Produse alimentare foarte periculoase

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Stiu ca toata lumea vrea dovezi, asa ca uite aici un link de la FDA: http://www.fda.gov/medbull/january96/msg.html

Vreau sa mai spun ca in general FDA e avocatul diavolului, sint destule E-uri care sint nesanatoase si ei le permit totusi. Deci nu e de ici de colo ca recunosc ca exista unele probleme cauzate de MSG.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

apropo de 2 substante despre care s-a discutat mai sus, ce-am gasit eu pe net (site-uri franceze) - nu le mai stiu, ca nu le-am salvat:

glutamatul de sodiu - E 621, se pare ca e cancerigen, si mai da Parkinson si Alzheimer ; este folosit pt stimularea apetitului si apare in supe la plic, cuburi concentrate de supa, se mai foloseste in conservarea laptelui, brizei, ciupercilor

Benzoatul de sodiu E 211, este un derivat de acid benzoic (E 210) si impreuna cu alti derivati (E 212 - benzoat de potasiu, E 213 - benzoat de Ca, E 214 - E 218, alti derivati benzoici cu denumiri "complicate" ) - este cancerigen , se pare ca se mai gasesete in caviar


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

as dori sa ne spuna cineva de pe forum, daca este in bransa, de ce se folosesc atatea substante sintetice in produsele alimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

pt. ca sunt mai ieftine



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Voi vorbiti despre margarina din Romania,sau de margarina in general.Am intrebat colegele de la scoala ,absolut toate ung painea cu margarina si nu cu unt.La gradinita am intrebat toate mamicile din grupa si tot numai margarina folosesc pe paine.In Groeiboek,caietul lui Ricardo in care sunt absolut toate detaliile cresterii copilului,consultatiile si vaccinurile de la 0 la 4 ani scrie la un exemplu de meniu pentru un copil de 2-2,5 ani la mic dejun paine bruna cu margarina.Cele din Olanda pot verifica la pagina 77 din Groeiboek.Toata familia si cunostintele maninca paine unsa cu margarina dimineata.Aici nu au auzit ca margarina e nociva?M-as mira,Olanda era mai multe vaci decit locuitori,e unul din cei mai renumiti fabricanti de produse lactate din Europa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

quote:
Originally posted by speel

Voi vorbiti despre margarina din Romania,sau de margarina in general.Am intrebat colegele de la scoala ,absolut toate ung painea cu margarina si nu cu unt.La gradinita am intrebat toate mamicile din grupa si tot numai margarina folosesc pe paine.In Groeiboek,caietul lui Ricardo in care sunt absolut toate detaliile cresterii copilului,consultatiile si vaccinurile de la 0 la 4 ani scrie la un exemplu de meniu pentru un copil de 2-2,5 ani la mic dejun paine bruna cu margarina.Cele din Olanda pot verifica la pagina 77 din Groeiboek.Toata familia si cunostintele maninca paine unsa cu margarina dimineata.Aici nu au auzit ca margarina e nociva?M-as mira,Olanda era mai multe vaci decit locuitori,e unul din cei mai renumiti fabricanti de produse lactate din Europa.



Margarina oriunde se obtine la fel. Doar pentru ca se foloseste nu inseamna ca e buna sau altfel.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

mi se pare ca margarina n-are colesterol - sau are mai putin :) d'aia e recomandata in locul untului. parca asa citisem eu.
deci in loc sa crapi de inima, crapi de cine stie ce alta boala. pan'la urma, tot acolo ajungi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Clover,multumesc pentru informatie.De produs s-o fi produce la fel oriunde,dar spre exemplu margarina Rama din Ro n-are nimic de-a face cu aceeasi marca de margarina din Olanda.Sau Germania.Nici gust nici aspect nici consistenta.Uite ca la compozitie nu stiu diferenta dar o sa m-a interesez.Si da,aici e considerata buna si nu altfel.Atit timp cit multa populatie o foloseste zilnic desi exista si alternativa de a folosi unt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

eu prefer sa mor de inima decat intoxicata cu margarina, nu-mi place de nici o culoare,iar gustul in mancare (de orice fel- si margarina, si mancare cu margarina, si din ro si din afara, ca am mai vazut si noi p'aici oareshcare oki de margarina straineza) mi se pare pur si simplu BLEAC. oamenii o prefera si pentru ca e mai ieftina decat untul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Fortelady,m-ai facut sa rid cu bleah-ul.Exact asta a spus barbata-meu cind i-am pus in fata mamaliga.Cica:la noi numa vacile maninca porumb pisat.Bine,ca intre timp a intrat si el in rindul bovinelor,asta e partea a doua.Pe soacra-mea insa nici dupa opt ani n-am reusit s-o corup la mais.Si cu margarina,e chestie de gust printre altele,mie imi place,si faptul ca-mi spoiesc dimineata o felie de paine cu margarina am sentimentul ca nu-mi grabeste sfirsitul.Bunicii sotului cu asta au trait o viata si au murit la peste 90 de ani.Ai mei insa,numa paine cu unt si la nici 70 s-au dus unul cu cancer de colon,celalat cancer la stomac.asa ca e relativa chestia cu nu mancati margarina ca e toxica.Cind e sa mori,mori de moarte.
Ps.Margarina mea preferata e Bertoli si costa 1.70 de euro.Untul costa 0.80,ar fi mai convenabil sa maninc unt.Asta vis-a-vis ca margarina e ieftina.Da,este insa mie imi place cea din ulei de masline si din pacate asta e mai scumpa decit untul.

Mergi la inceput