1000 de ce

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Eu sunt convinsa ca un astfel de om, daca nu urmeaza exemplul parintilor, atunci a fost crescut cu impresia adanc sadita si cultivata (tot de parinti) ca este buricul universului, ca i se cuvine absolut tot si i se iarta absolut tot...

P.S. de asta am in casa o katana, sa pot taia raul de la radacina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

quote:
Originally posted by akella

Eu sunt convinsa ca un astfel de om, daca nu urmeaza exemplul parintilor, atunci a fost crescut cu impresia adanc sadita si cultivata (tot de parinti) ca este buricul universului, ca i se cuvine absolut tot si i se iarta absolut tot...

P.S. de asta am in casa o katana, sa pot taia raul de la radacina...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

:)) cateogoric a avut parinti care i-au insuflat ideea ca e buricul pamantului.
ma inteb cand ii vor murii babacii, si nimeni nu ii va mai sufla in fundulet, ce va mai crede mussiu?

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

_

Babyblue va pupa pe toti!!

Sunt ceea ce sunt, ceea ce pot, ceea ce vreau! Nu incerca sa ma schimbi, doar tu vei avea de suferit! Nu pricep critica si am multe reactii pripite si deplasate. S-a inteles, da??:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Coincidenta sau nu, dar chiar azi citeam subiecte din arhiva (daca nu dau bani pe reviste, este destula "patima si pasiune" si aci pe DC ) si da! am dat si peste subiectul tau, cel initial cu sotzu'

Stii ca sunt alaturi de tine, mereu te-am citit cu placere, cu toata viata asta, cam bitchy uneori... Si ce apreciez mereu la tine este faptul ca nu te lasi, nu pui capul jos si "ce-o fi o fi!", stii exact valoarea ta si nu lasi pe nimeni sa te faca sa "scazi" in ochii tai!

Mult succes in viata! Meriti ce-i mai bun din toate!

P.S. cam off topic, dar am simtit si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Draga Copilas Albastru/Trist, cand babacii vor intra in parcul rece, respectivul isi va gasi o persoana care sa continue suflatul... Daca persoana in cauza nu stie/nu vrea sa sufle corespunzator, atunci va avea dansul grija s-o invete... minte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Dor, sa vezi peste cativa ani alt cap al monstrului, cel mai hidos: cand fiica va reedita relatia parintilor ei, cand o sa incaseze critici, palme, umilinte... spui despre ea ca e blanda, rabdatoare, buna? Eu mai degraba zic dependenta, iresponsabila... poate ai ajuta-o daca ai pune-o sa se informeze despre efectele pe care abuzul domestic il are asupra copiilor.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

quote:
Originally posted by blackgirl0

Coincidenta sau nu, dar chiar azi citeam subiecte din arhiva (daca nu dau bani pe reviste, este destula "patima si pasiune" si aci pe DC ) si da! am dat si peste subiectul tau, cel initial cu sotzu'

Stii ca sunt alaturi de tine, mereu te-am citit cu placere, cu toata viata asta, cam bitchy uneori... Si ce apreciez mereu la tine este faptul ca nu te lasi, nu pui capul jos si "ce-o fi o fi!", stii exact valoarea ta si nu lasi pe nimeni sa te faca sa "scazi" in ochii tai!

Mult succes in viata! Meriti ce-i mai bun din toate!

P.S. cam off topic, dar am simtit si eu...

colega scumpa, nu stiu cate dreptate ai....e drept ma lupt si m-am luptat cu morile de vant. si n-am vrut sa ma las "ucisa" pe dinuntru de ex-ii abuzivi, care voiau, unul sa ma domine complet, altul sa ma faca menajera cu studii si cu ciocul mic.ba pe la inceputul despartirii, dupa vreo saptamana, imi da sms ca dc ma mai vede taica-su, ma bate de ma... pe mine...si ma pusche limba sa dau nume si sa zic pe fazta cine e domnul tati al astuia, ca-i persoana publica care se screme sa aiba nume bun si se da mare samaritean care face bine si ajuta pe altii. ca ma apuca dracii cand imi amintesc cum ma facea fi-su albie de porci in masina cu ai lui si taticul a tras o singura concluzie: ca sunt eu asa bitchy si rea de gura ca merit batuta bine sa-mi iasa fumurle din cap. cand eu taceam oameni buni si doar i-am zis ca eu nu-i permit sa imi vorbeasca asa. asta clar si raspicat.:)) any way..game over aici.

si nu mi-am stiut valoarea, ca dc mi-o stiam, nu stateam pentru un sex beton si in rest rahaturi pe paine...cu testosteronici din astia cu pseudo-calitati.

dar per total sunt genul de mor cu toti de gat, chit ca ma dau cu capul de pereti si ma adun de prin mlastini...la figurat...tot io ma scol..si am o vorba: cand m-oi scula pre multi am sa popesc si eu...si cam asa a fost.:) mi i-a adus soata la gherutza stanga. pe multi...

dara' acum vreau sa intru in era de fata buna si serioasa.

ps. tu ce mai faci?????? esti bine? cu sotul si cu alea alea...? pupiii

_

Babyblue va pupa pe toti!!

