Mamici de Martie - Aprilie 2008 (7)
Raspunsuri - Pagina 12
clauclau spune:
Neata randunici, mi-am luat o zi libera asa ca azi lenevesc bine merci acasa, chiar simteam nevoia...
Simo, eu am simtit aseara o mica falfaiere in burtica chiar in dreptul buricului. Nu mi-a venit sa cred , apoi am stat concentrata sa vad ce se mai intampla si nimic, liniste deplina. Nu putea fi miscare de intestine pentru ca cunosc prea bine aceste prime miscari ale lui bebe de la prima sarcina. Este cu totul altfel...Oare sa fi fost doar imaginatia mea???? Practic stiu ca este mult prea devreme acum...
Delphin, si eu stiam la fel ca alcoolul si tigara fac mult rau lui bebe prin placenta...Si eu mi-am luat cateva hainute de graviduta, mai mult rochii caci este super cald aici, dar le port cu mandrie! Si toate colegele imi zic ca sunt luminoasa si frumoasa la fata. Eu nu vad asta, dar le cred pe cuvant !
Succes miercuri la eco, o sa te simti super cand o sa-l vezi pe bebe, parca nimic nu e mai frumos de-atat!
Oanapopescu, eu ma dau cu Mustela 9 luni pentru maternitate pe abdomen si sani. Dar mai sunt seri cand uit sau sunt prea obosita si ma culc fara crema
Naty, cum a zis si Simo, sunt convinsa ca toate stam cu mainile pe burtici si vorbim cu bebei tot timpul. Doar ni i-am dorit atat de mult! Si cand stam seara la televizor sotul sta si el numai cu mana pe burtica ( pe bebe adica ). Si mai primesc o gramada de mangaieri pe burtica de la Razvanel, dragul de el!
Alina, felicitari pentru bebe bine pozitionat in uter!
Carminabulina, nu esti singura, eu dupa eco de 6 saptamani am mai ajuns la eco la 12 saptamani, din lipsa de doctor. Dar de-acum recuperez...
Ali bia, bine ai venit la odisee. Sa ai sarcina usoara si bebe sanatos si papacios!
CLAU 12+
mamica de Razvanel si acum de bebe 2
simonette spune:
Clau eu cred ca ceea ce ai simtit este bb!
Bafta la echo, cui merge...am citit pe fuga si n-am retinut...scuze...sunt in mare graba ca tre sa ajung intr-un loc!
Sunt cu sufletul alaturi de toate randunicile si va iubesc!
Simonette13+
PozeLuca
BB2
mihutza11 spune:
la mamici nou venite si sa aveti parte de sarcini usoare si bebei sanatosi!
in legatura cu acidul folic.. eu iau cate o pastiluta pe zi cam din sapt 6 (cam atunci am aflat si eu de sarcina), atunci cand am fost la dr. si atat deocamdata... mi-a zis ca dupa ce ii duc analizele o sa mai vedem ce imi mai da.
Mihaela
8+
mihutza11 spune:
am mai uitat ceva...
eu am facut o eco abdominala si am vazut samburelul, desi am uterul retroflexat si a trebuit sa apese un pic mai tare... de fapt dinainte sa fiu mi s-a spus ca din cauza uterului meu e mai greu... ca noi ne doream de ceva timp... si pana la urma s-a intamplat intr-un moment cand nu ne mai asteptam... inainte de a afla chiar ma gandeam sa ma mai duc la un control sa vad de ce totusi nu se intampla nimic, si pana la urma uite ca a venit barza si la mine cu un strumf .
Inca o chestie: pana acum nu am fost la un control ginecologic, eco l-am facut la doctorita mea de familie (e specializata in mai multe domenii). Cred ca o sa ma duc dupa ce imi fac analizele pe care mi le-a dat... sunt destule din ce am vazut pe lista aia...
la randunici!
Mihaela
8+
sovietica spune:
Delphin, m-ai pus pe ganduri cu alcoolul! ca acum cateva zile am luat un gat de palinca sa imi taie greata (si chiar a taiat-o), nu stiam ca dauneaza in halul asta o cantitate mica. Da parca tind sa cred ca o gura de vin rosu de la tzara cand si cand, la un gratar de vita, mai merge. Da palinca nu mai iau. Lipoveanca fiind, trebuia sa ii dau sa guste neste tarie, sa vada cum au trait bunicii lui (cu peste si spirtoase)
Dpn 26Apr'08
gbutucica spune:
Salutare la butici la la cei mici
Elena daca tu vrei sa stai 2 ani acasa vei sta , la sv probabil ca te vor inlocui ,, dar este lege si este alegerea ta , nu au cum sa nu te lase ,pt ca nu au ce sa-ti faca , decat pe perioada cat lipsesti sa te inlocuiasca , iar cand revii la sv au tot dreptul sa-ti asigure postul , sau unul proviziriu.asa scrie in codul muncii.
Clau am vazut ca folosesti Mustela 9 , a auzit ca e bun.merci(era urmatoarea intrebare care vroiam sa v-o pun , dar am primit raspuns in avans).
Delphin m-ai dat pe spate cu usturoiul ca mie imi place taaaaaaaaaaaaaare mult .
Atentie la stat in fumul de tigara si la alcoolul consumat spun si eu.
Eu pot spune ca am noroc ca mi-e un rau de la fumul de tigara si fac mare scandal cu sotul mai ales , care .........
In rest toate bune si fromoase ceea ce va doresc si voua
si sa ami aveti o zi superba.
pupici
Giani
sovietica spune:
A, si despre sucul de grau.
