti) nimeni nu mai are intelegere si pana la un punct e firesc...Dar eu una zic sa lasati superstitiile si sa anuntati cat mai devreme, mai ales daca aveti cu cine va intelege, e in avantajul vostru sa justificati nevoia de menajare, nu?

naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gbutucica spune:

Salutare viitoare mamici.
multumesc pentru urari si bine ati venit si voi

SOovietica,Riana,Valentina:bun venit si sarcini usoare cfara probleme'

Monica te rog sa ai grija de tine si de cel mic, incearca sate odihnesti cat de mult , si stai mai mult in pat BB este cel mai important.

Diana si eu am ceva dureri de burta(12 +) (asa ca la menstruatie),am discutat cu medicul si mi-a spus sa iau nospa..

Simo ai grija cu ridicatul celui mic.

eu iau acid foloic de la4 sapt ,adica de cand mi-am facut testul si a iesit pozitiv,sau decand mia vestit barza de cel mic.

fetelor spuneti-mi si mie ce e cu pata sau lichidul galben de pe drepta , stanga , ca eu nu lee am cu astea si nic nu am pe cine sa intreb , dr nu mi-a spus nimic.....

va pupesc si aveti grija de voi.
eu fiind noua imi va lua ceva timp sa va cunosc asa ca imi cer scuza ca nu ma adresez tuturor.
Gianina
DN 28.06.78

Giani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Ririan, bine ai venit! Si eu tot baiet as vrea. Sotzu vrea fata care sa semene cu mine, si ma suna toata ziua si intreaba "ce fac fetele lu tata" :P
Monica9, ce sperietura tre sa fi tras! Iti tin pumnii sa nu mai treci prin faze dinastea!
Naty, sunt absolut de acord ca bebeii merita efort din partea noastra! numai ca pe mine m-a invatat medicul sa fac altfel efortul. Deviza mea este fara medicamente,decat in cazuri absolut necesare. Chiar fac ceva efort sa cresc grau si apoi sa fac suc din iarba de grau, sau sucuri de mere/morcovi. Zilnic beau suc si uneori mananc drojdie de bere (care e plina de B-uri).
pupici pe burtici.
S. 4s+5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Ia uita-te la ele!!!Au prins viteza....
Merg si eu cu copilul afara si cand revin nu mai tin pasul...eu trebuie sa va urmaresc din scurt ca altfel pierd sirul...
Am retinut asa:ca:
Monica, scumpa de ea, a trecut prin clipe de cosmar! Dar bine ca totul s-a rezolvat, hematomul s-a eliminat si bb este voinic si sanatos! Ai grija de tine iubita si de burticutza ta!
Ca: Ririan, intareste randurile odiseei noastre, lucru care ma bucura nespus si pt asta iti urez bun venit, sarcina usoara si experiente frumoase alaturi de noi!
Ca:Butucica, inca nu ne cunoaste dar are destul timp sa o faca! Si ca nu intelege statistica bnoastra! Draga butucica, daca sarcina s-a prins pe dreapta noi vehiculam ca ar fi fetitza, iar daca s-a prins pe stanga, baietel!fata si sper te simti bine alaturi de noi!

Cu acidul folic...stiu de cand tot imi doresc un copil ca este ceva ce se ia musai in primele luni...ideal ar fi chiar di-nainte... Asta stiu eu...dar eu nu sunt medic! Eu personal, iau 1 de 5 mg pe zi!

Si am mai retinut ca: Diana, daca te referi la acele dureri care sunt suportabile si care nu sunt permanente, sa stii ca sunt normale desi poti lua cate un no-spa sa te lase mai rpd! Daca te referi insa la dureri insuportabile si care sunt permanente te-as sfatui sa informezi medicul! Eu am avut din cand in cand dureri usoare de burta in uhnele zile, in altele deloc, unele dureri ca la CM dar mult mai slabe, unele dureri ca o presiune, altele ca un junghi! Ieri la spital mi s-a spus ca sunt normale la varsta asta a sarcinii cand uterul creste si incepe sa apase una-alta sau se intind ligamentele... Am observat de asemenea ca dimineatza cand vezica si intestinele sunt pline ma trezesc cu disconfort! Ma gandesc ca fiind aglomeratie pe acolo fiecare (uter, vezica,intestine), da din coate sa isi faca loc... de aici disconfortul! Dupa ce4 merg la baie, trece!

Eu am facut un studiu de vreo 2 zile...in pozitia culcat pe spate, pun palmele pe abdomen cam acolo unde simt eu ca este uterul si apas usor de tot...nu intotdeauna dar, am simtit mici miscari prin burtik...ca si cum ar palpai ceva... nu sunt intestinele, va asigur! Foarte fin...abia se simte dar eu cred ca stiu ce e Stiu ca daca zic ca l-am simtit pe bb ziceti ca sunt dusa cu creerasul, asa ca nu zic!

Ma opresc aici...nu ma injurati! Va iubesc!

Simonette13+

PozeLuca

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Am mai retinut ca:
Sovietica, super-stil de viatza! Te admir tare dar eu una n-as putea sa fac asta...sa cresc grau si sa fac suc... Bravo

Naty mama fata, ca ea vine obosita de la servici si pe ea pacientii n-o iarta!

Simonette13+

PozeLuca

BB2

Mergi la inceput