Sunt ceea ce sunt, ceea ce pot, ceea ce vreau! Nu incerca sa ma schimbi, doar tu vei avea de suferit! Nu pricep critica si am multe reactii pripite si deplasate. S-a inteles, da??:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Ca sa fiu la subiect: violenta din familia mea (a tatalui) a avut la baza o mare carenta de educatie din partea mamei sale (adica bunica-mea). Ca sa va faceti o imagine: tata, domnu' injiner si dom' sef, era cules din santuri mort-de-beat, de subalternii sai . Cand se trezea din betie (sau era trezit!), avea nervi! Si lovea. Cu palma, cu pumnul, cu stransul mamei de gat. Cu aruncatul salariului pe foc si a mancarii din frigider afara pe fereastra. Cam asta a fost taica-miu! A fost, ca cica i s-a facut mila de noi si s-a prapadit!.. De ce nu a divortat mama? De teama cava creste doi copii fara tata, ca asa cum era el, mai aducea un salariu (chit ca era pentru bautura lui, nu pentru noi).

Urmarea: mama s-a inrait, in sensul ca s-a ambitionat ea sa fie si mama si tata, ea singura a cumparat casa in care stateam, a luat decizii importante fara nici un ajutor, a incercat sa ne faca o viata suportabila si fara lipsuri. Ne-a daruit dragoste (dar a si devenit posesiva din cauza asta), mereu reclama prezenta noastra pe la ea (chiar si acum casatorite fiind si la casa noastra). Cand ne-am maritat si eu si sora a plans, efectiv a plans. Ca am uitat ca avem mama, ca ea s-a sacrificat pentru noi o viata intreaga. Si da, are dreptate, ca ea asta a facut: s-a sacrificat pentru noi... dar viata noastra??

Acum... sora-mea... a nimerit peste un bataus... cumnata-miu i-a aplicat o palma de corectie/pumn (habar nu stiu ce-a fost aia) la fix doua saptamani de la nasterea fetitzei lor. Asa! Sa se invete minte si sa nu-i mai solicite ajutorul. Sora-mea a plecat, s-a intors, iar a plecat, iar s-a intors. La barbat, soacra si cumnata! Ca asta-i familia ei de acum... O duce bine? Naiba stie! Eu nu o mai intreb nimic! Ea se jura ca nu a mai primit corectii corporale. Si ca el este un sotz si tata "model". Asa o fi! Eu nu sunt chiar asa de conviinsa. De ce accepta? Pai are copil de crescut plus unu in burtica! Si mama le sufla in f.und, ca daca nu le da bani, sora-mea are certuri in familie, si nici nu-si va vedea nepoata

Eu... am avut si din asta, mai frumushel, daaaaaaaaaaar caaaaaaaalm. Mamaliga lui ma-sa! Cam genul lui Radu... am stat 6 ani, dar neah! am fost tradusa bine, taman cand tata, obosit de atata alcool si macinat de cancer, isi dadea sufletu'... Mie mi-a fost greu psihic, mama a rasuflat usurata. Numai avea motive sa suporte betii, batai, scandaluri. Mi-am gasit relativ repede sot, nu a avut modele de violenta in familie. Mai ridica tonul la mine, cand vede ca devin isterica. Stiu, dar incerc sa ma "las". Nu bea (slava Celui de Sus), deocamdata nu cauta distractie in alta parte. Cu familia lui am altele de impartit. Si dupa lupte seculare cu soacra-mea, cu certuri interminabile cu el, am decis sa nu ma intereseze. Este familia lui, sa se spele el pe cap. Nu vorbesc cu soacra-mea de nici o culoare: nu telefon, nu vizite, nimic!! Si mi-e bine! Ahhhh, si nu e cine stie ce frumusete: mai pitic de inaltime, chelios si mai nou cu burtica (inainte era cam piele si os). Nu o merge pe termen lung politica strutului ingropat in nisip, dar deocamdata amandoi o aplicam cand vine vorba de soacra-mea. Ca numai avem nici noi de unde sa-i trimitem "ajutor" taman atunci cand vrea ea. Si cat vrea ea. Asta in condittile in care noi stam in chirie, si ea de bine de rau, are un acoperis al ei. Ehhh! sper sa ii treaca, ca mie, cat sunt de nu-mi va trece prea repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