Pai in primul rand orice cura de clorofila e ceva super. Moleculele de clorofila sunt uluitor de asemanatoare globulelor rosii. Sucul verde (de patrunjel, telina, urzica, leurda, lucerna, etc)dezintoxica organismul, regleaza tranzitul intestinal, ne vindeca rani, incetineste imbatranirea, este anticancerigen, etc.
Si cel mai adevarat suc verde cred ca este cel de iarba de grau sau de orz. Da orzul pe care il am eu creste mai greu, asa ca am ramas cu graul. Este energizant (inlocuieste cafeaua cu brio), este nutritiv - contine ffff multe vitamine si minerale, se zice ca este si proteic, cu 30 de enzime, contribuie la formarea celulelor rosii, detox, regleaza greutatea corporala.
Eu cultiv graul in tavi de plastic (de bucatarie), in care pun un strat de 3 cm de pamant din padure, iar peste el, un strat de grau incoltit, ud, acopar totul 2 zile cu alta tava, si apoi tadaaaam descopar si grautzul are deja 3 cm. Cand ajunge la 15 cm, il tund cu foarfeca, il pun in blender cu apa plata, 1-2 min il dau de toti peretii, strecor si beau. Cine vrea sa caute pe net, in engleza ii zice wheatgrass sau greenjuice.
ATENTIE nu instig la consumul de catre gravidute a sucului de grau, caci in SUA sunt rezervati savantii din cauza unor germeni pe care ar putea sa ii contina, fiind hrana cruda, si nestiind ce mascari contine pamantul, etc. Eu imi iau pamantul din padure, si am citit si cateva posturi ale unor femei care au consumat asa ceva in sarcina si ca ce bine s-au simtit, si nu am de gand sa ma las de acest sport.
Si: mie mi-a rezolvat o mare constipatie cronica.
Sa dea DD ca alegerea fiecareia sa fie cea potrivita ei si lui BB.
pup
5s
Dpn 26Apr'08
numeioana spune:
Fetelor, sa vedeti ce mi s-a intamplat! Aseara am ajuns acasa si m-au luat niste dureri f puternice, niste crampe ingrozitoare de era sa fug la camera de garda. Am luat repede No-spa, m-am intins in pat, dar nu puteam sa stau nicicum, ca ma durea burtica jos foarte rau. M-am speriat ingrozitor si imi venea sa plang de frica sa nu i se intample ceva lui bebe. Ma gandeam la ce e mai rau mai ales ca durerea nu ma lasa deloc. Pana la urma mi-am gasit o pozitie mai ghemuita si m-am chinuit sa stau asa chircita pana m-a mai lasat... Am tras o spaima!!! Am fost de dimineata la baie si am controlat sa nu am scurgeri sau ceva... si era ok. Norocul meu ca azi eram programata la Bucuresti la doctor, ca altfel cred ca o luam razna. Tot drumul pana la capitala (eu am condus) mi-au tremurat chilotii de frica sa nu aflu ca bebe nu e bine, mi-am facut o mie si una de griji. Pana la urma am ajuns, mi-a facut eco iar bebe era bine mersi! A zis doctorita ca e un Speedy Gonzalez, ca e foarte mare si miscaret. Mi-a zis ca am avut contractii din cauza ca se misca foarte mult si eu nu pot simti miscarile, asa ca raman undeva in uter si acesta se contracta... Cica la varsta asta n-ar trebui sa se miste atat de mult!! A zis ca s-a format placenta foarte bine (desi eu ieri am facut 13 saptamani dupa UM), si ca bebe e mai mare cu o saptamana. Mi-a aratat inimioara, stomacelul, dar n-am vazut sexul. Mai am de asteptat. Dadea din picioruse smecherasul... Nu va spun ce fricita am fost si ce mandra cand o auzeam pe doctorita ca mi-l lauda!
Acum ma gandesc ca e baietel daca e asa neastamparat si marisor! Eu tot sper sa fie fetita...
Mi-a dat in continuare Utrogestan (2 dimineata si 2 seara), No-spa (3 /zi), mi-a oprit Acidul folic si Vitamina E, dar mi-a prescris Tardyferon (1/zi) si Elevit (1/zi), ca sa "mai capat culoare in obraji"(am citat-o pe doctorita) si pt contractii Gynipral (1/2 pastila de 3 ori pe zi). Colul e lung, inchis, uterul e ok, deci m-am linistit.
Prin ce emotii am trecut!!!
Ioana
13+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
clauclau spune:
Numeioana, felicitari pentru bebe miscaret...Cred si eu ca ai tras o spaima!!!! Slava Domnului ca este totul bine cu bebe, asta e cel mai important. Se pare ca avem bebei mai dezvoltati, si al meu e la fel...Abia astept sa-l vad si eu din nou la eco, deja mi-e tare dor de el. Incep usor sa ma obisnuiesc cu ideea ca e beietel si nu e rau deloc!
Hai fetelor mai dati-ne vesti de bebei!
CLAU 12+
mamica de Razvanel si acum de bebe 2
Xor spune:
Buna mamicutelor,
Aveti spor la scris, nu gluma ;)
Cineva a scris ca a facut prelevare de celule stem....sunt curioasa unde si cat a costat....as fi interesata de idee....
Eu nu am ajuns inca la medic dar m-am apucat de luat acid folic...1/zi pt ca am inteles ca in perioada asta se formeaza creierasul bebeului si are nevoie de acid folic.....iar eu nestiind ca sunt insarcinata am fost la mare...si am citit ca soarele reduce cantitatea de acid folic din organism...
Oricum....sper sa fie bine...dar pana merg la primul control stau cu emotii....
Pupici