Reteta aluat strudel (brinza)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Akella

cu siguranta le incerc ca suna





Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

alintaroma,

am sa iti trimit eu o reteta de strudele, probata de mine, care este si foarte buna si usor de facut. Eu am facut cu mere, visine, prune, caise, branza dulce, dar poti face si cu carne, ciuperci sau branza sarata.
Imi pare rau ca nu ti-o pot da acum , sunt la birou si reteta este acasa.

Week-end placut,
Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

carla...abia astept sa dai reteta...mai ales cea cu branza sarata...
fetelor de cateva zile ma tot uit pe-aici si-mi fac pofta dar nu am gasit branza de vaci si mi-era frica sa folosesc branza calup...nu este aproape delok sarata, oare pot sa o rad si sa o folosesc pe post de branza de vaci?
multumesc de retete

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

akella, am acum in cuptor reteta ta de strudel cu branza si stafide, insa in loc de branza de vaci am pus branza calup nesarata am ras-o...vad ca nu prea se leaga din pacate compozitia de la mijloc (of de ce n-am mai asteptat)

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Carla sunt bine primite si retetele tale. Poate treci si umpluturi.
Pina la urma oi deveni specialista in strudele si le-oi da alor mei antreu strudel, felul 1 strudel si desert taaaaddaaamm strudel





Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Monica, imi cer scuze ca n-am fost pe faza... Si eu am mai facut cu branza desarata si rasa, dar am pus mai multe oua (la ochiometru) sa se lege compozitia...
Vio, masa poate incepe cu un strudel cu branza sarata, apoi unul cu legume, ciuperci (poti scapa si niste carne tocata in el), iar la desert... well, take your pick... fructe, branza dulce si stafide...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

akella...multumesc(nu trebuie sa-ti ceri scuze...Doamne fereste...aici intram cand avem timp)
l-am tinut mai mult in cuptor si pana la urma s-a inchegat
astia mici au papat cu maaare pofta si au zis ca-i bun(chiar alex zicea mami e cea mai buna placinta, nu retinuse strudel) dar eu vroiam din ala cu branza de vaci... asa ca daca nu gasesc data viitoare incerc sa prepar branza dulce in casa
aveti cumva vreo reteta pentru branza de vaci facuta in casa? dar fara Ca lactic ca nici din asta nu am de unde sa iau (eu asa o faceam cand erau astia mici bbelashi)
pupici

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Reteta de branza de vaci facuta-n casa nu stiu; da' tu pe unde stai in Bucuresti, de nu ai gasit branza nici vrac, nici la pachetel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

in rahova...n-am gasit ieri dar data viitoare poae gasesc
daca nu...o prepar in casa


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Asa cum am promis, urmeaza reteta:
Alaut I: 1 margarina rama + 200 gr faina
- margarina moale se amesteca cu faina, se freaca intre palme
Aluat II: 300 gr faina + 3 galbenuse de ou + un praf de sare + smantana cat cuprinde sa iasa un aluat moale.

Aluatul II se intinde o foaie destul de subtire, peste se unge aluatul I sa ajunga peste tot, apoi se ruleaza se pune in floie de plastic si se tine la frigider aproximativ 2-3 ore.

Intre timp se pregateste umplutura care poate fi pentru cele dulci:
- branza de vaci + zahar + zahar vaniliat+ stafide + scortisoara + oua + coaja de lamaie rasa, dupa gust
- visine ( proaspete sau conservate), se adauga zahar dupa gust
- prune, se pune zahar si scortisoara dupa gust
- mere razuite, zahar, scortisoara
Eu personal, merele, prunele si visinele le fac la cald, intr-o tigaie teflon le las sa se moaie si sa scada lichidul pe care il lasa fructele si le pun in strudele doar cand este rece compozitia.
Intotdeauna presar sub compozitie si deasupra cand umplu strudelele un praf de gris, pentru ca absoarbe lichidul rezultat la coacere.

Dupa ce s-a racit aluatul, se taie in bucati de aproximativ 5 cm lungime, care se aseaza cu partea taiata in jos pe masa de lucru, se apasa usor cu palma si apoi se intinde sub forma de foaie destul de subtire, se pune compozitia se ruleaza sub forma de strudel si se pune in tava. Se continua pana s-a terminat aluatul, la sfarsit se ung strudelele cu albusul de ou ramas de la aluatul II.

Se poate folosi si compozitii cu branza sarata, carne sau ciuperci.

Se coc la foc iute, in cuptorul preincalzit.

Carla

Mergi la inceput