Produse alimentare foarte periculoase
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/greieras/greieras.jpg)
Am primit prin email articolul de mai jos, si m-am gandit ca ar putea beneficia si voi de informatie.
Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum, sunt margarina vegetala,
guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, bauturile racoritoare si dulceturile
Boala mileniului III
Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoaca distrugerea sistemului imunitar, care ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism, precum si o serie de tumori maligne si benigne.
Plasticul Margot
Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului. Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului[/b], pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. Pana astazi, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizandu- l prin depozitarea in
tesuturi. Rezulatele pentru inima, creier si circulatia sangvina sunt dezastruoase.
Cancer la plic Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialisti
ca una dintre cele mai cancerigene substante. Concentratul se obtine prin deshidratarea supelor si a ciorbelor, preparate normal, dar in cantitati industriale. Rezulta un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid sau sub forma de cubulete. Poate v-ati intrebat cum pot doua fire de morcov si doua de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust.
Nu pot! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanta care supraexcita papilele gustative.
Glutamatul ucide celulele nervoase. Glutamatul se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. El se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatiile de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe oameni ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer si Parkinson.
Otravuri pentru copii
Fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor, folosesc nu mai putin de sapte-opt tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mesteca regulat guma se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) si cancerului (950 si E951). Si bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lamaie . Bauturile cu aroma de citrice sunt dintre cele mai daunatoare. Colorantii folositi, E102 si E110, sunt foarte periculosi. Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar daca unii le aplica eticheta "produs natural". Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta unde, la ingrediente, apare mentionat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate si, in general, tot ce contine coloranti. Chiar si zaharul obtinut din sfecla sau trestie este controversat. El lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producatorii au inventat si substituienti ai zaharului, dintre care cel mai nociv este [b] aspartamul (E950 si E951), care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
LiliaToma spune:
Ce bine! Bine pentru noi, ca exact ce scrie acolo nu consumam de mult timp, iar daca se intampla sa luam, e foaaaarte ft rar.
Pacat ca nu se respecta regulile si la cresa...
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/akella/akella.jpg)
akella spune:
Deci scot margarina din frigider. Asupra alimentatiei de la gradi n-am nici un cuvant de spus...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Guguluff spune:
Mea culpa si pt mine la guma de mestecat. Dar in rest le-am minimizat existenta de la mesele familiei. Sper sa citeasca toti membri DC articolul asta. Eu am mai incercat sa trag semnale de alarma in ce priveste E-urile din mancarea copiilor nostri si ma loveam de un zid de indiferenta. Exista E-uri, gen acid citric si in Debridatul suspensie pt sugari si Sub Simplex-ul pt colici, in unele feluri de mancare la borcanel pt copii(Nestle si Hipp au si ei in cele cu fructe si in vreo 2 feluri cu legume). Nu mai zic de iaurturile cu fructe, mai multe am gasit la Milli si alte firme care se vor naturale, decat in Danone, dar poate acestia din urma nu scriu tot pe eticheta.
Concluzia ar fi: CITITI ETICHETELE PRODUSELOR marea majoritate au chimicale dar macar invatati sa le ocoliti pe cele cancerigene. Ideea e daca se pronunta greu e chimicala, cautati pe cele cu 5-6 ingrediente cat mai naturale si de baza, fara stabilizator, emulgator, antioxidant, potentiator sau ameliorator etc.
Greieras, daca ai posta subiectul asta si la "Parintii intreaba, parintii raspund" poate ar schimba ceva. Macar copii nostri sa fie feriti.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Maadi spune:
Multumim Greierash. Din fericire nu prea consumam produsele mentionate. Poate la capitolul mezeluri mai avem scapari - cate un cremvursti, sunca de Praga.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellinia/ellinia.jpg)
ellinia spune:
Din pacate nu prea sunt produse fara E-uri, poate doar in gradina la bunici, dar cati au posibilitatea sa ia o gaina direct din curtea omului, sau o rosie din gradina! Nu avem nici o siguranta ca produsele din piata - ma refer la legume si fructe - nu sunt si astea prelucrate, ca la cat sunt de mari, frumoase, fara cusur, in general, e greu se crezut ca sunt 100% naturale.
Margarina oricum nu mai mancam de foarte mult timp, gemuri si dulceturi nu cumpar, sucuri, bomboane, la fel, la guma ma fac vinovata, mestec mai mereu si la fel si preparate cumpar, din astea mancam, nu foarte mult, dar oricum.
Nu avem cum sa ne ferim de E-uri. Poate doar daca ne retragem pe o insula pustie si o luam de la inceput ... fac haz de necaz!
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Si la toate astea se adauga mezelurile afumate , carnea de porc , carnea de vita , pestele , puiul , condimentele , zaharul , , legumele cumparate , gatitul cu ulei/unt , samd , toate acestea putand provoca diverse boli.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
sirimie spune:
Acidul citric E330 NU este cancerigen.
Despre restul, e foarte posibil. Supele la plic nu sint pe lista subliniata :)
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)