mai babyblue,
ti-am citit si eu mai multe subiecte, nu stiu daca toate, si tot am vrut sa ma puc sa-ti scriu dar nu m-am apucat. vreau si eu sa te intreb cum dumnezeu nu inveti niciodata din greseli si continui sa iti alegi acelasi tip de partener, parc-ar fi trasi la indigo : aratosi, spilcuiti, bogati, buni de gura, etc...plus chestia asta a ta cu familia buna, pai ia gandeste-te putin cine a facut multi bani dupa revolutie, cum i-a facut, ce caracter a avut si ce valori le-a transmis copiilor.

am cunoscut si eu diversi baieti de bani-gata, unul dintre ei chiar cu geci frumoase si pantofi de antilopa ( mare avocat, isi invinetea prietenele, sper ca n-o fi acelasi) dar nu mi-ar fi trebuit o relatie cu ei nici intr-o mie de ani, asa ca nu te inteleg deloc.

scrii frumos, coerent, nu faci greseli de gramatica, pari a avea o buna capacitate de analiza, de sinteza, o buna inteligenta emotionala, cum de-ti scapa tocmai adevarul asta care mie mi se pare evident?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Mirela 80,exact la asta ma gandeam si eu , la cat de evident e patternul: baieti de bani gata , buni la pat si tari in pumni.
Babyblue cred ca aici ar trebui sa lucrezi, sa intelegi de ce te plictisesc tipii de treaba si te atrag ailalti.
Ma gandeam la istoria mea amoroasa, nu am avut niciodata prieten sau ulterior, sot care sa ma loveasca , indiferent de discutiile pe care le-am avut( bine aveau ei alte hibe,dar nu erau violenti fizic/verbal)
Si asta nu pt ca am avut noroc ci pt ca genul ala de barbati imi intoarce stomacul pe dos.
Inca ceva, semne sunt de la inceput , fara exceptie sunt toti misogini , e ceva ce nu pot ascunde indiferent cat de tare se straduiesc ( urmareste felul in care vorbesc despre femei in general,bancuri proaste etc)
Poate ca atunci la inceput ,inainte sa te implici, e cazul sa le spui pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Psihologii ar spune ca agresivitatea se naste din acumulari de energii primordiale care "dau" pe afara daca nu sunt oarecum deturnate de situatii pozitive sau, agresivitatea datorata imitarii unui model..Sunt fel si fel de teorii legate de nivelul de testosteron care determina comportanent agresiv la barbati sau agresivitatea data de teoria "incertitudinii" ( e sau nu copilul meu, ma inseala sau nu"

Teoria mea personala si foarte banala este ca barbatii sunt agresivi pentru ca pot, pentru ca li se permite si pentru ca nimeni nu-i opreste. Pentru ca barbatul e sexul tare si femeia sexul slab. Pentru ca instinctual cand vine o palma catre tine te feresti in loc sa parezi lovitura si pentru ca lacrimile tale ii hranesc lui agresivitatea. Este agresiv pentru ca nu i s-a opus nimeni niciodata si nu stie sa reactioneze altfel intr-o asemenea situate pentru ca este frustrat din cauza incapacitatii de a controla o situatie sau a obtine succes procedand intr=un alt mod.
Eu imi manifest agresivitatea plangand si aproape dandu-ma cu capul de pereti. Impotenta mea fizica sau psihica se manifesta agresiv datorita frustrarii de a nu putea controla ceva. Dar pentru ca imi lipseste forta fizica, ma manisfest astfel.

Cineva spunea ca daca femeia ar avea puterea unui barbat, ar ucide si in cea mai mica confruntare... ceea ce ar putea fi adevarat daca ma gandesc la reactiile mele uneori. (vezi femela calugarita ce-si devoreaza partenerul in timpul reproducerii)
Poate ca pana la urma nu e o problema de nebunie temporara, poate ca studiile si teoriile stiintifice isi au rolul lor, dar rolul de a ne ajuta sa controlam toate aceste aspecte. Dincolo de studii exista totusi vointa, vointa de a nu e incadra in tipare, e.g sexul slab sexul tare, femeia la cratita barbatul la vanatoare.

Am citit un studiu interesant despre agresivitatea la diferite primate si asemanarile la oameni...

cami

Mergi la inceput